به گزارش می متالز، کامران اصغری در جلسه کمیته پیگیری پرداخت تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در محل این اداره کل اظهار کرد: بیش از ۵۷ هزار کسب و کار آسیب دیده ناشی از کرونا از طریق بانک اطلاعاتی تأمین اجتماعی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختیار استان قرار گرفته است که صاحبان این کسب و کارها می بایست هر چه سریعتر در سامانه کارا ثبت نام کنند.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار ۱۵۶۱ میلیارد تومانی به استان مازندران خاطرنشان کرد: براساس شیوه نامه ابلاغی، رقم تسهیلات در سه سطح ۶۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ میلیون ریالی تعیین شده که برای هر رسته متفاوت است.
اصغری ادامه داد: رانندگان مسافری درون شهری و برون شهری در رسته حمل و نقل عمومی هم ۶۰ میلیون ریال تسهیلات میگیرند که حدود ۵۰ هزار نفر از این آمار را تشکیل می دهند و باید در سامانه کارا ثبت نام کرده و حمل و نقل پایانه ها و تاکسیرانی نیز می بایست بر نحوه اطلاع رسانی و ثبت نام این افراد نظارت لازم را داشته باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: سایر کسب و کارهای رسته های ۱۴ گانه که آسیب شدید دیده اند، به ازای هر نفر بیمه شده ۱۲۰ میلیون ریال و واحدهایی که بالاجبار تعطیل شده اند به ازای هر بیمه شده ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت می کنند.
وی افزود: پرداخت تسهیلات به رانندگان، یک مرحله ای است و متقاضیان مشمول، مستقیما به بانک معرفی می شوند اما پرداخت تسهیلات به سایر متقاضیان دو مرحله ای است و باید در دستگاه تخصصی مربوط، مورد بررسی قرار گیرد.
اصغری با اشاره به سهم ۱۵۶۱ میلیارد تومانی استان برای کسب و کارهای آسیب دیده افزود: با توجه به رسته های ۱۴ گانه اعلام شده، دستگاه های اجرایی صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، بهزیستی، حمل و نقل و پایانه ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش فنی و حرفهای، میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید پیگیر ثبت نام کسب و کارهای مرتبط خود در سامانه کارا باشند.
این مسئول ادامه داد: در این میان اداره کل حمل و نقل پایانه ها با بیش از ۴۹ هزار مشمول در رسته حمل و نقل عمومی که شامل رانندگان مسافری درون و برون شهری بیشترین مشمول را طبق لیست اعلامی از تأمین اجتماعی کشور دارا است که اسامی برای پیگیری های بعدی در اختیار این اداره کل قرار گرفت
اصغری تصریح کرد: حمایت دولت، در مرحله اول مشمول کسب و کارهایی است که دارای کد کارگاهی مورد تایید تامین اجتماعی هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به جایگاه پنجم استان در میزان تخصیص اعتبار، افزود: سهم استان از تخصیص این اعتبارات تسهیلاتی، حدود ۴ درصد از کل اعتباری است که در سطح کشور اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: این تسهیلات به ازای کارگران بیمه شده تأمین اجتماعی در کارگاه های آسیب دیده از کرونا پرداخت می شود و فعلا برای کارگاه های زیر ۵۰ نفر کارگر آغاز شده است.
اصغری خاطرنشان کرد: آن دسته از بنگاههایی که در هفته های گذشته پیامک وزارت کار را دریافت، در سامانه کارا ثبت کرده اند و مشمول دریافت تسهیلات شدهاند، پرونده آنان به بانک عامل ارسال شده که میتوانند به بانکی که در سامانه معرفی کرده مراجعه و روند دریافت تسهیلات خود را تکمیل کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: بخشی از تسهیلات بابت جبران دستمزد کارگران و بخشی هم بابت جبران هزینه هایی است که به واحدها تحمیل شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، ۱۴ رسته آسیب دیده از کرونا شناسایی شده است که مراکز تولید و توزیع انواع غذا، خشکبار، قنادی، بستی و آبمیوه، مراکز مربوط به گردشگری، حمل و نقل عمومی درون و برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی، باشگاه ها و مجتمع های ورزشی، واحدهای تولید و توزیع پوشاک، کیف و کفش و صنایع دستی، آموزشگاه های رانندگی، آرایشگاه ها و...، گلخانه های تولید گل، مراکز درمانی دارای مجوز از وزارت بهداشت، واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مادر و... از آن جمله است.