به گزارش می متالز، بهگفته خداداد غریبپور، این مهم در حالی عملیاتی میشود که طبق سیاستهای ایمیدرو، استراتژی تامین مالی طرحهای توسعه شرکتهای بزرگ از محل سود، در دستور کار است. بهگزارش روابطعمومی شرکت ایمیدرو، غریبپور تصریح کرد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی ایران در راستای راهبردهای توسعهای خود، استراتژی تامین مالی طرحهای توسعهای شرکتهای معدن و صنایعمعدنی از محل سود خود شرکتها آغاز کرده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: هدفگذاری یادشده ازسوی این سازمان توسعهای به این جهت انجامشده که کشور در شرایط محدودیت در تامین مالی بینالمللی (فاینانس)، نبود تسهیلات بانکی و تحریم نفت بهسر میبرد. وی افزود: از سال گذشته مقررشده این مدل تامین مالی در شرکتهای مبارکه، صنایع ملی مس، گلگهر، چادرملو و فولاد خوزستان با افزایش سرمایه، عملیاتی شود.
بنابر این گزارش، شرکت فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین واحد صنعتی و فولادساز کشور از مجموعههای است که این رویکرد را طبق سیاستهای بالادستی، اجرایی کرده است. این فولادساز سال گذشته در گام نخست افزایش سرمایه ۸ هزار میلیارد تومانی را عملیاتی کرد و امسال نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر را در قالب افزایش سرمایه به سرمایهگذاری در طرحهای خود اختصاص خواهد داد. در این زمینه، فولاد مبارکه، ۸ طرح توسعهای در بخشهای گندله، کنسانتره، تختال و... را در شمار برنامههای خود قرار داده اکه تا سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسند.
غریبپور اظهارکرد: پروژه نورد گرم ۲ شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از کلیدیترین این طرحها بهشمار میرود که تکمیل زنجیره تولید آن به ۷.۲ میلیون تن میرسد. وی یادآور شد: آیین کلنگزنی طرح یادشده، خرداد امسال با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو در اصفهان برگزار شد. غریبپور در درباره ارزش طرح گفت: میزان سرمایه مورد نیاز این پروژه ۲۵۵ میلیون یورو و ۴۳۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است. اشتغالزایی مستقیم نورد گرم ۲ مبارکه، هزار نفر و غیرمستقیم آن به ۱۰ هزار نفر میرسد.
غریبپور همچنین گفت: احداث واحد تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با ظرفیت ۵ میلیون تن از دیگر طرحهای توسعهای مبارکه محسوب میشود که فاز نخست آن (ظرفیت ۲.۵ میلیون تن) در خرداد امسال با فرمان رئیسجمهوری افتتاح شد و فاز دوم آن در تابستان امسال راهاندازی میشود. سرمایهگذاری این کارخانه ۱۵۰ میلیون یورو و ریالی آن ۷۵۰ میلیارد تومان است. اشتغالزیی مستقیم و غیرمستقیم فولاد سنگان به ترتیب ۴۸۰ و ۱۳۰۰۰ هزار نفر است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به دیگر طرحهای فولاد مبارکه، اظهارکرد: فولادسازی و ریختهگری تختال شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری ( ۸۰۰هزار تن تختال) نیز از جمله طرحهای فولادی است که در فهرست طرحهای توسعهای این فولادساز قرار دارد. بنابر اعلام مسئولان مجتمع فولاد سفیددشت، تاکنون پروژه فولادسازی این مجموعه ۸۴ درصد پیشرفت فیریکی داشته است و امسال به بهرهبرداری میرسد. وی تصریح کرد: میزان سرمایهگذاری در واحد فولادسازی سفیددشت ۹۵ میلیون یورو و ۱۵۰۰ میلیارد تومان است. اشتغالزایی مستقیم فولادسازی سفیددشت ۴ هزار نفر و غیرمستقیم آن ۸ هزار نفر است.
