تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۵:۳۰
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۱۱۱۶۹
سرویس خبر : انرژی

اولین حمایت رسمی دولت از بازگشت سهمیه‌بندی بنزین / سه دلیل سازمان برنامه و بودجه در دفاع از افزایش پلکانی قیمت بنزین

می متالز - معاون اقتصادی سازمان برنامه در صحن علنی مجلس با اشاره به مزایا و ضرورت افزایش قیمت بنزین صرفا برای پرمصرف‌ها، از تصویب پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت این فرآورده نفتی برای مصارف مازاد بر الگوی مصرف در سال آینده دفاع کرد.
اولین حمایت رسمی دولت از بازگشت سهمیه‌بندی بنزین / سه دلیل سازمان برنامه و بودجه در دفاع از افزایش پلکانی قیمت بنزین

به گزارش می متالز، در جریان بررسی پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین برای مصارف مازاد بر الگوی مصرف در جلسه دیروز صحن علنی مجلس، سید حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان نماینده دولت در موافقت با این پیشنهاد صحبت کرد. این اولین حمایت رسمی دولت روحانی از بازگشت سهمیه بندی بنزین و چند نرخی شدن مجدد آن بعد از حذف این سیاست توسط این دولت در خردادماه 94 است که افزایش قابل توجه رشد مصرف و واردات بنزین در سال های اخیر را به دنبال داشت.

پورمحمدی با اشاره به سیر صعودی سرانه مصرف بنزین گفت: وقتی به قیمت حامل های انرژی در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه نگاه می کنیم، تفاوت در برخی حامل ها بین 300 تومان تا 6 هزار تومان است و در این شرایط، قاچاق قطعا محتمل است.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: وقتی به آلودگی هوا نگاه می کنیم می بینیم با تصمیمات خودمان منابع ملی را آتش می زنیم تا از آن طرف آلودگی بدست بیاوریم و هموطنان ما در رنج و سختی بخاطر آلودگی هوا هستند.

پورمحمدی با اشاره به واردات بنزین اضافه کرد: وقتی به منابع و منافع ملی نگاه می کنیم می بینیم دلاری که بدست میاوریم باید صرف واردات بنزین کنیم. هیچ وجدان کارشناسی با این موافق نیست که منابع عظیم را صرف خرید بنزین از خارج کنیم و بیایم داخل و با مصرف فراوان تبدیل به آلودگی هوا کنیم. بنابراین اقتضای یک رفتار مدبرانه این است که ما منابع ملی مان را از دست ندهیم و در ازاش بیماری بگیریم.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین برای مصارف مازاد بر الگوی مصرف گفت: این پیشنهاد هرچند با تصمیم دولت تفاوت هایی دارد اما دولت به این پیشنهاد بخاطر بن مایه کارشناسی بودن آن احترام می گذارد و همچنین کارهایی که آقای بحرینی و دوستان دیگر کرده اند که موافق این امر است.

پورمحمدی در تشریح دلایل موافقت دولت با پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین برای مصارف مازاد بر الگوی مصرف گفت: اولا: حداقل های مصرف هیچ گونه افزایش قیمتی ندارد و صرفا پرمصرف ها مشمول می شوند. ثانیا: به اقتضای زمانی توجه کنید. حدود چهار سال است که هیچ گونه افزایشی نداده ایم. اگر سال 97 افزایش قیمت ندهیم، سال 98، سال انتخابات مجلس هست و سال بعد، بحث های ریاست جمهوری هست. کی می خواهیم تصمیم بگیریم؟ علاوه بر این، اقتضاء قانونی را ببینید. شما تصویب کردید که دولت به تدریج تا سال پایان برنامه ششم، قیمت حامل های انرژی را به فوب برساند. اگر بخواهد به آن قیمت بدون افزایش قیمت ارز برساند، باید هر ساله این کار را بکند.

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور در پایان خطاب به نمایندگان مجلس گفت: من خواهش می کنم آنچه وظیفه شرعی و ملی شماست و در مقابل تاریخ و ملت و منافع ملی مسئولید تصمیم بگیرید. دولت با این پیشنهاد موافق هست.

 در جریان بررسی بخش های درآمدی تبصره 18 لایحه بودجه سال 97 در جلسه دیروز صحن علنی مجلس، پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین برای مصارف مازاد بر الگوی مصرف، در سال آینده مطرح شد اما به تصویب مجلس نرسید. پیشنهاد افزایش پلکانی قیمت بنزین توسط محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مطرح شد. متن طرح پیشنهادی این نماینده مجلس عبارت بود از: «در سال آینده قیمت بنزین تا سقف 80 لیتر مصرف در ماه افزایش نیابد و به نرخ سال 96 محاسبه شود، اما بالاتر از این میزان به‌صورت پلکانی تا سقف 30 درصد افزایش یابد». همچنین جزئیات افزایش پلکانی نرخ بنزین تا سقف مشخص مذکور نیز به دولت تفویض اختیار شده بود. همانطور که اشاره شد، سید حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه به عنوان نماینده دولت در موافقت با این پیشنهاد صحبت کرد. از طرف دیگر هم علی اصغر یوسف نژاد، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس به عنوان نماینده این کمیسیون در مخالفت با این پیشنهاد صحبت کرد. در نهایت این پیشنهاد صرفا 69 رای موافق کسب کرد و به تصویب مجلس نرسید.

بر اساس این گزارش، در ماه های اخیر، مرکز پژوهش های مجلس و برخی مراکز پژوهشی معتبر مانند شبکه کانون های تفکر ایران با اشاره به مزایای متعدد بازگشت سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت پلکانی آن صرفا برای پرمصرف ها، این پیشنهاد را مطرح کرده و خواستار تصویب آن در قالب لایحه بودجه 97 توسط مجلس شورای اسلامی شده بودند.

عناوین برگزیده