به گزارش می متالز، خداداد غریب پور با اشاره به نگاه ویژه به مناطق کم برخوردار و محروم کشورمان، تصریح کرد: یکی از دستاوردهای ما به عنوان تنها نهاد توسعهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور این است که تاکنون از ۱۰۸ شهرستان کم برخوردار و کمتر توسعه یافته، در ۸۲ شهرستان اقدام به سرمایهگذاری در قالب دو استراتژی کلان «توسعه و توانمندسازی» کردهایم.
به گفته وی، از آمار فوق در ۴۸ شهرستان سرمایهگذاری توسعهای و زیرساختی انجام شده که با احتساب انجام فعالیتهای اکتشافی در ۴۱ ناحیه کمتر توسعه یافته، در مجموع ۸۲ درصد شهرستان تحت فعالیتهای ایمیدرو و شرکتهای تابعه قرارگرفتهاند.
غریب پور همچنین به اقدامات جدید ایمیدرو اشاره کرد و گفت: این سازمان در سالهای اخیر با تعریف و اجرای پروژهای اکتشافی، مناطق جدیدی از کشور را تحت فعالیتهای «توسعهای و توانمندسازی» قرار داده است.
وی افزود: بخش توسعهای مربوط به سرمایهگذاری در ظرفیتسازی در تولید، اشتغال و با هدف توسعه صادرات است و بخش توانمندسازی حوزههای «اکتشاف»، «زیرساخت»، «آموزش، پژوهش و فناوری» ،«بهداشت، ایمنی، محیطزیست و انرژی» و همچنین «توسعه مناطق ویژه اقتصادی» از جمله خلیجفارس، لامرد، پارسیان و کاشان را در برگرفته است.
سرمایهگذاری در نقاط مرزی با برنامه جدید اکتشاف
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: یکی از اقدامات سالهای اخیر ایمیدرو، سرمایهگذاری در بخش اکتشاف نقاط مرزی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی و نیز استانهایی همچون کردستان، هرمزگان و … به عنوان نقاط کم برخوردار کشورمان بوده است.
وی در پایان یادآور شد: «طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک» نیز عمدتا در نقاط کم برخوردار متمرکز شده است. استانهایی نظیر کهگیلویه و بویراحمد، سه استان ناحیه خراسان، هرمزگان، آذربایجان غربی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و جنوب کرمان تحت از جمله مناطقی هستند که در طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک قرارگرفتهاند.