به گزارش می متالز، قیمت نفت در روز پنجشنبه به خاطر محدودیت های اعمال شده بر عرضه و افزایش تقاضای جهانی به بالاترین حد طی ۴ ماه گذشته رسید. ولی تسریع گسترش ویروس کرونا در سراسر آمریکا بسیار تهدید کننده است. متخصصان مدت هاست هشدار می دهند احتمال موج دوم همهگیری ویروس کرونا وجود دارد ولی افزایش ناگهانی موارد ابتلا به این ویروس در سراسر آمریکا، بسیاری از دولت های ایالتی را به بنبست رسانده است. آمریکا با ثبت ۵۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در یک روز رکوردشکن شده است.
لوئیز دیکسون، تحلیلگر بازار نفت در ریستاد انرژی طی بیانیه ای گفت:« افزایش بسیار زیاد موارد ابتلا به کرونا در آمریکا بازار نفت را شوکه کرده است. قیمت نفت از اوج روز پنجشنبه پایین آمده و اگر این روند ادامه یابد تقاضای نفت در منطقه در خطر خواهد بود. به نظر می رسد تنها برقراری دوباره محدودیت های جدید می تواند مانع گسترش بیشتر ویروس کرونا در آمریکا شود ولی در صورت اعلام دوباره تعطیلی در سراسر کشور، موج دوم همه گیری ویروس کرونا ضربه سختی به تقاضای نفت در آمریکا خواهد زد».
آمریکا تنها نیست. ویروس کرونا همچنان در بسیاری از مناطق دنیا از جمله برزیل و هند گسترش می یابد.
تحلیلگران بازار نفت پیش بینی کرده اند تقاضا برای نفت تا پایان ۲۰۲۰ به طور یکنواخت افزایش یابد. ولی به نظر می رسد بسیاری از عوامل موثر در موج دوم همه گیری ویروس کرونا در پیش بینی آن ها لحاظ نشده باشد. آژانس بینالمللی انرژی تخمین میزند تقاضا برای نفت ۸.۱ میلیون بشکه در روز در کل سال ۲۰۲۰ پایین بیاید و بیشتر این کاهش تقاضا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی متمرکز باشد. تقاضای نفت در ماه آوریل سقوط کرد ولی از آن زمان رو به افزایش بوده است. آژانس بینالمللی انرژی رونق تقاضا را در نیمه دوم ۲۰۲۰ پیش بینی میکند. این آژانس تخمین میزند تقاضا برای نفت ۵.۷ میلیون بشکه در روز در ۲۰۲۱ افزایش یابد.
ولی موج دوم همه گیری ویروس کرونا ضربه دیگری به تقاضای نفت خام خواهد زد که تمام این پیش بینی ها را بی اهمیت جلوه می دهد. طبق یکی از پیش بینی های ریستاد انرژی، تقاضای نفت احتمالاً در ۲۰۲۱ تا ۸۶.۵ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد که ۲.۵ میلیون بشکه در روز کمتر از پیش بینی قبلی این موسسه است. ریستاد انرژی پیش بینی میکند موج دوم همهگیری ویروس کرونا تقاضا برای نفت را از ماه اوت تا اکتبر بسیار پایین بیاورد و تقاضا برای نفت در ماه دسامبر ۵ میلیون بشکه دیگر کاهش یابد.
به نظر نمی رسد موج دوم ویروس کرونا تقاضای نفت را به شدت موج اول پایین بیاورد چون اکثر دولتها دیگر آن محدودیتهای سختگیرانه را اعمال نخواهند کرد. ولی چون بازارها بسیار خوش بین هستند و رونق یکنواخت تقاضا را پیش بینی کرده اند، موج دوم تهدیدی جدی خواهد بود. ریستاد انرژی هشدار داد هرگونه کاهش غیر منتظره تقاضا باعث سقوط قیمت نفت می شود که می تواند بسیار سریع، طولانی مدت و مخرب باشد.