به گزارش می متالز، مراسم معرفی شرکت توسعه مسیر برق گیلان برای اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی آن قبل از ظهر امروز با حضور محمود احمدیان مدیرعامل و عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه برگزار شد تا این شرکت 430 میلیارد تومانی آماده عرضه اولیه 6 درصدی سهام(شامل عرضه 2.5 درصد سهام توسط سرمایه گذاری اهداف، 2.5 درصد سهام توسط مدیریت انرژی امید تابان هور و یک درصد سهام توسط سرمایه گذاری غدیر) باشد.
براین اساس، محمود احمدیان با اشاره به تاریخچه این شرکت گفت: "بگیلان" اولین نیروگاه سیکل ترکیبی ایران است که از سال 70 وارد مدار شده است. به رغم افزایش ظرفیت تولید برق، سهم این نیروگاه از تامین برق کشور در پایان سال 98 به میزان 2.2 درصد بوده است. نیروگاه در سال 89 به بخش خصوصی واگذار شده و اکنون دارای 6 واحد گاز و 3 واحد بخار با ظرفیت اسمی جمعاً بیش از 1305 مگاوات و ظرفیت عملی 1178.4 مگاوات است.
وی افزود: سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر با 51 درصد، سرمایه گذاری غدیر با 2.61 درصد، شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور و سرمایه گذاری اهداف هر کدام 23.13 درصد، کارکنان نیروگاه گیلان 0.13 درصد و شرکت صنعتی و بازرگانی غدیر 0.001 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارند.
این مقام مسئول درخصوص مزایای این نیروگاه توضیح داد: "بگیلان" با تکیه بر ظرفیت مهندسی و اجرایی توانسته دستاورد مناسبی در کاهش مدت زمان خروج واحدها به واسطه تعمیرات اساسی در سال 90 به عنوان اولین سالی که به بخش خصوصی واگذار شد، ایجاد و با تکیه بر ظرفیت به رکورد 23 روز برسد که نتیجه آن افزایش قابل توجه آمادگی نیروگاه طی سال های پس از واگذاری است. به عبارتی نیروگاه در سال 98 به رکورد 9.9 میلیارد وات ساعت آمادگی خالص رسیده و سعی شده هزینه های عملیاتی کنترل شود در حالی که این رقم در سال 97 به میزان 3.9 میلیارد وات ساعت بوده است.
احمدیان ادامه داد: این نیروگاه در مقایسه با سایر شرکت های هم گروه که در بورس حضور دارند به رغم محدودیت فروش برق بصورت عام به واسطه جایگاه، توانسته سودآوری مطلوب تری داشته باشد و بر محدودیت انتقال انرژی ناشی از ضعف توسعه شبکه از لحاظ درآمدی فارغ شده تا سود قابل توجهی نسبت به نیروگاه های هم تراز کسب کند. همچنین 99.96 درصد سهام شرکت مدیریت تولید برق گیلان در مالکیت "بگیلان" است.
وی درخصوص برنامه های آتی نیر عنوان کرد: طبق دستورالعمل های شرکت سازنده این نیروگاه(زیمنس)، تعمیرات واحدهای گازی انجام می شود و حفظ پایداری آن هرساله دنبال خواهد شد. زمانی که به محدوده 200 هزار ساعت کارکرد می رسیم، وظیفه بازسازی را بر عهده داریم که این بخش از کار نیازمند حجم زیادی فعالیت و سرمایه گذاری است. باتوجه به لزوم محدودیت های صنعت برق در رابطه با تزریق نقدینگی از سال 96 طی برنامه ریزی منسجم اجرای LTE در دستور کار قرار گرفت و نیروگاه علاوه بر تعمیرات ،بخش اعظمی از تجهیزات مورد نیاز را با کاهش هزینه ها از ظرفیت های داخلی تامین می کند.
احمدیان از ضریب 0.3 درصدی خروج اضطراری نیروگاه گیلان به عنوان پایدارترین نیروگاه سیکل ترکیبی خبر داد و گفت: سعی شده از فرصت افزایش خرید انرژی که از 25 اردیبهشت توسط وزارت نیرو ابلاغ شد، حداکثر استفاده تا بودجه سال مالی منتهی به شهریور 99 محقق شود و امید می رود از بودجه پیش بینی شده هم فراتر برویم. با تصمیم فرابورس طی 6 ماه آینده بعد از عرضه اولیه، سه درصد دیگر از سهام این شرکت عرضه خواهد شد.
عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه هم در این برنامه گفت: از رسالتهای عمده مجموعه بانک سپه و هلدینگ امید تلاش برای خصوصیسازی و واردکردن شرکتها به بورس و فرابورس است. در این راستا سال گذشته سهام شرکت نیروگاه جهرم عرضه اولیه شد و شرکت توسعه مسیر برق گیلان نیز به بازار دوم فرابورس وارد میشود. در ادامه نیز برنامه عرضه اولیه شرکت نیروگاه بادی منجیل را در دستور کار داریم.
قاسمی نماینده تامین سرمایه امین به عنوان ارزشگذار شرکت توسعه مسیر برق گیلان نیز روشهای ارزشگذاری این شرکت را روشهای مبتنی بر تنزیل جریانات نقدی، مبتنی بر ضریب نسبی و مبتنی بر دارایی عنوان کرد و گفت: داراییهای ثابت مشهود شرکت شامل زمین، ساختمان، تاسیسات و تجهیزات نیروگاه، وسایل نقلیه، لوازم یدکی و ... 13 هزار میلیارد تومان ارزیابی شده است. از آنجا که این شرکت بدهی و تسهیلات خاصی ندارد، ارزش خالص داراییهای آن 12.9 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.