غریبپور همچنین به اهمیت طرح الکترود گرافیتی برای صنعت فولاد کشور اشاره کرد و گفت: راهاندازی خط نخست سالن ماشینکاری شرکت نوین الکترود اردکان ( ظرفیت فاز نخست، ۳۰ هزار تن) نیز امسال با سرمایهگذاری ۸۵ میلیون یورو راهاندازی میشود. بهگفته وی، اشتغالزایی این خط به ۵۸۰ نفر بهطور مستقیم و ۴ هزار نفر بهطور غیرمستقیم است. پروژه الکترود گرافیتی شرکت نوین الکترود اردکان دارای بودجه حدود ۳۳۰ میلیون یورویی است که فاز نخست آن در سال ۹۹ به بهرهبرداری میرسد.
غریبپور درباره طرحهای دیگر فولاد مبارکه اظهارکرد: احداث واحد فولادسازی و ریختهگری بیلت مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک ( ظرفیت ۴۰۰هزار تن بیلت)، پروژه افزایش ظرفیت زیرسقف از ۱.۵ به ۲ میلیون تن تختال فولاد هرمزگان (۵۰۰ هزار تن تختال) و پروژه احداث کارخانه تولید ورق عریض شرکت فولاد هرمزگان (۱.۲ میلیون تن پلیت) از دیگر طرحهای توسعهای مبارکه محسوب میشود که به ترتیب طی سالهای ۹۹، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد.
وی یادآور شد: مشارکت در طرحهای تولید کک نفتی شرکت اروند کک ایرانیان، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس و نیز مشارکت در طرح تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار در دستور کار شرکت فولاد مبارکه قرار دارد. بهگفته غریبپور، شرکت فولاد مبارکه در سال ۹۹، برنامه افزایش سرمایه تا ۱۰ هزار میلیارد تومان را در دستور کار دارد.
چندی پیش حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت و اثرگذاری این مجموعه عظیم فولادی در اقتصاد کشور گفت: فولاد مبارکه بهدنبال مصلحتاندیشی فردی نیست و فقط به مصالح و اقتدار اقتصاد ملی میاندیشد. وی در ادامه به دستاوردهای اخیر شرکت اشاره کرد و گفت: در روزها، هفتهها و ماههای اخیر اتفاقات خوبی برای شرکت رخ داد که ازجمله آنها میتوان به افتتاح پروژه کنسانتره سنگان اشاره کرد. در این زمینه نکته حائز اهمیت این است که افتتاح در اوج شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد، در شرایطی که کارشناسان طرف قرارداد خارجی از ادامه اجرای پروژه سرباز زدند، اما خوشبختانه به هیچ عنوان کار معطل نماند و متخصصان داخلی با همت بالای خود توانستند در شرایط تحریم و شیوع کرونا، این کار بسیار مهم را در عرصه ملی با افتخار و اقتدار هرچه بیشتر به ثمر برسانند.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت سنگان باید هرچه سریعتر به بیش از ۵ میلیون تن برسد، گفت: با توجه به مواردی که در حوزه مواد معدنی مطرح است، بهرهبرداری حداکثری از فاز نخست و رسیدن به ظرفیت اسمی آن و تکمیل فاز دوم این پروژه برای تأمین خوراک شرکت و ثبات تولید بسیار مهم است. به خاطر داشته باشیم نباید منتظر حرکت خاصی از سوی دیگران باشیم. وی تولید موفقیتآمیز اسلب گاز ترش در فولاد مبارکه را نتیجه کار تیمی و زنجیرهوار همانند حلقههای محکم و متصل به هم دانست و گفت: نهتنها تأکید نداریم که این افتخار مربوط به دوره و شخص خاصی است، بلکه معتقدیم این افتخار برای فولاد مبارکه و همهٔ کارکنان قبل و بعد از آن است. وی افزود: در ادامه این دستاوردها در سال جهش تولید تمامی ورقهای موردنیاز صنایع لوازمخانگی و بخش مهمی از ورق موردنیاز خودروسازان باید در فولاد مبارکه تولید شود. فولاد مبارکه باید با تولید محصولات ویژه حیات پرخیر و برکت خود را تداوم بخشد، چراکه کشور به این مهم نیازمند است. کارکنان به خاطر داشته باشند دستیابی به رکوردهای تولید خوب است، اما مهمتر از آن دستیابی به فناوری و روش تولید محصولات جدید و وارداتی است.