تاریخ: ۱۳ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۴۸
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۱۱۵۸۶۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق بازرگانی فارس مطرح کرد:

اقتصاد با تهدید و بخشنامه درست نمی‌شود/ بخشنامه‌های بانک مرکزی صادرات را تعطیل می‌کند

می متالز - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: با توجه به تنگناهای ایجاد شده از تحریم ها و بیماری کرونا برای کشور، صدور بخشنامه های متعدد و تهدیدهای بانک مرکزی به طور جد صادرکنندگان و صادرات ما را به سمت و سوی تعطیلی هدایت می کند.
اقتصاد با تهدید و بخشنامه درست نمی‌شود/ بخشنامه‌های بانک مرکزی صادرات را تعطیل می‌کند

به گزارش می متالز، جمال رازقی در جلسه کمیسیون صنعت و رونق تولید این اتاق که به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد، بیان کرد: اقدامات تهدیدی بانک مرکزی در قبال صادرکنندگان برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات در کشور وضعیت صادرات ما را بحرانی کرده که بر اساس بخشنامه های بانک مرکزی بسیاری از صادرکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ ما نیز تا پایان تیرماه با مشکل روبرو خواهند شد.

وی افزود: بخش نامه های بانک مرکزی، صادر کنندگان را قفل کرده است و مگر می شود بدون برگشت ارز به تولید ادامه داد؟ در جواب باید گفت چنین امکانی وجود ندارد که صادرکنندگان ارز خود را به کشور وارد نکنند، زیرا ورود ارز به کشور و صادرات یک چرخه پیوسته است که صادرکننده ما برای ادامه کار خود ملزم به رعایت این چرخه است.

رازقی اظهارداشت: با تهدید و بخشنامه صادرکردن اقتصاد به جایی نمی رسد و وظیفه دولت حمایت از بخش خصوصی و نه ایجاد فضای ناامن برای فعالیت اقتصادی است.

رئیس کمیسیون صنعت و رونق تولید اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: دولت باید برای شفافیت در مقوله صادرات سیاست گذاری و حمایت کند، راهکار عملیاتی بدهد و به صادرکنندگان و تولیدکنندگان برای بازگرداندن ارز خود راه نشان دهد نه اینکه راه هایی را هم که بخش خصوصی ایجاد می کند را مسدود کند.

وی با اشاره به ایجاد اختلال در روند صادرات و بخشنامه های متعدد بانک مرکزی ادامه داد: امروز کشور به فعالیت صادرکنندگان و فعالان اقتصادی نیاز دارد و امیداویم تهدیدهای روزانه بانک مرکزی بر عزم و اراده و تلاش های صادرکنندگان و توسعه صادرات لطمه ای وارد نکند.

رازقی عنوان داشت: قرار است نامه ای از وضعیت اقتصادی و تولید کنندگان و صادرکنندگان استان توسط مدیریت ارشد استان به ریاست جمهوری نوشته و ارسال شود زیرا در صورت ادامه این روند در کشور صادرات ما روز به روز کاهش می یابد و اقتصاد ما نابسامان تر می شود.

وی تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی استان به دنبال تهیه و ارائه راهکارهای مناسب و عملیاتی در خصوص موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان تهیه و به اتاق ایران ارائه می کنیم و تلاش می کنیم مشکلات ارزی صادرکنندگان را حل کنیم و در روند صادرات استان کمترین خللی وارد نشود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: بر اساس آمار، تحریم ها عامل اصلی مشکلات کشور نیستند بلکه فارق از مسایل سیاسی؛ سیاست گذاری و مدیریت نامناسب در دوران های مختلف و دوری اقتصاد از محوریت تولید و صادرات ، به اقتصاد ما ضربه وارد کرده است و وضعیت امروز ما نیز گواه همین موضوع است.

رازقی با بیان اینکه همه ما باید برای رشد اقتصادی، رونق واحدهای تولیدی، ایجاد اشتغال بیشتر و تولید ثروت در خور نام کشور و استان تلاش کنیم افزود: شیوع بیماری کرونا در کشور نشان داد که عامل اصلی کاهش ظرفیت واحدهای تولیدی دستگاه های دولتی است و اگر دستگاه های دولتی به جد پیگیر موضوع اقتصاد باشند شاهد کارهای بزرگی در حوزه تولید خواهیم بود.

وی اظهارداشت: سال هاست که مقام معظم رهبری سالها را با هدف گذاری کارشناسی اقتصادی نام گذاری می کنند که علیرغم این نامگذاری ها باید عدم توفیق کشور در حمایت و رونق تولید در کشور ریشه یابی شود زیرا همت کشور بر حمایت از تولید سیاستگذاری شد اما در عمل موفق نبوده ایم.

در ادامه این جلسه حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز گفت: بیماری کرونا درکشور عامل مهمی بود که دریابیم با هم افزایی و تعامل بیشتر در بین بخش دولتی می توانیم در چهارچوب ضوابط و مقررات شاهد تحولات خوبی در حوزه های مختلف باشیم و موانع بر سر راه تولید را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یک کارگروه قانونی است که مصوبات آن لازم الاجراست لذا ما تلاش می کنیم در شرایط موجود از این ظرفیت برای کمک به واحدهای اقتصادی استان استفاده کنیم.

ایزدی با اشاره به برگزاری هفتگی جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان ادامه داد: یکی از مهمترین درخواست ها در جلسات این کارگروه اقساط موقت و چک های برگشتی است که بانک ها ملزم به اجرای مصوبات این جلسات هستند لذا بانک های استان باید کمک کنند بنگاه های اقتصادی استان از شرایط استفاده کنند.

وی اضافه کرد: در بحث چک های برگشتی مصوبه بانک مرکزی است که اگر واحد تولیدی چنین مشکلی داشته باشد در ستاد تسهیل و شورای تامین استان مصوب می شود و سپس به بانک مرکزی اعلام می شود که تاکنون چندین واحد استان از این ظرفیت قانون استفاده کرده اند.

ایزدی عنوان داشت: در بحث رونق تولید نیز تسهیلات رونق تولید یک بحث قانونی است و جز مواردی است که بانک ها موظف هستند حتی اگر واحدها دارای مشکل بانکی و معوقه داشته باشند در قالب تسهیلات رونق تولید تسهیلات را پرداخت کنند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین