به گزارش می متالز، نارضایتی بخش خصوصی از قیمت ها و نسبت هایی که برای برخی از حلقه های زنجیره فولاد با دخالت های دولت تعیین می شود، موجب شد تا اعضای انجمن فولاد، انجمن سنگ آهن، خانه معدن و کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با توافق معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد عمل شده تا الگویی را برای تعیین قیمت ها و نسبت ها طراحی کرده و به دولت ارائه دهند.
فعالان معدنی معتقدند تا زمانی که اصلاحات لازم در شیوه قیمت گذاری ها و رویکرد دولت نسبت به این صنعت تغییر نکند، انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در برخی از بخش های این زنجیره وجود ندارد؛ از جمله در ابتدای این زنجیره که فعالان سنگ معدن قرار دارند و دچار مشکل شده و خواستار تغییر الگوی تعیین قیمت ها هستند.
در این راستا اتاق ایران به عنوان تشکل تشکل ها وارد عمل شد و اعلام کرد طی نشست های کارشناسی با ذی نفعان کل این زنجیره، فرمولی که مورد توافق همه بخش ها باشد را طراحی و ارائه خواهد کرد. در این بین جلساتی با حضور محمدرضا انصاری، نایب رئیس اتاق ایران، علی شمس اردکانی، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران برگزار شد.
طی تازه ترین نشستی که با این موضوع تشکیل شد، محمدرضا انصاری، نایب رئیس اتاق ایران تصمیم گیری درباره عدم دخالت دولت در قیمت گذاری زنجیره فولاد را اقدامی مؤثر در بهبود فعالیت های صنعت فولاد کشور دانست و تأکید کرد: اتاق ایران به دنبال آن است که تصمیم جمعی را اتخاذ کرده و پیگیر اجرایی شدن آن باشد.
وی خاطرنشان کرد: حیات این صنعت درگرو فعالیت تمام حلقه های زنجیره است و حتی بدون یکی از حلقه ها هم این صنعت دچار مشکل می شود. بنابراین برای تعیین قیمت ها و نسبت ها منافع تمام زنجیره را لحاظ کرده و دید ملی نسبت به این موضوع داریم. برای تحقق هدف کشور و رسیدن به تولید 55 میلیون تن فولاد تا سال 1404 باید از ابتدای زنجیره تا انتها، همگی فعال بوده و انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در این بخش ها را داشته باشند.
انصاری هدف اصلی اتاق را ایجاد توازن در زنجیره فولاد دانست و تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که اقتصاد این صنعت را نجات دهیم و به اهداف تعیین شده در این بخش برسیم. از سویی باید توجه داشته باشیم که هیچ گونه انحصاری در حوزه فولاد شکل نگیرد.
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران ضمن اشاره به حضور آقای اسماعیلی به عنوان معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تمایل ایشان به مشارکت تشکل ها در روند تصمیم گیری ها، گفت: با توافقی که صورت گرفت قرار شد تشکل های درگیر در کل زنجیره فولاد با یکدیگر هماهنگ شوند و الگویی را برای تعیین قیمت ها و نسبت ها ارائه دهند. جلسات هماهنگی با حضور کلیه ذی نفعان (انجمن فولاد، انجمن سنگ آهن، خانه معدن و کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران) همچنان برگزار می شود.
به باور این فعال اقتصادی با درنظر گرفتن منطق و اصل رقابت می توان به توافق رسید و منافع کل زنجیره را حفظ کرد. البته با طولانی شدن جلسات هم ممکن است دولت تصمیم بگیرد به سیاق گذشته دخالت کرده و قیمت گذاری کند.
محمدرضا بهرامن با بیان این مطلب که امروز رغبت به سرمایه گذاری در ابتدای زنجیره فولاد به کمترین حد خود رسیده، تصریح کرد: اگر اصلاحات لازم در زنجیره فولاد صورت نگیرد به کل زنجیره آسیب می رسد. نگاه ما تنها حمایت از یک بخش و صنف نیست. ما کل این زنجیره را می بینیم.
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن در مورد آنچه تا به امروز روی آن به توافق رسیدیم، گفت: تا کنون دو روش مورد توافق بوده؛ اول تکیه بر قیمت های جهانی و فارغ از قیمت های داخلی و راه دوم توجه به قیمت های شمش در داخل و لحاظ کردن شرایط اقتصادی کشور و فقط در نظر گرفتن استانداردهای بین المللی در این حوزه.
در نهایت مقرر شد نشست دیگری در ابتدای هفته آینده با حضور ذی نفعان برگزار شود.