تاریخ: ۱۵ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۴۷
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۱۱۵۵۷۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در پروژه مشارکتی مرکز گسترش و اتاق بازرگانی؛

هفت فیلم مستند با موضوع کارآفرینی به مرحله تولید رسیده است

می متالز - سال گذشته، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با مشارکت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران فراخوانی را منتشر کرد تا مجموعه فیلم‌های مستندی در حوزه‌ی کارآفرینی و تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن ساخته شوند که تاکنون ۷ طرح مصوب شده و به مرحله‌ی عقد قرارداد و تولید رسیده‌اند.
هفت فیلم مستند با موضوع کارآفرینی به مرحله تولید رسیده است

به گزارش می متالز، توجه به موضوع کارآفرینی از این جهت دارای اهمیت است که تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در حوزه‌ی کارآفرینی، یکی از الزامات جهان امروز است. توسعه جوامع همواره در گرو اندیشه و ساختارهای خلاقانه و گسترش آن در سطوح مختلف اجتماع بوده است؛ لذا رواج فرهنگ کارآفرینی به عنوان یک مسئولیت بر دوش همه‌ی ارکان فرهنگی کشور است.

برپایه‌ی این گزارش، طی یکسال گذشته ده‌ها طرح در شورایی متشکل از کارشناسان برجسته‌ی سینمای مستند و اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار گرفته و از جمع آنها، تاکنون 7 طرح مصوب شده و به مرحله عقد قرارداد و تولید درآمده‌اند. این آثار عبارتند از:

«امین‌الضرب» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی جمشید بیات ترک

در مستند «امین‌الضرب» زندگی پُر ماجرای «حاج محمدحسین امین‌الضرب» بزرگ‌ترین تاجر ایرانی قرن نوزدهم میلادی روایت خواهد شد و در قالب بیان زندگی این فرد، تحولات اقتصادی جامعه ایران در عهد ناصری به تصویر کشیده می‌شود.

«ف- الف» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی فرشاد اکتسابی

«ف- الف» نگاهی علمی به مسئله فساد اقتصادی دارد؛ این که چه عواملی در یک جامعه منجر به شکل‌گیری فساد اقتصادی می‌شود. برای رسیدن به این منظور پژوهشی گسترده انجام شده و از زاویه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حقوقی، این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.

«زوو» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی کتایون جهانگیری

«زوو» مستندی با موضوع سازمان تامین اجتماعی و چالش‌های میان این سازمان و کارفرمایان از دیدگاه اقتصادی است.

«راه ناتمام» به کارگردانی مصطفی رزاق‌کریمی و تهیه‌کنندگی محمدسعید وزیری

این فیلم، ابعاد مختلف زندگی «اصغر قندچی» پدر صنعت کامیون‌سازی ایران را به تصویر می‌کشد. او آهنگری در جنوب شهر تهران بود و زندگی جذابی داشت. سخت‌کوش بود و مشکلات زیادی در زندگی داشت و با تلاش بسیار موفق شد کارآفرینی نمونه شود. در این فیلم مستند، علاوه بر فراز و فرودهای زندگی قندچی که بسیار جذاب و دراماتیک است، شرایط اجتماعی، سیاسی، فرهنگی آن دوران نیز بررسی می‌شود تا براساس این روند بتوان تاریخ معاصر ایران را از بُعد صنعت معرفی کرد.

«خانواده نورالدین» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سیدمحمدصادق جعفری

این مستند درباره‌ی «نورالدین نوربخش جعفری دهکردی» از بنیانگذاران شرکت لبنی «دامداران» و از کارآفرینان موفق کشور است. فضای کاری که در این کارخانه بزرگ با خط‌های تولید مختلف طراحی شده، در فیلم مورد توجه قرار گرفته است؛ ضمن این که بحران‌هایی که به وجود می‌آید و شیوه‌های گذر از این بحران‎‌ها را نیز به نمایش گذاشته می‌شود.

«ایستادن در ارتفاع بالا» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی لقمان خالدی

این فیلم درباره‌ی یک کارخانه‌دار معروف اصفهانی است که دچار ورشکستگی می‌شود. فیلم در مرحله پیش‌تولید است.

«محسن خان» به کارگردانی مهدی گنجی و تهیه‌کنندگی سعید رشتیان

این مستند به زندگی محسن خلیلی و چگونگی تاسیس کارخانه بوتان می‌پردازد. طرح این مستند مصوب شده و بزودی قرارداد آن منعقد می‌شود.

گفتنی است که کارگروه تولید مشارکتی فیلم‌های مستند کارآفرینی مرکز گسترش و اتاق بازرگانی، کماکان در حال بررسی طرح‌های ارائه شده است که هر یک از این پروژه‌ها به محض قطعی شدن ساخت آن، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

عناوین برگزیده