تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۰۷
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۱۱۴۲۶۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پایان هفته جاری یک شرکت سیمانی بورسی می‌شود/ عراق واردات سیمان از ایران را قطع کرد

می متالز - روز چهارشنبه هفته جاری یک شرکت بورسی از زیرمجموعه شستا وارد بازار سرمایه خواهد شد و عرضه اولیه آن انجام می‌شود.
پایان هفته جاری یک شرکت سیمانی بورسی می‌شود/ عراق واردات سیمان از ایران را قطع کرد

به گزارش می متالز، 15 درصد سهام شرکت سیمان تامین روز چهارشنبه در بازار دوم بورس عرضه می‌شود.

رضا جمارانیان مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین در نشست خبری امروز با اشاره به جزئیات عرضه اولیه این شرکت اظهار داشت: 15 درصد سهام این شرکت با نماد سیتا وارد بازار سرمایه می‌شود.

به گفته جمارانیان این شرکت 75 کارخانه دارد و 30 درصد از ظرفیت سیمان کشور را تولید می‌کند.

وی ادامه داد: سیمان تامین زیرمجموعه هلدینگ شصتا دارای چند بخش از جمله صنعت سیمان، ساختمان عمران و حمل و نقل است و سرمایه این شرکت به 1100 میلیارد تومان می‌رسد که شامل 45 شرکت زیرمجموعه است.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین ادامه داد: از 45 شرکت یادشده 26 شرکت بورسی و 19 شرکت غیربورسی هستند و ارزش پرتفوی مجموعه به حدود 22 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

جمارانیان افزود: این هلدینگ با 13 شرکت سیمانی بزرگترین هلدینگ کشور محسوب می‌شود و سود تجمعی سال گذشته آن حدود 1121 میلیارد تومان بوده و نسبت به سال گذشته 130 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه سه مجموعه این هلدینگ 1350 میلیارد تومان سود داشته‌اند که نسبت به سال 97 این میزان سوددهی، رشد 190 درصدی داشت، گفت: میزان فروش حجمی سیمان از 14 میلیون به 16 میلیون رسید که در این بخش هم رشد 18 درصدی داشتیم.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین تاکید کرد: رشد تولید سیمان در کشور در مجموع بدون احتساب شرکت سیمان تامین 9 درصد بود که این میزان در شرکت تامین به دو برابر رسیده است.

به گفته جمارانیان رشد ریالی ناشی از فروش هم 62 درصد معادل 3806 میلیارد تومان بوده است. همچنین حاشیه سود هم به 41 درصد رسید.

وی درباره محل افزایش سرمایه شرکت تاکید کرد: افزایش سرمایه قبل از عرضه اولیه صورت گرفته شده که محل آن هم وصول مطالبات بوده است.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین افزود: یکی از دلایل سوددهی مجموعه تعیین تکلیف وام‌های ارزی بود. در سال 97 سیمان آبیک 103 میلیارد تومان زیان انباشته داشت که با تسویه تسهیلات ارزی، آن را به صفر رساندیم. تسهیلات ارزی از صندوق ذخیره ارزی دریافت شده بود که از طریق قانون رفع موانع تولید با بانک به این تفاهم رسیدیم که تسهیلات دریافت شده به ریال و به نرخ سالی که این تسهیلات دریافت شد، تسویه شود.

جمارانیان گفت: از این محل جلوی تحمیل 1000 میلیارد تومان از هزینه‌ها به شرکت را گرفتیم.

وی ادامه داد: وام دیگرمان در بخش فاینانس خودگردان بود که توانستیم وجه التزام 16 درصدی را کاهش دهیم و از این محل توانستیم 14 میلیون یورو را به 3.7 دهم میلیون برسانیم که این میزان وام هم با نرخ نیمایی با بانک صادرات تسویه شد. در این بخش هم از تحلیل 150 میلیارد تومان هزینه به شرکت جلوگیری کردیم.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین با بیان اینکه فرایند بورسی شدن سیمان آبیک را انجام داده‌ایم، اظهار داشت: با بورسی شدن سیمان آبیک، ارزش افزوده‌ای برای سیمان تامین ایجاد خواهد شد.

جمارانیان مبنی بر اینکه دستوری بودن قیمت‌گذاری سیمان چه اثری در این صنعت گذاشته و میزان درآمد این هلدینگ از صادرات سیمان چقدر بوده است، گفت: 10 سال گذشته که میزان عرضه در بازار کمتر از تقاضا بود، دولت نسبت به قیمت‌گذاری سیمان اقدام کرد اما در حال حاضر پس از گذشت 10 سال این روند معکوس شده است و عرضه بیش از تقاضا است. برای اینکه رقابت منفی بین شرکتها شکل نگیرد با رقبا به این توافق رسیده‌ایم که 35 درصد ظرفیت خط تولید را بلااستفاده نگه داریم. بنابراین در این شرایط قیمت‌گذاری از سوی دولت درست نیست.

وی با تاکید بر اینکه قیمت‌گذاری از سوی دولت باعث تاثیر منفی آن در بخش صادرات شده است، گفت: قیمت‌گذاری در بخش صادرات متاثر از قیمت داخلی است و در حالی که قیمت سیمان صادراتی ایران 9 دلار است، این قیمت برای سیمان‌های خارجی حدود 90 دلار است.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین افزود: در این شرایط یارانه‌ای که دولت به بخش سیمان می‌دهد به جیب دلالان خارجی می‌رود.

جمارانیان ادامه داد: از 10 سال گذشته تا به امروز تورم 5.5 برابر شده و قیمت ارز به 120 برابر رسیده اما قیمت سیمان فقط 3 برابر افزایش یافته است.

وی با اشاره به نگرانی‌هایی درباره افزایش قیمت سیمان و اثرگذاری آن در قیمت مسکن گفت: تاثیر سیمان در بخش ساختمان 4/0 درصد است و باعث افزایش قیمت‌ها نمی‌شود.

مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین گفت: اگر متوسط قیمت تولید هر متر مربع را 5 میلیون در نظر بگیریم، تاثیر سیمان در این بخش 30 هزار تومان است.

جمارانیان همچنین در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر تاثیرپذیر بودن صادرات این صنعت از تحریم‌ها اظهار داشت: صنعت سیمان در بخش تولید از تحریم‌ها تاثیرپذیر نیست اما در بخش سرمایه‌گذاری‌های جدید تحریم‌ می‌تواند در این صنعت تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید سیمان در کشور 85 میلیون تن است که میزان تولید 60 میلیون تن است.

وی با بیان اینکه دستوری بودن قیمت سیمان باعث شده که بازار صادراتی را از دست دهیم، گفت: عراق به دلیل اینکه قیمت پایین سیمان ایران، بازار این کشور را تحت تاثیر قرار داده بود، وارات سیمان از ایران را قطع کرد.

عناوین برگزیده