به گزارش می متالز، فریدون عباسی درباره خبر محکومیت ایران به پرداخت 2 میلیون دلار به ترکمنستان در پی مناقشه گازی با این کشور، گفت: قرارداد ایران با ترکمنستان یک قرارداد عادی میان دو کشور همسایه است درواقع از آنجا که تامین گاز استانهای شمالی با واردات گاز از ترکمنستان به صرفهتر است وزارت نفت به این کار اقدام کرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت نفت در مقطعی بهای گاز وارداتی از ترکمنستان را با ارائه خدمات فنی و مهندسی پرداخت کرد اما ترکمنستان پس از مدتی از دریافت خدمات و کالا امتناع کردند درحالی که تحریمهای بانکی پرداختهای نقدی ما به ترکمنستان را مختل کرده است.
اگر دپلماسی اقتصادی فعالتر بود میتوانستم با کشور همسایه ترکمنستان تبادل تجاری بهتری برقرار کنیم
عباسی با بیان اینکه مطابق حکم داوری دادگاه سویس تاخیر ایران در پرداخت گازبهاء به ترکمنستان جریمه به دنبال داشته است، اضافه کرد: همچنین ترکمنستان از کیفیت خدمات و کالای دریافتی رضایت نداشته است لذا بخشی از این جریمه متوجه این مهم است.
این نماینده مجلس معتقد است پرداخت جریمه به ترکمنستان ضرر قابل توجهی را متوجه ایران نمیکند چراکه مانند این میماند که ما وامی با درصد پایین از ترکمنستان گرفته باشیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درخصوص دو الحاقیه به قرارداد گازی ایران با ترکمنستان به پیشنهاد وزیر نفت، گفت: الحاقیه وزیر نفت به قرارداد با ترکمنستان در پی اعتقاد به گشایش اقتصادی برجام بوده است اما اینگونه نشد، درواقع پشت این الحاقیه یک نظریه مبنی بر برداشته شدن تحریمها وجود داشت و وزیر نفت نیز بر همان مبنا که گشایش بانکی خواهد شد و ارز وارد کشورمیشود تن به این الحاقیه داده با این وجود فکر میکنم ماجرای مناقشه گازی ایران و ترکمنستان نه تنها پاشنه آشیل نیست بلکه نمیتوان آن را موضوع خاصی دانست و بیشتر به جنجال رسانهای شبیه است.
براساس اطلاعات منتشر شده در رسانهها، در جریان انعقاد قرارداد گازی ایران با ترکمنستان به پیشنهاد وزیر نفت دو الحاقیه به این قرارداد اضافه شده است که عبارتند از: 1- ایران پول گاز دریافتی خود را به دلار پرداخت کند، 2- اگر ایران پول را در موعد مقرر پرداخت نکند 5درصد جریمه دیرکرد و یا سود پول پرداخت کند.