تاریخ: ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۱۹
بازدید: ۲۶۳
کد خبر: ۱۱۵۶۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
۱۰هزار شغل جدید تا ۵ سال آینده احیا می‌شود

۲۰۰ معدن کوچک مس در صف احیا

می متالز - احیای معادن کوچک یکی از موضوع‌هایی است که در یک سال گذشته، بارها مطرح، نقد و بررسی شده است. این موضوع بیشتر در حوزه سنگ‌آهن مطرح می‌شد زیرا هدفی بزرگ پیش‌روی صنعت فولاد قرار دارد و آن هم دستیابی به ۵۵ میلیون تن فولاد است.
۲۰۰ معدن کوچک مس در صف احیا

به گزارش می متالز، اما این بار صحبت از احیای معادن مس به میان می‌آید؛ اتفاقی که می‌تواند اشتغالزایی بسیاری به همراه داشته باشد و نیاز صنعت مس را تامین کند.


احیای معادن، ایجاد اشتغال


معادن کوچک بسیاری در کشور وجود دارند که به دلیل شرایط حاکم بر بازار، کم بودن ذخیره، عیار و.... از دور تولید خارج شده و تعداد زیادی از کارگران حاضر در این معادن بیکار شده‌اند اما احیای این معادن می‌تواند جان تازه به فعالیت‌های معدن ببخشد و اشتغال به همراه داشته باشد. خوشبختانه وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم سعی داشته تا بخش معدن بیش از گذشته شکوفا شود. یکی از اقدامات موثر در این شکوفایی، احیای معادن است که خانه معدن ایران نیز در این زمینه پیشگام شده تا بتواند تعدادی از این معادن را احیا کند.


فعال شدن ۲۰۰ معدن مس


احمد مرادعلیزاده با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۷ معدن بزرگ مس در کشور داریم و بقیه معادن مس، کوچک هستند و پروانه بهره‌برداری آنها در دست مردم است، گفت: «برای فعال کردن معادن کوچک، طرح‌ها و پیشنهادهایی به وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین استانداری کرمان داده‌ایم تا استان کرمان، نمونه آزمایشی برداشت از معادن کوچک مس و سنگ‌آهن باشد.» وی تصریح کرد: «در صورتی که این طرح پذیرفته شود، در ۵ سال آینده حدود ۲۰۰ معدن کوچک فعال خواهند شد و بیش از ۱۰هزار نفر اشتغال در این حوزه ایجاد می‌شود.» مدیرعامل شرکت مس با اشاره به افت نرخ مس بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ گفت: «در سال ۹۵ فروش شرکت ملی صنایع مس ایران با متوسط قیمتی ۵ هزار دلار به ۷هزار میلیارد تومان رسید و از اواخر ۱۳۹۵ نرخ مس رشد کرد که تاکنون نیز ادامه داشته است و فروش امسال شرکت مس به ۸هزار میلیارد تومان خواهد رسید.»مرادعلیزاده در ادامه سخنانش به وضعیت مصرف آب در صنعت مس پرداخت و گفت: «در زمینه آب به‌دلیل سرمایه‌گذاری‌های که از ۱۵سال گذشته در شرکت مس انجام شده، هم‌اکنون شرایط خوبی داریم و به‌جرات می‌توانم بگویم در زمینه مصرف آب در صنعت مس، جزو کشورهای برتر دنیا و حتی ۵ کشور نخست هستیم.»وی افزود: «متوسط مصرف آب کارخانه‌های تغلیظ شرکت ملی صنایع مس ایران به ازای هر تن خاک ورودی ۰/۴۳درصد است در حالی که متوسط مصرف دنیا ۰/۵۵درصد است که نشان می‌دهد شرکت مس در این زمینه حتی از متوسط دنیا هم پایین‌تر است.


فعال‌سازی معادن کوچک مس


رضا رحمانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره فعال شدن معادن کوچک مس اظهار کرد: بخش معدن به طور کلی از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است. در این میان حوزه مس نیز منابع و ذخایر خوبی دارد که باید به آن توجه کرد. وی ادامه داد: در این حوزه، فعال‌سازی معادن کوچک در حوزه‌های مختلف به ویژه مس، یکی از سیاست‌های اولویت‌دار وزارت صنعت، معدن و تجارت است.رحمانی افزود: به طور کلی برنامه‌ها باید به گونه‌ای باشد که بتوان از منابع معدنی موجود در کشور به خوبی بهره‌برداری کرد.


آیا معادن کوچک توجیه اقتصادی دارند؟


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز درباره حمایت مجلس شورای اسلامی از احیای معادن کوچک به ویژه در حوزه مس گفت: به طور کلی در زمینه معدن در دنیا بهره‌برداری‌ها به شکل وسیع و یکپارچه انجام می‌شود تا جایی که تولید و استفاده از ماشین‌آلات نسبت به ذخیره موجود در معدن به صرفه باشد و از سویی دیگر استفاده از نیروهای متخصص و کارگری باید صرفه اقتصادی داشته باشد.رامین نورقلی‌پور بیان کرد: درحال‌حاضر نمی‌توان به طور جدی با توسعه معادن مس در این عرصه مخالفت کرد اما بحث این است که در آینده با مشکلات و موانع جدی روبه‌رو شوند. به گفته وی، همان طور که از عنوان پیداست، معادن کوچک نسبت به معادن بزرگ، ذخیره کمتری دارند اما در برابر هزینه‌ای که انجام می‌شود، توجیه اقتصادی چندانی ندارد. بنابراین به دلیل پایین بودن کارآیی ممکن است در درازمدت پایداری خود را از دست داده و نتوانند سوددهی کافی داشته باشند.

عناوین برگزیده