به گزارش می متالز، اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشستی با اعضای کارگروه شفافیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سه شرکت زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری تا پایان سال وارد بازار بورس میشوند.
او با بیان اینکه به دلیل تغییرات مدیریتی در این صندوق در سال گذشته، بسیاری از کارها که از قبل آغاز شده بودند، ابتر ماندهاند و بنیان بسیاری از کارها در صندوق بازنشستگی کشوری تازه گذاشته شده است، فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری در ارتباط با شفافیت را در سه بخش اقتصادی، اجتماعی و سازمانی تقسیم بندی شده است.
او با بیان اینکه جلسات مرتب هفتگی برای نهایی کردن BI تشکیل میشود، گفت: اینیکی از پروژههای صندوق بازنشستگی کشوری است که از قبل وجود داشته، ولی کامل نبوده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: اکنون با بازتعریف شاخصها و احصای ۵۷ شرکت، هم شاخصها و هم شرکتهای حاضر در این پروژه بهروز رسانی شدهاند و فعالیتهای آنها به روشنی در سایت قابل دسترسی است.
او برگزاری مجامع فصلی را یکی دیگر از فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری در جهت عمل به شفافیت خواند و گفت: بر اساس شاخصهای تجمیعی با همه شرکتها و هلدینگ ها توافق کردهایم و آنها هر سه ماه یکبار بابت عملکردشان به ما پاسخگو هستند. به این ترتیب که عملکرد سالهای ۹۷ و ۹۸ خود را گزارش میدهند و برنامههای عملیاتیشان برای سال ۹۹ را روشن میکنند.
افتخاری با بیان اینکه با استفاده از این شاخصها، سطح بالاتری از بودجه برای ما روشن میشود، افزود: تا پیش از این شرکتهای تابعه به هلدینگ های صندوق گزارشی از بودجه نمیدادهاند، ولی اکنون تمام شرکتها و هلدینگ های صندوق بودجههای مشخص برنامه ریزی شدهشان را تحویل داده و نهایی کردهاند.
افتخاری با تاکید بر اینکه ساماندهی به بودجهریزی صندوق یکی از خواستههای وی در آغاز کار مدیریتیاش بوده است، گفت: تصمیم داریم که بهزودی تمام صورتهای مالی شرکتهایمان را بر اساس شاخصهای IFRS (استانداردی برای گزارشگری مالی بینالمللی) هماهنگ کنیم تا همه به یک زبان با ما سخن بگویند و اینیکی از نمادهای شفافیت است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پیگیری جدی بورسی شدن شرکتهای تابعه و هلدینگ ها را از دیگر نشانههای حاکمیت شفافیت در صندوق بازنشستگی دانست و افزود: در آغاز هیچکدام از شرکتهای ما شرایط بورسی شدن را نداشتند؛ ولی پس از برگزاری جلسات مرتب درباره بورسی شدن شرکتها، ۱۴ شرکت در مسیر بورسی شدن قرار گرفتند که از این میان، سه شرکت تا پایان سال وارد بازار بورس میشوند.
افتخاری شفافسازی از طریق ارتباطات را وجه اجتماعی شفافیت در صندوق بازنشستگی کشوری خواند و گفت: این امر از طریق فعال بودن مرکز پیامک و همینطور مرکز ارتباط با ذینفعان SRM این مهم عملیاتی میشود.
او با بیان اینکه «سامانه SRM سامانهای آنلاین و ۲۴ ساعته است»، گفت: در این سامانه ارائه خدمات بهصورت آنلاین، سریع، دوسویه و فرایندمحور است و ذینفعان از طریق آن میتوانند هرگونه پرسشی را مطرح کنند و در لحظه از اینکه درخواستشان در کدام مرحله قرار دارد، آگاهی یابند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: با راهاندازی و اجرایی سازی این مرکز، تمام نیازهای مخاطبان صندوق بازنشستگی کشوری از یک درگاه مشخص پاسخ داده خواهد شد.
او نظارت بر تصمیمگیری زیرمجموعهها را از دیگر فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری در راستای عمل به شفافسازی برشمرد و گفت: به این وسیله میتوانیم از آنچه در شرکتها در جریان است، مطلع باشیم و در تصمیمگیریها نقش داشته باشیم.
او در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری جلسات هفتگی با بازنشستگان و همچنین سفرهای استانی دو هفته یکبار نمایندگان مدیرعامل صندوق به استانها برای ارزیابی عملکرد مدیران استانی و همینطور ارتباط رودررو با بازنشستگان اشاره کرد.
افتخاری گفت: در حوزه سازمانی، ایجاد سیستم یکپارچه مالی-اداری، بهروز شدن صورتهای مالی و ایجاد کارگروه تحول دیجیتال از فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری برای ایجاد و تقویت شفافیت در این مجموعه است.
در این جلسه، روزبه کردونی، رئیس موسسه پژوهشهای تأمین اجتماعی با بیان اینکه مأموریت کمیته شفافیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سه بخش خلاصه میشود، توضیح داد: در بخش نخست باید آنچه انجامشده است را در قالب یک برنامه مشخص به وزارتخانه ارائه کنیم، در بخش دوم باید تأثیر درونی این اقدامات در سیستم، ازجمله تأثیر بر جامعه هدف و کارکنان را نشان دهیم و در بخش سوم باید تأثیر بیرونی آن، مثلاً در جلب هرچه بیشتر اعتماد اجتماعی یا سرمایه اجتماعی و رضایتمندی عمومی را به دست آوریم.
کردونی با خلاصه کردن فعالیتهای صندوق بازنشستگی کشوری در حوزه شفافیت به سه بخش شفافیت در هدفگذاری، شفافیت در عملکرد و شفافیت در نظارت و ارزیابی، گفت: باید بتوانیم ما به ازای این فعالیتها را به سندی مکتوب تبدیل کنیم.