به گزارش می متالز، اتفاقی که به باور علی دهقانکیا، رئیس کانون کارگران بازنشسته به مفهوم حراج دارایی کارگران است. علی دهقان کیا در این باره به «فراز» گفت: بارها در جلسات متعدد به فروش سهام شستا در بورس اعتراض کردهایم، مسئولان بازار سرمایه میگویند این رون به نفع معیشت کارگران است، اما من بر اساس تجربه میگویم دولت این اقدام را برای فرار از پرداخت بدهی خود سازمان تامین اجتماعی انجام میدهد». او بر این باور است: «وضعیت پرداختی به بازنشستهها اصلا قابل قوبل نیست، افزایش حقوقها بسیار پایینتر از حد انتظار بود».
او با بیان اینکه در سازمان تامین چند جلسه درباره تعیین حداقل مستمری و مستمری سایر سطوح برگزار شد، اما هیات وزیران با نظر کانون کارگران بازنشسته موافقت نکرد، اظهار داشت: «پس از اینکه در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، درباره تعیین مستمری این دو گروه تصمیمگیری شد، آن را به هیات دولت میفرستند تا پس از تصویب، برای اجرا به هیات امنا ابلاغ شود؛ در این مرحله نظر نهایی با سازمان است».
او با تاکید بر این نکته که اعضای هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، در تعیین حداقل مستمری حتما باید منافع کارگران بازنشسته را با رعایت مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹ درباره کف حقوق که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است نظر میگرفتند، بیان داشت: «برای بازنستههایی با سابقه ۲۵ سال، ۲ میلیون و ۴۹۱ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
او همچنین تصریح کرد: افزایش حقوقها حدود ۴۰۰ هزار تومان با پیشنهاد ما فاصله دارد؛ حداقل دستمزد برای افردی که زیر ۲۵ سال سابقه بازنشستگی دارند یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومان تعیین شده است». به گفته این دستاندرکار حوزه کارگری سازمان تامین اجتماعی باید کسری پرداخت حقوق بازنشستگان را از طریق بن، حق مسکن، حق اولاد و … جبران کند چرا که تا پایان سال گذشته قدرت خرید کارگران بازنشسته بیش کمتر از ۳۰ درصد رسید».
او صحبتهای خود را اینطور ادامه داد: «در سه ماهه ابتدایی سال جاری، تورم کالاهای اساسی ۸۰ تا ۱۰۰ درصد ناشی از تورم سال ۹۸ به ۳۰۰ درصد رسید؛ تنها در اسفندماه سال گذشته قیمت هر کیلو چای خارجی از ۳۲ هزار تومان به ۵۸ هزار تومان رسید؛ یعنی افزایش ۸۳ درصدی داشت».