تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۴۵
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۱۱۴۲۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن؛ گنجینه‌های محبوس در دل مشکلات

می متالز - معادن به عنوان گنجینه هایی محسوب می شوند که در دل مشکلات نهفته اند در حالیکه رفع این موانع، توجه به آن ها و درآمدی که از استخراج آن ها به دست می آید، می تواند گره های بزرگ اقتصادی را بگشاید.
معادن؛ گنجینه‌های محبوس در دل مشکلات

به گزارش می متالز، در فیلم های پلیسی مراکز حساس از سیستم های امنیتی خاصی برخوردارند که پرتو نورهای مرئی یا نامرئی در جهت های مختلف و از کف تا سقف راهروها و معابر را در بر گرفته و چنانچه به هر دلیلی این پرتو قطع شود، سیستم اعلان خطر به کار می افتد اگر چه این پرتو ها خود از جنس لیزر است که می سوزاند و آسیب می رساند.

معدن کاران بخش خصوصی و حتی غیر خصوصی در شرایط فعلی مانند کسانی هستند که باید با انعطاف بدنی بالا، پوشش ویژه، چشم مسلح و … به گونه ای از میان موانع عبور کنند که نه صدای کسی بلند شود و نه خود آسیب جسمی ببینند.

در چند سال گذشته شاید عمده مشکل فعالان بخش معدن عبور از بین آیین نامه ها، بخشنامه ها (و نه قوانین) و معارضین محلی بود اما در حال حاضر افزایش قیمت نجومی لوازم مصرفی معمولی و پیش پا افتاده از روغن، فیلتر و نظایر آن تا هزینه های فوق العاده تعمیرات، خرید قطعات و اجاره ماشین آلات و تجهیزات موانعی پیچیده تر از قبل بر سر راه آنان ایجاد کرده است.

با بر هم خوردن روال معمول واردات و توزیع اقلام مصرفی و قطعات یدکی علاوه بر افزایش خارق العاده قیمت ها، موضوع لوازم قلابی و نامرغوب به چالشی جدی و تعیین کننده تبدیل شده است.

از سوی دیگر کاهش منابع دولت از محل فروش نفت خام برای تامین نیازهای خود، سیاست گزاران کلان کشور را به یک باره به یاد معایب خام فروشی در معادن انداخته است !

و از آنجا که معدن را گنجی در عمق یک متری  می پندارند که با دست یا حداکثر با یک بیل مکانیکی دست یافتنی است، بلافاصله در بازار به وجه رایج تبدیل می شود از این منبع بخش بزرگی از درآمد را به دلایل متفاوت طلب می کنند، فارغ از اینکه معدن دار چگونه به ماده معدنی دست پیدا می کند و چگونه آن را در داخل یا خارج از کشور می فروشد و وجه دریافتی را کی و چگونه دریافت خواهد کرد.

حقیقت قضیه این است که معدن می تواند گنجینه هایی باشد البته با در نظر گرفتن شروط مختلف، اولین شرط آن درک وضعیت معدن کاران از سوی تصمیم سازان و تصمیم گیران است.

لازم است به جای یک جانبه نگری، همه جانبه نگری در پیش گرفته شود و باید توجه داشت که سخت گیری بر فعالان بخش معدن نهایتا به تعطیلی کسب و کار آن ها یا کاهش شدید سطح فعالیت می انجامد و حداقل بیکاری کارکنان را در پی دارد.

 البته این شرایط در گذر زمان مشکلات پیچیده تر و پرهزینه تری را برای سیاست گزاران به دنبال دارد، باید توجه داشت که عبور از این شرایط  تنها با همراهی، همدلی و درک متقابل بهتر و آسان تر میسر می شود.

عبدالرضا تحسینی

عناوین برگزیده