تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۳۱
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۱۱۱۳۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس ارشد بازار سرمایه اعلام کرد؛

آمادگی زیرساخت‌های بورس کالا برای معاملات مسکن

می متالز - کارشناسان بورس در اعلام راهکارهای خود برای بهبود اوضاع بازار مسکن، به سازوکار بورس کالا اشاره کرده‌اند؛ از بازار سرمایه خبر می‌رسد که چند طرح برای حفظ سرمایه مردم همسو با تورم مسکن در دست اقدام است و براساس بررسی‌ها، زیرساخت‌های معاملاتی بورس کالا برای برداشتن گامی در راستای خانه‌دار شدن مردم آماده است.
آمادگی زیرساخت‌های بورس کالا برای معاملات مسکن

به گزارش می متالز، رشد بی‌وقفه بهای مسکن طی دو سال اخیر، تقریبا معادلات گذشته روند قیمت‌ها را برهم زده است، چراکه همواره در ذهن عموم جامعه روند حدودی یک سال رشد و چهار سال ثبات قیمت‌ها وجود داشت اما نمودار اخیر رشد قیمت مسکن بیانگر تفاوت شرایط فعلی با سابقه تاریخی نرخ‌ها است. همین اتفاق باعث شده تا بعضا عنوان شود برای مثال یک کارمند یا کارگر پس از چند سال کار بی وقفه می‌تواند یک واحد نقلی در جنوب شهر تهران خریداری کند و این موضوع زمانی که به قشر جوان با درآمدهای پایین نگاه می‌کنیم، تقریبا به آرزویی دور از دسترس می‌رسیم.

«مصطفی صفاری» کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان از طرح‌های مختلف مالی برای خانه‌دار شدن تعداد بیشتری از مردم استفاده می‌شود، گفت: طرح پیش‌فروش متری مسکن، از روش‌های رایج جهانی تأمین مالی پروژه مسکن است و هدف از آن این است که مردم با هر توان مالی بتوانند صاحب‌خانه شوند. این خرید می‌تواند از یک متر آغاز شود و به ۱۰ متر و حتی کل ساختمان برسد و با این کار برای آینده خود سرمایه‌گذاری کند.

وی افزود: طرح پیش‌فروش متری مسکن برای خریدار این قابلیت را هم دارد که در زمان فروش می‌توانند متراژ آپارتمان خود را تبدیل به پول نقد کنند. این طرح، پروژه بسیار مناسبی است که قبلاً به‌صورت غیررسمی در شهر قم انجام‌شده و موفقیت‌آمیز بوده است، اکنون نیز به کمک بورس کالا این طرح در حال مکانیزه شدن است تا همه مردم ایران بتوانند در آن سهیم باشند و خانه‌دار شوند؛ من به این طرح بسیار امیدوار هستم.

صفاری به اجرای غیررسمی این طرح در شهر قم اشاره کرد و گفت: در قم، به‌عنوان‌مثال یک پروژه هزار متری در نظر گرفته می‌شد و به‌عنوان سرمایه‌گذار یک متر از طبقه اول آن را مبنا قرار می‌دادند. خریداران هم برمبنای آن یک متر می‌توانستند سرمایه‌گذاری کنند. وقتی ساختمان، آماده و نهایی می‌شد، ارزش‌افزوده آن نیز بیشتر شده و قیمت آن نیز همانند قیمت ساختمان‌های مجاور افزایش پیدا می‌کرد. بنابراین، خریدار می‌توانست هنگامی‌که پروژه تکمیل شد، مقدار متراژ خریداری‌شده خود را به قیمت روز بفروشد و سود ببرد.

این اقتصاددان با بیان اینکه این دست طرح‌های مالی در حوزه مسکن در کشورهای دیگر هم سابقه دارد، اظهار داشت: این طرح با کمی تغییرات در بسیاری از کشورها در حال انجام است و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. از این طرح به‌عنوان تأمین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود که باعث می‌شود آن‌هایی که سرمایه کمی دارند هم بتوانند وارد پروژه‌های خرید خانه شوند و با خرید چند متر در آن سرمایه‌گذاری کنند.

صفاری با بیان اینکه زیرساخت های اجرای طرح های فروش مسکن در بورس کالا فراهم است و به نظر می رسد این طرح ها برای مردم نیز جذاب باشد، گفت: اجرای ابزارهای مالی بر پایه مسکن قطعاً برای خیلی از مردم جذاب خواهد بود که با هر مقدار سرمایه‌ای که دارند، بتوانند در بازار مسکن سرمایه گذاری کنند. البته همه این‌ها بستگی به عملکرد افرادی دارد که این پروژه‌ها را انجام می‌دهند اما طرح پیش‌فروش متری مسکن یکی از بهترین روش‌ها برای خانه‌دار شدن است.

به‌هرحال، مسکن همیشه برای سرمایه‌گذاری جذابیت داشته و این طرح می‌تواند پول‌های کوچک در بحث مسکن را جذب کند. مردم معمولاً همه پس‌انداز خودشان را طلا و سکه نمی‌خرند و چنین طرح‌هایی می‌تواند مردم را به سمت خود جذب کند تا سرمایه‌گذاری مطمئنی در مسکن داشته باشند.

عناوین برگزیده