تاریخ: ۰۹ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۲۲
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۱۴۳۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کمیسیون اروپایی اعلام کرد

عمیق‌ترین بحران اقتصادی از زمان جنگ جهانی

می متالز - رئیس کمیسیون اروپایی با تاکید بر اینکه اروپا در عمیق‌ترین بحران اقتصادی از زمان جنگ جهانی قرار گرفته خواستار توافق هرچه سریع‌تر کشورهای اروپایی درباره طرح بازسازی اقتصادی اروپا به دلیل بحران کرونا شد.
عمیق‌ترین بحران اقتصادی از زمان جنگ جهانی

به گزارش می متالز، «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپایی در گفت‌وگویی با «هندلزبلات آلمان» درباره انتظارات بالا از ریاست دوره‌ای آلمان بر اتحادیه اروپا که از اول ماه جولای برگزار می‌شود سخن گفته و تاکید کرد: این یک شانس بزرگ است که آلمان حالا در این بحران عمیق، ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده می‌گیرد.وی در توضیح این اظهارات خود تاکید کرد: «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان از یک تجربه سیاست اروپایی بسیار بزرگ و اعتماد سران کشورهای اروپایی برخوردار است. این مساله زمانی که ما در شورای اروپایی گردهم می‌آییم آشکارا قابل لمس است و بسیار به ما کمک می‌کند.وی همچنین تاکید کرد که بین او و مرکل مناسبات بر مبنای اعتماد روزافزونی وجود دارد.فون در لاین با تاکید بر اینکه البته همواره با مرکل هم‌عقیده نیست در عین حال گفت: البته ما می‌دانیم که می‌توانیم به یکدیگر تکیه کنیم.رئیس کمیسیون اروپایی همچنین از سران کشورهای اروپایی درخواست کرد که درباره طرح بازسازی دوباره اتحادیه اروپا بعد از بحران کرونا در ماه جولای تصمیم‌گیری کنند.وی این را مهم دانست که اتحادیه اروپا قبل از تعطیلات تابستان دراین‌باره تصمیم‌گیری کند. فون در لاین در عین حال درباره دستیابی به توافقی در این باره در نشست بعدی سران اروپایی ابراز تردید کرده و گفت: شاید برای این منظور نیاز به برگزاری نشست دیگری باشد.

رئیس کمیسیون اروپایی تاکید کرد که ما باید مدت طولانی کار کنیم تا این بسته اقتصادی به جریان بیفتد. وی تاکید کرد که اروپا در عمیق‌ترین بحران اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم قرار گرفته و به این برنامه اقتصادی نیاز فوری دارد.

در حالی که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شدت تحت تاثیر عواقب اقتصادی بحران کرونا قرار گرفته و منتظر تصویب بسته پیشنهادی کمیسیون اروپایی هستند، اما اجرای این طرح به دلیل اختلافات بین اعضا، همچنان به تعویق می‌افتد.بحران کرونا، اقتصاد را در منطقه یورو شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. یک بسته سرمایه‌گذاری و اقتصادی بزرگ پیشنهادی از طرف کمیسیون اروپایی قرار است بازسازی دوباره بعد از بحران کرونا را تضمین کند اما مذاکرات در این باره پیچیده شده است.سران اروپایی اخیرا در ویدئو کنفرانسی نتوانستند در‌این‌باره نتیجه ملموس و مشخصی را به دست آورند.برخی کشورها و همچنین پارلمان اروپا و بانک مرکزی اروپا خواستار تعجیل دراین‌باره هستند، چراکه چشم‌انداز اقتصادی و بازار کار در این اتحادیه بسیار تیره و تار است.در این مذاکرات پیشنهاد کمیسیون اروپایی برای یک بسته اقتصادی و سرمایه‌گذاری حدودا ۷۵۰ میلیارد یورویی برای غلبه بر بحران یورو روی میز قرار دارد. از این مبلغ قرار است حدود ۵۰۰ میلیارد یورو به‌عنوان کمک و بقیه به‌عنوان وام در اختیار کشورهای بحران زده کرونایی قرار گیرد. این بدهی‌ها قرار است تا سال ۲۰۵۸ مشترکا از بودجه اتحادیه اروپا بازپرداخت شود.البته مواضع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در این باره همچنان متفاوت است. حجم کل بسته اقتصادی و اینکه از چه موقع باید بازپرداخت شود و شرایط تخصیص این کمک‌های مالی مورد اختلاف است.

بخصوص چهار کشور اتریش، دانمارک، سوئد و هلند نگران اعطای این کمک‌های بلاعوض به کشورهای عضو این اتحادیه و افزایش بدهی‌های اتحادیه اروپا هستند و با آن مخالفت می‌کنند.

رئیس کمیسیون اروپایی در بخش دیگری از گفت‌وگو با روزنامه «هندلزبلات»، به مساله برگزیت پرداخته و تاکید کرد: عدم توافق در مذاکرات پسا برگزیت برای هیچ‌کس خوب نیست. البته وقوع چنین سناریویی بیشتر به انگلیس آسیب می‌رساند. ما یک بازار مشترک اروپایی با ۲۷ عضو داریم. انگلیس تنها بازار وطنی خود را دارد.

رئیس کمیسیون اروپایی با تاکید بر اینکه اروپا خواهان دستیابی به توافقی با انگلیس در مذاکرات پسا برگزیت است در عین حال گفت: البته ما ارزش‌ها و اصول اساسی خود در این راستا را زیر سوال نمی‌بریم.

«فون در لاین» در بخش دیگری از این گفت‌وگو پیروزی بر کرونا را تنها با تولید واکسنی علیه آن ممکن دانسته و گفت: ما با همه نیرو در این راستا کار می‌کنیم تا این واکسن را تولید کنیم و به‌صورت گسترده در دسترس قرار دهیم. بنابراین، این اتفاق باید برای کشورهای فقیر آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی نیز رخ دهد؛ چرا که این تنها راهی است که می‌توانیم این بیماری همه گیر را از بین ببریم.

عناوین برگزیده