به گزارش می متالز، این شرکت استخراج معدن استرالیایی قصد دارد که میزان انتشارآلایندههای حاصل از فعالیتهای عملیاتی خود را تا سال ۲۰۳۰ در حدود ۲۶ درصد از سطح فعلی کاهش دهد. شرکت فورتسکیو متال پیشتر اعلام کرده بود که تا «نیمه دوم همین قرن» میزان انتشار آلایندههای خود را به صفر میرساند. این هدفگذاری جدید، بخشی از استراتژی این شرکت در راستای تغییرات آب و هوایی است. تحقق این هدف در دو مرحله انجام میشود. مرحله نخست، حذف گازهای گلخانهای را که مستقیما توسط این شرکت تولید میشود، هدف قرار داده است و در مرحله دو، حذف آلایندههایی مدنظر است که بهصورت غیرمستقیم برای اجرای عملیات خود باعث انتشار آنها میشود؛ اما انتشار آلایندهها مرحله سومی نیز دارد و آن آلایندههایی است که با شروع استفاده از تولیدات، پردازش یا ارسال آنها به مشتریان اتفاق میافتد که در هدفگذاری این شرکت به آن اشارهای نشده است.
الیزابت گاینز، مدیرعامل گروه فورتسکیو متال گفت: این شرکت از ماه اکتبر حدود ۸۰۰ میلیون دلار در پروژههایی برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی سرمایهگذاری کرده است. وی خاطرنشان کرد: این اقدامات عبارتند از: به کارگیری انرژی خورشیدی و همچنین سیستم ترکیبی گاز و خورشید.
گاینز در بیانیهای اعلام کرد: «صنایع معدنی یکی از نوآورترین صنایع در جهان است وفورتسکیو خود را ملزم میداند تا با استفاده از فناوریهای نوین بتواند انتشار آلایندهها را به صفر برساند.»
وی افزود: «علاوه بر توسعه فناوری گاز و انرژیهای تجدیدپذیر مورد نیاز امور اداری و دفتری، ما در تلاش هستیم تا برای حذف انتشار کربن از ناوگان حملونقل این شرکت در مرحله بعدی از انرژی باتریهای الکتریکی هیدروژنی استفاده کنیم.»
سرمایهگذاران با تمرکز آب و هوایی، از سیاست فورتسکیو در این زمینه استقبال کردند؛ اما بر این باورند که این شرکت باید کارهای بیشتری را در دستور کار خود قرار دهد. شرکت بیاچپی که رتبه نخست را در میان شرکتهای معدنی دارد، برآورد کرده طی مدت پنج سال مبلغی حدود ۴۰۰ میلیون دلاربرای حذف گازهای گلخانهای از فعالیتها و تولیدات معدنی خود هزینه کند. این شرکت همچنین متعهد شده است، مرحله سوم انتشار آلایندگی را که با شروع استفاده از تولیدات این شرکت، پردازش یا ارسال آنها به مشتریان اتفاق میافتد نیز کاهش دهد. میزان انتشار آلایندهها در مرحله سوم تقریبا ۴۰ برابر بیشتر از تولید آلایندهها در معادن و حوزههای نفتی این شرکت است.
شرکت استخراج معادن ریوتینتو که دومین شرکت معدنی در جهان است در نظر دارد ظرف مدت پنج سال آینده، یک میلیارد دلار هزینه کند تا اثرات کربن را کاهش دهد و انتشار گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۵۰ میلادی به صفر برساند. ریوتینتو در مورد مرحله سوم انتشار آلایندهها هیچ تصمیمی نگرفته و برنامهای را اعلام نکرده است.
سایر شرکتهای معدنی برتر از جمله واله برزیل و تک ریسورسز کانادا نیز به تازگی هدفگذاری کردهاند که تا سال ۲۰۵۰ انتشار آلایندههای کربنی خود را به صفر برسانند. از اوایل سالجاری، حدود ۸۰۰ شرکت خدمات مالی که ۱۱۸ تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت خود دارند، متعهد شدهاند درمورد سرمایهگذاریهای پرتفوی خود، نام شرکتهایی را که تهدیدی برای مسائل آبوهوایی هستند، افشا کنند.