به گزارش می متالز، طاها دشتی مطلق در سی و سومین اجلاس عمومی این شورا که امروز در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: شوراها یکی از جلوه های اهتمام به آرا و نظریات مردم و اتکای امور کشور به اراده آحاد ملت محسوب می شود. طبق اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، بخش و روستا از ارکان تصمیمگیری و اداره امور کشور هستند.
اولین شوراهای شهر و روستا در سال 1378 به صورت رسمی تشکیل شد. این نهاد مردمی که در واقع نقش یک قوه مقننه محلی را ایفا میکند با سرعت قابل قبولی جایگاه خود را بین سایر نهادهای حکومتی پیدا کرد و به مرور رشد قابل توجهی یافت.
نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان ها با اشاره به اصل 101 قانون اساسی گفت: شورای عالی استان ها به منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در برنامه های عمرانی و رفاهی استان ها و نظارت بر اجرای هماهنگ آن مرکب از نمایندگان شوراهای اسلامی استان ها تشکیل می شود.
دشتی مطلق تصریح کرد: استانداران ، فرمانداران و سایر مقامات کشور که از طرف دولت تعیین می شوند، در حدود اختیارات شوراها ملزم به رعایت تصمیمات آن ها هستند. اصل هفتم قانون اساسی نیز صراحت دارد که شوراهای کشور یکی از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند و اگر چه به لحاظ تصمیمات سازمانی و اداری کشور دارای وظایف خاص خود هستند ولی از نظر قانون اساسی به نظر می رسد که هدف قانون گذار توزیع قدرت در نظام های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و فرهنگی و... باشد. قانون اساسی باواگذاری این دسته از امور و فعالیت های اجتماعی به شوراهای اسلامی سعی کرده است تمرکز منابع قدرت در دست عده خاص نباشد.
وی در ادامه مطلب فوق بیان کرد: بر همین اساس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است یک نسخه از پیشنویس لوایح و برنامههای توسعه و بودجه عمومی کشور و استان ها را پس از تهیه و در اختیار شورای عالی استانها قرار دهد. شورای عالی استان ها پیشهادهای اصلاحی خود را در مور برنامه و بودجه مذکور به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام خواهد کرد. باتوجه به صراحت قانون اساسی به جایگاه و نقش شوراها آیا این نگاه در بین دولتمردان وجود داشته است؟ آیا تاکنون از زمان صدور فرمان تاریخی حضرت امام(ره) مبنی بر تشکیل شوراهای شهر و روستا و 21 سال ازآغاز فعالیت شوراها آیا از مسوولان پاسخ مناسبی دریافت شده است؟
نماینده استان بوشهر در شورای عالی استانها در ادامه سخنان خود در اجلاس سی و سوم شورای عالی استانها، توجه و نگاه ویژه به وضعیت معیشتی ملوانان در مرزها وحمایت از کالاهای همراه ملوان (ته لنجی)، تسریع در روند اجرای پروژه راه آهن شیراز- بوشهر و اتصال آن در کنار ساحل به بندرکنگان و عسلویه و تسریع در اتمام بزرگراه شیراز به جم با توجه به حجم تصادفات روزانه در این مسیر ترانزیتی و مهم را از مهمترین مطالبات استانی متبوعش برشمرد.