به گزارش می متالز، کاظم دلخوش نماینده مردم صومعهسرا در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان دو فوریت این طرح اظهار کرد: در سالهای گذشته مجلس شورای اسلامی در تبصره یک قانون بودجه بحث قیر را در دستور کار قرار داده بود تا برای بهسازی راههای روستایی و آسفالت راههای شهری مورد استفاده قرار گیرد این قیر در اختیار بنیاد مسکن و راه و ترابری داده میشد که یکی از کارها هم مالچپاشی در مناطق کویری بود، متاسفانه سال گذشته به دلیل ویروس کرونا و تشکیل نشدن جلسات مجلس شورای اسلامی برای بررسی بودجه این کار کمیسیون بودجه به صورت محدودتر عمل کرد و بندی از تبصره یک قانون بودجه را با این موضوع حذف کرد.
وی ادامه داد: با حذف شدن این بند از بودجه، عملا موضوع آسفالت راههای روستایی و شهری و مدارس از دستور کار خارج شده چون اعتبارات استانها به اندازه کافی جوابگو نیست. ما در این طرح دوفوریتی تبصره یک را احیاء کردیم که به موجب آن وکیوم باتوم و یا vb تبدیل به قیر شود. طبق این طرح شرکت ملی نفت مکلف شده دو میلیون تن از محل خوراک تحویلی به پالایشگاهها را تامین کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: قیمت هر تن قیر در سال ۱۳۹۵، ۴۰۰ هزار تومان بود که امروز به چهار میلیون تومان رسیده است. ما در این طرح آوردهایم که قیر از محل پالایشگاهها و خوراک به پالایشگاهها تامین شود آن را ریالی نکردیم چون در غیر این صورت احتمال افزایش قیر وجود داشت. الان قیر دست چند شرکت خصوصی است که آنها قیمت را تعیین میکنند. ما نمی خواستم با ریالی کردن قیمت قیر در این طرح باعث افزایش نرخ آن شویم لذا در این طرح تهاتر صورت می گیرد کمیسیون عمران هم میتواند نظارتهای لازم را انجام دهد.
محمدرضا صباغیان – نماینده بافق در مجلس شورای اسلامی – به عنوان مخالف این دو فوریت اظهار کرد: در سالهای گذشته میزان قیر اختصاصی چهار میلیون تن بود که در این طرح به دو میلیون کاهش یافته است این درست نیست و نمیتواند مشکلات را به خوبی حل کند.
محمدحسین فرهنگی - نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی - به عنوان موافق این دو فوریت گفت: بسیاری از کارهای عمرانی در مناطق در هفت ماه ابتدای سال انجام میشود که بخشی از آن طی شده، ما با این طرح میخواهیم اعتبارات عمرانی را مقداری اضافه کنیم. امروز شهرداریها، بنیاد مسکن و نوسازی مدارس با مشکل مواجهند و منتظر رای موافق مجلس شورای اسلامی به این طرح هستند چون پروژههای عمرانی به خاطر قیر تعطیل شده و تنها چند شرکت محدود قیر رایگان دریافت میکنند.
حسن نوروزی – نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی – به عنوان مخالف این دو فوریت اظهار کرد: چرا مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب هر قانونی طرحهای فوریتی میدهد مگر در زمان تصویب بودجه کمیسیون برنامه به این موارد فکر نکرده بود، چرا دولت قیر رایگان نمیدهد و مجلس شورای اسلامی میخواهد این مصوبه را داشته باشد. در این طرح صحبت از مالچپاشی شده حال اینکه برای محیط زیست و موجودات زنده ضرر دارد.
جعفر قادری – نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی – نیز به عنوان موافق این دوفوریت این طرح اظهار کرد: تمام فعالیتهای عمرانی به قیر وابسته است جادههای روستایی، آسفالت راهها و بهسازی مدارس و زیرساختها معطل قیر هستند که تامین نشدهاند، لذا تعیین تکلیف این موضوع بسیار اهمیت دارد مردم میگویند اگر تحریم هستیم پس چرا ماده اولیه قیر که در داخل تامین میشود، برای حل مشکلات داده نمیشود.
بعد از رای مثبت مجلس شورای اسلامی به این دو فوریت، محمد باقر قالیباف - رییس مجلس شورای اسلامی – تصریح کرد: این طرح برای بررسی به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شده لازم است از نظرات کارشناسی کمیسیونهای فرعی آن یعنی دو کمیسیون عمران و شوراها نیز استفاده شود.
وی همچنین اظهار کرد: قیر یکی از موارد ضروری برای مناطق محروم و روستایی است البته که آسیبهایی در حوزه قیر داریم که باید در کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
با توجه به تصویب دو فوریت این طرح کلیات آن در جلسه روز چهارشنبه (اول مردادماه) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.