به گزارش می متالز، محمدعلی دادور چهارشنبه، ۲۵ بهمنماه 1396 در آیین راهاندازی واحد تقطیر فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس دارای ظرفیت پالایش روزانه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی است و با تکمیل و راهاندازی فاز دوم، تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ در این پالایشگاه به ۸ میلیون لیتر میرسد.
وی با بیان این که فاز تولید در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم اکنون تثبیت شده و روزانه حدود ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵، ۳,۵ میلیون لیتر نفتگاز یورو ۵ و ۷۰۰ هزار لیتر گاز مایع این پالایشگاه در کشور توزیع میشود، تاکید کرد: تا چند روز آینده فرآیند تولید نفتا در فاز دوم نیز تثبیت میشود.
مدیرعامل شرکت پالایش میعانات گازی ستاره خلیج فارس گفت: با تکمیل و تثبیت فاز دوم ستاره خلیج فارس ۴ میلیون لیتر نفتگاز و ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ به تولید پیشین اضافه میشود.
دادور با اشاره به وسعت این پالایشگاه گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس دارای سه فاز پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکهای است که خوراک میعانات گازی آن با عبور از سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان به این پالایشگاه برسد.
وی همچنین به وجود یک آبگیر در سواحل خلیج فارس (۶ کیلومتری پالایشگاه) اشاره کرد و گفت: این آبگیر با دارا بودن هشت پمپ به ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب، آب را به داخل پالایشگاه انتقال میدهد و پس از مراحل خنکسازی، آب به حوضچههای تصفیه برمیگردد و پس از پاکسازی، دوباره همان آب به دریا بازگشت داده میشود.
مدیرعامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس افزود: امروز افزون بر راهاندازی واحد تقطیر، راهاندازی ۲ دستگاه مولد گاز به ظرفیت ۴۰ مگاوات برای تولید برق را شاهد هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان امسال واحدهای مختلف فاز دوم یک به یک راهاندازی و این فاز تکمیل شود.
بر اساس این گزارش مهرداد داوودی نیز در حاشیه آیین راهاندازی واحد تقطیر فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس،تصریح کرد: اقدامهای اصلی راهاندازی این واحد در ۳۰ روز انجام شد.
وی ادامه داد: با راهاندازی این واحد میتوانیم روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی را در ظرفیت کامل تحویل بگیریم و نفتای ترش، گازوئیل و ... را از آن جدا کنیم.
به گفته مدیرعامل اویکو، پس از انجام این مراحل ، خوراک به واحدهای CCR ،NHT و ایزومریزاسیون و واحدهای تصفیه گازوئیل و کروسن (نفت سفید) که هماکنون راه اندازی شده است وارد میشود.
داوودی با بیان اینکه کل واحدهای فاز ۲ یک به یک و تا پایان امسال راهاندازی میشود، افزود: واحدهای CCR و NHT و همچنین واحد ایزومریزاسیون از جمله واحدهایی هستند که پس از واحد تقطیر به بهرهبرداری میرسند.
مدیرعامل اویکو تاکید کرد: برای راهاندازی واحدهای فاز ۲ از تجربههایمان در راهاندازی فاز یک استفاده میکنیم تا با مشکلات کمتری روبهرو شویم.