تاریخ: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۲:۴۶
بازدید: ۳۲۲
کد خبر: ۱۱۸۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک متخصص بازار سرمایه عنوان کرد:

اولویت سرمایه گذاری در صنعت فولاد بر فناوری روز است

می متالز - یک متخصص بازار سرمایه معتقد است: بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی به عنوان یک رویکرد در دولت دوازدهم دنبال می شود و در صنعت فولاد، اولویت سرمایه گذاری برای استفاد از فناوری روز است.
اولویت سرمایه گذاری در صنعت فولاد بر فناوری روز است

به گزارش می متالز، علیرضا باغانی روز شنبه در گفت وگویی افزود: براساس گزارش رسمی وزارت امور اقتصادی و دارایی، 5.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی پس از برجام صورت گرفته است. 
وی تصریح کرد: موضوعی که اهمیت دارد در ارتباط با صنعت فولاد، اولویت سرمایه‌گذاری در این عرصه در بخش فناوری روز است که علاوه بر رشد تولید، زمینه صادرات و ارتقای بهره‌وری را به‌ همراه داشته باشد. 
جمهوری اسلامی براساس سند چشم انداز 1404 دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی را برنامه ریزی کرده است.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی بورس 24 در تحلیلی از وضعیت فولاد و جایگاه فولاد خراسان اضافه کرد: قرار است در افق چشم انداز 1404 ظرفیت کنسانتره سنگ آهن فولاد خراسان به پنج میلیون تن برسد، گندله سازی نیز به پنج میلیون تن خواهد رسید، آهن اسفنجی 3.5 میلیون تن، شمش فولادی 3.5 میلیون تن و محصولات نوردی هم به 1.3 میلیون تن خواهد رسید. 
وی افزود: پارسال درحالی که متوسط نسبت تولید به ظرفیت فولاد خام کشور 62 درصد ثبت شد، فولاد خراسان رقم 105 درصدی را ثبت کرد و برای بخش خصوصی این رقم 33 درصد و واحدهای واگذار شده 83 درصد بود. 
باغانی،خاطرنشان کرد : مجموع فولاد خام تولیدی در سال 95 به میزان 18.5 میلیون تن اعلام شد که از این رقم فولاد مبارکه با 5.6 میلیون تن سهم 31 درصدی داشت و فولاد خراسان نیز با 660 هزار تن به میزان چهار درصد کل تولید را به خود اختصاص داد. 
براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور (1400-1396) سالیانه حدود 43 میلیارد دلار باید سرمایه از منابع خارجی در قالب فاینانس (تامین مالی)، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و قرار‌دادهای مشارکتی جذب شود. 
باغانی اضافه کرد: پیش‌بینی شده در سال 1404 ظرفیت فولاد کشور به رقم 55 میلیون تن برسد و علاوه براین امکان صادرات 15 تا 20 میلیون تن امکانپذیر شود. 
به گفته وی، پارسال مجموع ظرفیت تولید میلگرد کشور به رقم 21 میلیون و 608 هزار تن رسید که فولاد خراسان برابر با 550 هزار تن بود.
به گفته باغانی، فولاد خراسان پارسال از مجموع تولید مقاطع ( میلگرد ، پروفیل و مفتول ) سهم 6.2 درصدی را به خود اختصاص داد، واحد های خصوصی 60.8 درصد از تولید مقاطع را داشتند و ذوب آهن اصفهان نیز 23.8 درصد را از آن خود ساخت. 
وی ضمن تایید روند افزایش سرمایه در فولاد خراسان خاطرنشان کرد: امسال این واحد صنعتی برنامه افزایش سرمایه از 800 میلیارد تومان به رقم 1000 میلیارد تومان را دارد. 
این متخصص بازار سرمایه، مهمترین برنامه امسال فولاد خراسان را بهره برداری از واحد گندله سازی با ظرفیت 2.5 میلیون تن ذکر کرد که افتتاح رسمی آن توسط یکی از مسئولان بلند پایه بزودی انجام می شود. 
باغانی گفت: بررسی ها نشان می دهد در دوره چهار سال گذشته فولاد خراسان هرسال افزایش سرمایه داشته و به خاطر سرمایه گذاری مورد نیاز از محل مطالبات افزایش سرمایه داده و در حقیقت پول از شرکت خارج نشده است. 
وی افزود: بررسی وضعیت سهام این واحد صنعتی در روز چهارشنبه هفته گذشته رقم 372 تومان را به ازای هر سهم نشان داد و این درحالی است که ارزش ذاتی این سهم را 433 تومان با مفروضات بدبینانه ارزیابی می شود که نشان دهنده بالاتر بودن ارزش ذاتی از ارزش بازار شرکت مجتمع فولاد خراسان است.
وی گفت: هفته گذشته 40 تن از مدیران شرکت های سرمایه گذاری و کارگزاری ها از کارخانه فولاد خراسان بازدید کردند؛ دیدگاه آنان نسبت به فولاد خراسان محدود به یک کارخانه فولادسازی بود اما بازدید از این کارخانه سه ساعت طول کشید و فعالان بازار سهام از کارخانه های گندله سازی، نورد و ذوب و تولید شمش و محصول نهایی بازدید کردند.
باغانی تصریح کرد: امروز معرفی فولاد خراسان به عنوان قطب سوم فولاد کشور منطبق بر پیشرفت هایی است که در این مجتمع فولادی رخ داده و قابل ارزیابی است.
 انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: بررسی عملکرد 66 کشور عضو نشان می دهد در سال 2017 کشور چین به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد خام رقم 831.7 میلیون تن را ثبت کرد و جمهوری اسلامی ایران هم تولید 21.7 میلیون تنی را به خود اختصاص داده است.
برپایه ارزیابی انجمن جهانی فولاد، ایران در پایان سال 2017 به عنوان سیزدهمین فولاد ساز جهان معرفی شد.

عناوین برگزیده