تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۹
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۱۱۳۹۲۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جزئیات نخستین شتاب‌دهنده حوزه معدن و صنایع معدنی

می متالز - مسوول توسعه کسب و کارهای دانش بنیان هلدینگ صدر تأمین در رابطه طرح شتاب دهنده توسعه معدن و صنایع، گفت:حل مشکل فناوری و به روز رسانی در راستای توسعه در واحدهای تولیدی تابع هلدینگ، توانمندسازی و بومی سازی، توسعه کسب و کار نوین سه محور اصلی این طرح است.
جزئیات نخستین شتاب‌دهنده حوزه معدن و صنایع معدنی

به گزارش می متالز، هادی کمالی مسوول توسعه کسب و کارهای دانش بنیان هلدینگ صدر تأمین در روند بازدید مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین از خبرگزاری تسنیم در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه جایگاه ویژه ایران در معدن و صنایع معدنی از نظر کمی قابل تامل است، اظهار داشت: بالغ بر 60 نوع ماده معدنی نو در کشور وجود دارد که از نظر حجم حدود 60 میلیارد تن ذخایر قطعی و حدود 65 میلیارد تن ذخایر بالقوه را در کشور ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اهمیت بخش معدن گفت: دامنه فارغ التحصیلان در حوزه زمین شناسی معدن، متالوژی و ذخایرمعدنی بسیار زیاد است و نیروی انسانی زیادی در این بخش داریم. به لحاظ ذخایر7درصد ذخایر دنیا  و 1 درصد جمعیت دنیا را در اختیار داریم. برداشت از معادن در دنیا 5 درصد از ذخایر و در ایران 1 درصد است. در مجموع پتانسیل قابل توجهی در بخش معدن وجود دارد.

کمالی با تاکید بر اینکه سیاست های کلان کشور در راستای اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: یکی از بندهای مهم سیاست های اقتصاد مقاومتی توجه اقتصاد دانش بنیان و جایگزینی صادرات غیرنفتی به جای نفتی است. حدود 60 درصد درآمد حاصل از منابع نفتی کشور را می توانیم با صادرات غیرنفتی پوشش دهیم. اگر به این مساله توجه نشود، بنگاه های اقتصادی ازبین خواهد رفت. بنابراین توجه به اقتصاد  دانش بنیان باید در دستور کارباشد.

مسوول توسعه کسب و کارهای دانش بنیان هلدینگ صدر تأمین با بیان اینکه طرح های توسعه ای در معدن باید در دستور کار قرار گیرد، اظهار داشت: پیش بینی می شود موسسات اگر به بحث دانش بنیان و نوآورانه توجه نکنند، از بین می روند. باید به طرح توسعه ای توجه شود. در دنیا بحث توسعه در ابعاد مختلف طی شده است. امروزه دنیا در عرصه معدن در مورد توسعه «فناوری محور» صحبت می کند.

 وی ادامه داد:  در همین راستا حرکت به سمت اکوسیستم نوآوری در جوار بنگاه های تولیدی در هلدینگ صدر تأمین تعریف شده است. برای اینکه بتوانیم ارزش دانش موجود را تبدیل به انتخاب با یک برنامه از پیش تعیین شده کنیم باید با اولویت بندی حرکت کرد. در همین راستا تفاهم نامه ای را با معاونت فناوری ریاست جمهوربا محوریت «ستاد موارد پیشرفته» منعقد کرده ایم در آن قصد داریم در قالب این تفاهم نامه فناوری را توسعه و یک جریان ایجاد کنیم.

 وی افزود:  در قالب این تفاهم نامه قرار است فناوری توسعه یابد،  نگاه های توسعه ای و نوآوری ایجاد شود که هم منجر به ایجاد ارزش افزوده در هلدینگ و شرکت های تابعه شود و هم اینکه بتواند حرکت تبدیلی «ایده به محصول» و «دانش به ارزش» را در هلدینگ ایجاد کنیم. شخصیت حقوقی این شرکت در حال شکل گیری است. قرار است در تیرماه با حضور مقامات رسمی رونمایی شود. 

کمالی با بیان اینکه عمده کارها در 3محور است گفت: حل مشکل فناوری و به روز رسانی در راستای توسعه در واحدهای تولیدی تابع هلدینگ، توانمند سازی و بومی سازی ، توسعه کسب و کار نوین سه محور اصلی هستند.

 وی ادامه داد: در راستای نگاه توسعه ای و نوآوری قصد داریم مانع از خروج ارز از کشور شویم. برای محور دوم که توانمندسازی و بومی سازی است قصد داریم از شرکت های دانش بنیان که امکان تإمین دارند استفاده کنیم ،طی فراخوانی از آنها برای همکاری دعوت کرده ایم که به تدریج مانع از خروج ارز از کشور شویم.

وی بیان کرد: محور سوم توسعه کسب و کار نوین است. با توجه به  اینکه ظرفیت علمی در کشور قابل توجه است، اتصال و تبدیل دانش به کسب و کار یکی از ماموریت های ما است.

کمالی با بیان اینکه تا کنون کار را به صورت رسمی آغاز نکرده ایم اظهار داشت: برای جلوگیری از اتلاف زمان و قبل از شروع رسمی کار، نزدیک به 25 طرح به ما رسیده است و شاید همه واجد شرایط نباشند، در همین راستا ارزیابی کردیم و در ارزیابی  از شبکه علمی کشور استفاده کردیم، که حدود7مورد شرایط لازم را داشته اند.

وی با بیان اینکه برای تإمین منابع به بازار سرمایه متصل هستیم ادامه داد: ویژگی هلدینگ این است که مدیریت ریسک دارد. یکی از اقدامات ما در شتاب دهنده مدیریت و کنترل ریسک است.برای اینکه کمترین ریسک را داشته باشیم از مجموعه های دیگر کمک می گیریم. تأکید بر مدیریت است. نگاه این است که شتاب دهنده را برای تأمین منابع بخش معدن و صنایع معدنی به کار گیریم. با این مختصات شتاب دهنده ای در کشور نداریم.

عناوین برگزیده