به گزارش می متالز، یوسف داوودی امروز در نشست تخصصی با سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به حوزه عملکرد و ماموریت های نمایندگان مجلس در حوزه بین المللی، ملی و استانی اظهار داشت: باید از تمام ظرفیتهای معدنی و صنعتی و کشاورزی در جهت توسعه اشتغال و شکوفایی صنعتی کشور استفاده کنیم.
وی گفت: وجود معادن غنی مس، طلا، سرب و آلومینیوم و نیز عناصر نادر خاکی گران قیمت را از مزیت های مهم استان آذربایجان شرقی برشمرد و بهرهمندی از ظرفیت های موجود برای توسعه سرمایهگذاری و اشتغال تاکید کرد.
داوودی تنها راه موثر برای کاهش بیکاری و توسعه در مناطق کمتر توسعه یافته و کمتر برخوردار استان را استفاده حداکثری از منابع و ظرفیتهای معدنی استان عنوان نموده بر توسعه صنایع معدنی و ایجاد کارخانه های پایین دستی با ارزش افزوده بالا را خواستار شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان با اشاره به ظرفیت های پنهان اشتغال در حوزه معدنی اظهار کرد: صنایع پایین دستی در حوزه معدن مانع خام فروشی می شود و ظرفیت بسیار مهمی را در حوزه اشتغال و کارآفرینی ایجاد می کند.
داوودی در بخش دیگری با اشاره به جایگاه دریاچه ارومیه در دنیا افزود: دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه غلظت شوری جهان است و همواره از اهمیت خاصی برای کشور برخوردار می باشد. وی وجود صنایع عظیم تراکتورسازی، ماشین سازی، قطعه سازان خودرو در تبریز و شهرستانها صنایع معدنی مس ورزقان، مس آذربایجان و سایر پروژه های صنعتی و معدنی را از ظرفیتهای مهم استان شرقی عنوان کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بهره مندی از درآمد حاصل از فروش کنسانتره و یا صادرات آن در بخشهای مختلف اقتصادی و کاهش اشتغال و توسعه سرمایهگذاری را جزو مطالبات نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: باید منافع حاصل از فروش و یا صادرات مس و یا سایر محصولات معدنی و کانی برای توسعه همه جانبه استان استفاده گردد و لازم است استخراج و بهرهبرداری و توسعه صنایع در بخش معدنی قویا در استان فراهم گردد.
وی تنها راه موثر ایجاد اشتغال و قطع بیکاری در مناطق کمتر برخوردار را استخراج معادن و توسعه صنایع معدنی در استان دانست و بر بهره مندی از ظرفیت های خالی معادن استان تاکید کرد.
داوودی با تاکید مجدد بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای معدنی استان از سازمان صمت، سازمان ایمیدرو خواست قویا استخراج معادن، توسعه صنایع معدنی و ایجاد کارخانه های پایین دستی در حوزه معدن با ایجاد ارزش افزوده چندین برابر بالا را با ظرفیت های بالا در استان آذربایجان شرقی ایجاد نمایند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد با توسعه صنایع معدنی در استان و استفاده حداکثری از ظرفیتهای بالای معدن بتوانیم در حوزه عمل درآمدهای بینظیر و سرشار آن را در اشتغالزایی 10ها هزار نفر و توسعه بی نظیر صنعت استان جامع عمل بپوشانیم.
داوودی در بخش سوم بیانات خود از انعقاد تفاهم نامه همکاری منعقده بین وزارت اقتصاد و دانشگاه صنعتی سهند خبر داد و افزود: بر اساس این قرارداد همکاری مطالعات اکتشافی و بررسیهای اولیه وجود یا عدم وجود منابع زیرزمینی در حوزه نفت و گاز در استان به عمل خواهد آمد که در 5 گام در دست بررسی و مطالعات کارشناسی می باشد.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس با اشاره به فرازی از بیانات مقام معظم رهبری وجود سه عنصر مس، روی و سرب و وجود ۱۲ نوع از ۲۴ نوع ماده معدنی فلزی شناخته شده در کشور را به عنوان یک نعمت و بزرگترین سرمایه ملی برشمرد و افزود: وجود این سرمایه میتواند در حوزه اشتغال جوانان و سرمایه گذاری موثر باشد و توسعه صنایع معدنی و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود موجب قطع وابستگی به خارج خواهد شد. و ما در اطاعت از فرامین مقام معظم رهبری تلاش همه جانبه برای ارزش آفرینی برای توسعه اقتصاد کشور و مسیر افتخار و بالندگی ایران اسلامی با همت، همدلی نمایندگان دولت و صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی و عموم مردم شریف را به عنوان نصب العین برنامههای خود قرار خواهیم داد.