تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۵۱
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۱۱۱۳۷۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد ناب تبریز آماده افزایش صادرات

می متالز - فولاد یکی از محصولاتی است که زمینه ارزآوری مناسبی را برای کشور فراهم کرده است، حتی به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح در حوزه صادرات غیرنفتی عنوان شده است. البته اگر بتوان این صادرات را به سمت تولیدات نهایی با ارزش‌افزوده بیشتری سوق داد، ارزآوری و سودآوری بیشتری را می‌تواند برای کشور رقم بزند.
فولاد ناب تبریز آماده افزایش صادرات

به گزارش می متالز، شرکت فولاد ناب تبریز که تیرآهن، نبشی و ناودانی تولید می‌کند، به نوعی به سمت تولید محصولات نهایی فولاد با هدف صادرات پیش رفته است تا بتواند بیشترین ارزش‌آفرینی را در این صنعت خلق کند. با توجه به موقعیت این شرکت که در غرب ایران واقع شده به کشورهایی چون ترکیه و عراق صادرات انجام می‌دهد.

البته هدف صادراتی این واحد تولیدی، کشورهای همسایه و منطقه چون افغانستان، سوریه، لبنان و ... است. مدیر تحقیق و توسعه فولاد ناب تبریز اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد فولاد ناب تبریز به صادرات اختصاص دارد، البته پس از تامین نیاز داخل این میزان صادرات انجام می‌گیرد.  وی با اشاره به این موضوع که در دو ماه امسال میزان آمار صادرات فولاد در کل کشور سیر نزولی را طی کرده است، عنوان کرد: به دلایل مختلف از جمله شیوع بیماری کرونا و کاهش قیمت نفت با کاهش صادرات فولاد روبه‌رو بودیم و واحد ما نیز کاهش صادرات داشت؛ اما با باز شدن مرزهای عراق و ترکیه هم‌اکنون صادرات روال قبلی خود را در پیش گرفته و شرکت ناب تبریز نیز آماده صادرات براساس روال همیشگی شده است.

مدیر تحقیق و توسعه فولاد ناب تبریز در ادامه با تاکید بر این موضوع که دولت نباید با وضع قوانین مانع صادرات شود، خاطرنشان کرد: موضوع آن است که سختگیر‌ی‌ها و بخشنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشتر از تحریم‌ها، صادرات فولاد را سخت کرده است.  نایبی در پاسخ به این سوال که آیا محدودیت‌های صادراتی فولاد برای تامین نیاز داخلی نیست، گفت: هم‌اکنون شمشی که در ایران تولید می‌شود، ۵۰درصد به مصرف داخلی می‌رسد و ۵۰ درصد آن به عنوان مازاد باقی می‌ماند. از این‌رو اگر بخواهیم که کارخانه‌های فولاد با توان ظرفیت خود کار کنند باید مسیر صادرات را برای آنها فراهم کرد. 

وی با اشاره به کاهش میزان سرانه مصرف فولاد در کشور عنوان کرد: در ۵ سال گذشته میزان سرانه مصرف فولاد روند کاهشی در پیش گرفته است و برای پر کردن این خلأ باید به سمت صادرات بیشتر پیش رفت. مدیر تحقیق و توسعه فولاد ناب تبریز با اشاره به این موضوع که بودجه‌های عمرانی دولت سبب کاهش سرانه مصرف فولاد شده است، گفت: زمانی که بودجه‌های عمرانی کاهش پیدا می‌کند بسیاری از صنایع را نیز با خود به رکود می‌برد، از این‌رو با توجه به چنین شرایطی باید دولت بیش از پیش مسیر صادرات را هموار کند.  لازم به یادآوری است که براساس آمار منتشره از منابع رسمی، صادرات فولادسازان بزرگ کشور در دو ماه نخست سال۹۹ نسبت به دوره مشابه سال گذشته با کاهش ۶۰ درصدی روبه‌رو شده است.

عناوین برگزیده