به گزارش می متالز، خداداد غریب پور در نشست بررسی وضعیت معادن و برنامه های ایمیدرو در استان فارس که با حضور استاندار و جمعی از نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی که در محل استانداری فارس برگزار شد، افزود: توسعه زیربناها در استان فارس توسط ایمیدرو هدفگذاری شده است.
وی گفت: بر این اساس ایمیدرو احداث جاده های لامرد - پارسیان(به طول ۴۵ کیلومتر) با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان را مورد توجه قرار داده که عملیات انتقال محصول از منطقه ویژه اقتصادی لامرد به بندر پارسیان را تسهیل خواهد کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از سوی دیگر ایمیدرو ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث جاده خرامه به نی ریز اختصاص داد که در حال حاضر این طرح در مرحله انتخاب پیمانکار است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اکتشافات ایمیدرو در استان فوق، گفت: ۶۰ هزار کیلومتر مربع از کل مساحت استان فارس، تحت عملیات اکتشافی ایمیدرو قرار دارد. وی ادامه داد: در شرق استان فارس معادن فراوان دولومیت شناسایی شده که برنامه مشارکت با بخش خصوصی در این معادن مورد توجه است.
غریب پور پروژه آلومینیوم جنوب را از افتخارات این استان خواند و گفت: توسعه صنایع پایین دست آلومینیوم در این استان مورد توجه است. وی افزود: برنامه ریزی برای سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیون یورویی به منظور ساخت کارخانه ۲۰۰ هزار تنی ورق آلومینیوم در فارس مورد توجه است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: ایمیدرو آمادگی دارد تا ۳۰ درصد از منابع مالی این پروژه را تامین کند. توسعه فولاد غدیر نی ریز
غریب پور در بخش دیگری از سخنانش از توسعه بخش فولادسازی فولاد نی ریز خبر داد و در اینباره گفت: ۱۰۰ میلیون یورو برای توسعه فولاد غدیر نی ریز در نظر گرفته ایم و از سوی دیگر تامین آب این مجموعه فولادی در دست اقدام است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین از آمادگی این سازمان در توسعه و تامین مالی معادن کوچک استان فارس خبر داد. غریب پور گفت: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی امسال افزایش سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومانی را ثبت خواهد کرد و سال آینده این رقم تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش می یابد.
وی افزود: این صندوق که از مجموعه های تحت پوشش ایمیدرو است، آمادگی دارد تا با ارایه تسهیلات برای توسعه معادن استان، اقدام به تامین مالی کند.
وی با اشاره به مزیت های استان فارس در حوزه سنگ های تزئینی گفت: عوارض صادراتی، ماشین آلات و تجهیزات از جمله عوامل کلیدی در استفاده از این ظرفیت استانی است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این راستا به دنبال حذف عوارض صادراتی سنگ های تزئینی و حل مشکل معادن استان در تامین تجهیرات هستیم.
وی تامین مالی، آموزش، اکتشافات و مطالعات تحقیقاتی را از رویکردهای ایمیدرو در استان ها خواند و گفت: از محل منابع داخلی سازمان این استراتژی ها را تا رسیدن به حصول نتیجه دنبال می کنیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تامین ۴۵۰ مگاوات برق و حمایت و توسعه صنایع پایین دستی از جمله کارخانه رینگ های آلومینیومی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد را از دیگر برنامه های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در استان فارس خواند.
در این نشست محمد آقاجانلو معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، وجیه الله جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران، رئیس هیات عامل ایمیدرو را در این سفر یک روزه همراهی کردند.