تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۷
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۱۱۳۲۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

نگرانی محدود شدن عرضه قراضه در چین، قیمت آلیاژهای آلومینیوم را افزایش داد

می متالز - در اوایل ماه فوریه سال جاری به‌واسطه نگرانی از محدود شدن عرضه مواد اولیه و متعاقبا افزایش هزینه‌های تأمین این مواد، قیمت شمش‌های آلیاژی صادراتی چین با افزایش همراه شد. در این میان، شمش‌های آلیاژی آلومینیوم مخصوص کاربردهای ریخته‌گری تحت فشار (دایکست) به سطوح قیمتی جدیدی طی ماه‌های اخیر دست پیدا کردند.
نگرانی محدود شدن عرضه قراضه در چین، قیمت آلیاژهای آلومینیوم را افزایش داد

به گزارش می متالز، در آخرین روزهای ماه ژانویه، قیمت هر تن شمش آلیاژی دایکست آلومینیوم با حداکثر مقدار 12 درصد سیلیسیم (ADC 12) در بنادر اصلی وارداتی ژاپن، بین 2،040 تا 2،060 دلار بود که نسبت به یک هفته پیش از آن رشد 2 درصدی، (40دلاری) به‌ازای هر تن داشت. با توجه به ارزیابی‌های انجام شده توسط مؤسسه متال بولتن، این قیمت، بیشترین سطح قیمتی از ژوئن 2016 بود.

نگرانی‌ها در مورد محدود شدن عرضه مواد اولیه برای تولید شمش‌های آلیاژی آلومینیوم، مهم‌ترین عامل رشد قیمتی شمش‌های آلیاژی مذکور بوده‌اند. بنا به گزارش‌های اخیر گمرک چین، تعدادی از محموله‌های باری قراضه‌های زوربای آلومینیومی (Zorba) در بازار وارداتی چین توسط برخی از بازرسان عودت داده شدند؛ هر چند که همچنان اطلاع دقیقی از مقدار هر یک از این محموله‌ها در دست نیست.

زوربا که خود مخلوطی از انواع قراضه‌های فلزی و غیر آهنی خرد شده از خودروهای فرسوده یا باطله‌های تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی است، حدود 70 درصد قراضه‌های غیر آهنی وارداتی چین را تشکیل می‌دهد. برای تولید زوربا، پس از خردایش قراضه‌های محصولات استفاده شده فلزی، تحت جداسازهای جریان‌گردابی (Eddy Current) که میدان مغناطیسی بسیار قوی ایجاد می‌کند، قطعات فلزات آهنی جدا شده و عمده قطعات باقی مانده را قراضه‌های غیر آهنی تشکیل می‌دهند. بنا به گزارش‌های انجمن صنایع بازیافت قراضه‌های ایالات متحده، قراضه‌های زوربا، عمدتا از فلز آلومینیوم تشکیل شده‌اند و در مقادیر کمتری نیز شامل فلزاتی همچون، مس، سرب، برنج، منیزیم، نیکل، قلع و مقداری روی نیز می‌شوند، همچنین وجود مقداری فولاد زنگ‌نزن نیز در این قبیل از قراضه‌ها محتمل است.

چین که از ابتدای سال 2017، قوانین زیست‌محیطی سخت‌گیرانه‌ای وضع و اجرا کرد تا از آلایندگی واحدهای صنعتی خود بکاهد، طی بیانیه‌ای در اواسط این سال نیز اعلام کرد که از سال 2018، از واردات قراضه‌های ناپاک (قراضه‌هایی که حاوی درصد بالایی از ناخالصی، خصوصا ناخالصی‌های پلاستیکی هستند) ممانعت خواهد کرد. از همین رو، اقدام اخیر بازرسان گمرک چین در عودت دادن برخی از محموله‌های قراضه‌های زوربا را از همین قبیل اقدامات (برای جلوگیری  از واردات قراضه‌های ناپاک) به‌حساب آورده و باعث نگرانی بازار از محدود شدن عرضه چنین موادی در چین شده است.

در نمودار 1، حجم واردات چین از قراضه‌های آلومینیومی در 10 ماه ابتدایی سال 2017 نشان داده شده است و همان‌طور که مشاهده می‌شود، متوسط حجم واردات قراضه‌های آلومینیومی چین طی 10 ماه ابتدایی سال 2017 بیش از 177 هزار تن در هر ماه بود. گفتنی است که ایالات متحده، با در دست داشتن حدود 30 درصد بازار وارداتی این محصولات در چین، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده قراضه‌های آلومینیومی به بازار چین بود. مقدار متوسط صادرات این محصولات از آمریکا به چین طی همین دوره، حدود 49 هزار تن در هر ماه بوده است. حجم کل واردات چین در سال 2016 از این محصولات بیش از 1.9 میلیون تن بود که انتظار می‌رود در کل سال 2017، این رقم افزایش یافته باشد.

عناوین برگزیده