به گزارش می متالز، امیرحسین کاوه درباره افزایش قیمت محصولات بالادستی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت محصولات فولادی و پتروشیمی، مس و آلومینیوم به گونهای شده که سبب ایجاد نگرانی صنایع پایین دستی و طبیعتا ایجاد نگرانی برای مردم شده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: این موضوع موجب گرانی کالاهای مصرفی اساسی صنعتی میشود که به دنبال آن این گرانی در زنجیره خواهد چرخید و تمام محصولاتی که از فولاد، پتروشیمی، مس و آلومینیوم تولید میشود دچار جهش قیمت و گرانی میشود.
وی با بیان اینکه قیمت گذاری محصولات بالادستی بر اساس قیمت جهانی ضربدر نرخ دلار آزاد است، گفت: این قیمتگذاری در بورس کالا طبق مصوبه مجلس است و به همین دلیل تولیدکنندگان صنایع بالادستی مدعی هستند گرانفروشی نمیکنند.
کاوه با بیان اینکه برای جلوگیری از افزایش قیمت باید چند مورد اصلاح شود، بیان کرد: ابتدا باید روش قیمتگذاری از سوی مجلس اصلاح و تعیین قیمت بر اساس قیمت جهانی و نرخ دلار آزاد تغییر کند، مورد دوم این است که باید مانع عرضه کم از سوی تولیدکنندگان شد تا افزایش تقاضا موجب گرانی نشود.
وی ادامه داد: مورد سوم این است که صنایع پایین دستی باید از ایجاد تقاضای کاذب بپرهیزند تا تقاضا واقعی شود.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه سیستم معاملاتی بورس بر اساس حراج است خاطرنشان کرد: در این میان به بورس کالا ایرادی وارد نیست و بر اساس سیستمی که برای آن تعریف شده در حال عمل کردن است.
کاوه تصریح کرد: در میان همه مشکلات موجود دستورالعملهایی نیز صادر شده که بسیار خوب هستند، اما از کل دستورالعمل فقط دو بند آن اجرایی میشود و عدم اجرای کامل دستورالعمل کاربرد آن را از بین میبرد.
وی گفت: کشتی بورس کالا بر امواج متلاطم قیمت ارز سوار است که بر روی آن اثر میگذارد و موجب گران شدن کالا در بورس میشود.