به گزارش می متالز، ایرج موفق امروز یکشنبه (۲۵ خرداد) در نشست معاون وزیر صمت با استاندار اصفهان با اشاره به رونمایی نخستین بازارچه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی کشور در این شهر، اظهار کرد: ۱۳۰ اندیس سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در استان اصفهان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ حجم صادرات استان ۲ میلیارد و ۶۳۸ میلیون دلار بود، افزود: سال گذشته بیش از ۱۳۷ کیلوگرم طلا و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به ارزش ۵ میلیون و ۲۸۳ هزار دلار از اصفهان صادر شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به مصوبه سازمان توسعه تجارت جهت تشکیل میزهای تخصصی صادرات، اظهار کرد: استان اصفهان همپای تهران ۱۰ میز تخصصی برای توسعه صادرات دارد، همچنین با توجه به ظرفیت بالای این استان میز تخصصی طلا و جواهر و سنگهای قیمتی در اصفهان تشکیل شده است.
وی با اشاره به گردش مالی ۲۳ میلیارد دلاری سنگهای قیمتی در دنیا، گفت: با توجه به اندیس، ذخایر و ظرفیتی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در استان باید با اکتشاف، ذخایر قطعی را شناسایی و کارگاههایی طراحی کنیم تا با جلوگیری از خام فروشی، ایجاد ثروت و ارزش افزوده کنیم.
موفق با اشاره به دغدغه اشتغال در کشور، اظهار کرد: طی یک سال گذشته فعالیت هایی در راستای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در اصفهان آغاز شد، از سوی دیگر به دلیل اینکه صادرات و واردات سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی بدون پروتکل تجاری است به دنبال ثبت برندینگ سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، تغییر تعرفه صادرات، مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز با معافیت گمرکی هستیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ از استان اصفهان ۱۲۵۵ قلم کالا به ۹۷ کشور دنیا صادر شد، تصریح کرد: به دنبال جهشی در صادرات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هستیم.
رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور در این نشست نیز با بیان اینکه در کشور سنگ گران بها نداریم و تمام آنها نیمه گران بها است، تاکید کرد: بنابراین ورود راف های گرانبها به کشور بسیار مهم است و از سوی دیگر باید تکنولوژی و علم و دانش تراش این سنگها را به دست آوریم.
محمد کشتی آرای با بیان اینکه مصرف سالانه کشور از سنگهای نیمه گران بها بیش از ۲ میلیارد دلار است، گفت این میزان نیز به صورت غیرقانونی وارد کشور می شود و برای رفع این مشکل باید چالش های پیرامون واردات و تعرفه گمرکی این سنگ ها از سوی وزارت صمت مرتفع شود و اگر چنین نشود در این عرضه موفق نخواهیم بود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان نیز در این نشست با اشاره به راه اندازی این بازارچه، اظهار کرد: به طور قطع این بازارچه در آینده موجب ایجاد اشتغال بالایی در کشور خواهد شد.
هوشنگ شیشه بران، تاکید کرد: این بازارچه زمانی موفق خواهد شد که دادوستد سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در همان محل انجام شود در غیر این صورت این کار به تجربه ای ناموفق تبدیل خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: ورود سازمان استاندارد در زمینه تشخیص سنگ های اصل از غیر اصل، ورود ماشین آلات، آموزش و تربیت تکنسین های مختصص می تواند به موفقیت این بازارچه کمک کند.