تاریخ: ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۰
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۱۲۰۴۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
طرح خودرویی مجلس با دوفوریت در راه است؛

لزوم تعیین قیمت خودرو در فضای رقابتی و با محوریت خودروسازان

می متالز - نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تمرکز صرف بر قیمت خودرو حلال مشکلات نیست بلکه چالش‌‌های صنعت خودرو نیازمند راهکارهای ریشه‌ای و رقابتی شدن فضای خودروسازی است.
لزوم تعیین قیمت خودرو در فضای رقابتی و با محوریت خودروسازان

به گزارش می متالز، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تمرکز صرف بر قیمت خودرو حلال مشکلات نیست بلکه چالش‌‌های صنعت خودرو نیازمند راهکارهای ریشه‌ای و رقابتی شدن فضای خودروسازی است.

علی جدی در خصوص عدم تناسب قیمت دستوری خودرو با نرخ نهاده‌های تولید که بر اساس قیمت جهانی و بازار آزاد محاسبه می‌گردد، اظهار داشت: بررسی وضعیت صنعت خودرو در کشور، چالش‌ها و راهکارهای رفع مشکلات این صنعت از مسیری غیر از بحث قیمت این کالا می‌بایست در پیش گرفته شود.

وی افزود: ورود به حوزه قیمت در بدو امر، به مصرف‌کننده، حاکمیت و مجلس تسری می‌یابد و منجر به اعمال نظر در این خصوص از سوی شورای رقابت می‌گردد و در نهایت نتایج حاصله مورد رضایت هیچیک از طرفین خودروساز به دلیل عدم تطابق با هزینه تمام شده و مصرف‌کننده نخواهد بود و تصمیمات حاکمیتی را نیز مخدوش خواهد کرد.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان مشکلات مرتبط با صنعت خودرو می‌بایست به صورت ریشه‌ای حل و فصل شود، گفت: قیمت خودرو در جهان از طریق ایجاد شرایط رقابتی تعیین می‌گردد.

جدی ادامه داد: اگر رویکرد و هدف تنها تولید داخلی برای مصرف داخلی باشد حتی در این صورت نیز در صدد ایجاد شرایط رقابتی میان خودروسازان داخلی برنیامده‌ایم تا بدین وسیله تثبیت و پایداری قیمت‌ها در عرضه رقابت حاصل شده و عوامل زمینه‌ساز ورود و دخالت حاکمیت برچیده شود.

وی تاکید کرد: فقدان خودروسازان متعدد داخلی و عدم وجود رقابت در داخل کشور، علاوه بر اینکه مشتری مداری و کسب رضایت مصرف‌کننده را تحت تاثیر قرار می‌دهد، موجب می‌شود که خودروسازان نتوانند بر این اساس، تنظیم‌گری قیمت‌ها را خود بر عهده بگیرند؛ بنابراین اعتراضات مردمی، حاکمیت را ناچار از دخالت می‌نماید و بدین ترتیب عملا مشکلاتی که از گذشته در صنعت خودرو داشته‌ایم، همچنان پیشتازی می‌نمایند.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی در خصوص نتایج رقابتی شدن تولید و عرضه خودرو و همچنین عدم اعمال قیمت‌های دستوری گفت: در چنین شرایطی تولیدکنندگان به منظور جذب رضایت مشتری و کسب سهم بیشتر از بازار، قیمت‌ها را به نحوی تنظیم می‌نمایند که سهم بیشتری عایدشان شود.

جدی در ادامه ضمن اشاره به رشد تقاضای خودرو، عرضه محدود و متاسفانه انحصاری بودن این صنعت در کشور در خصوص نقش حاکمیت، دولت و مجلس تصریح کرد: در حال حاضر حاکمیت از طریق شورای رقابت، دولت با عزل و نصب مدیران و تعیین قیمت خودرو با وجود سهم جزئی در ایران خودرو و سایپا و همچنین مجلس نیز به دلیل اینکه ابزار دیگری در اختیار ندارد، از مبادی شورای رقابت در بحث قیمت ورود می‌نمایند.

وی راهکار رفع مشکلات صنعت خودرو را نهادینه کردن رقابت در داخل کشور حداقل برای مصرف داخلی دانست و گفت: تمرکز صرف بر قیمت خودرو با وجود گرایش خودروسازان به انحصارگری و عدم رقابت، تحقق پیشرفت در صنعت خودرو را امکان‌پذیر نمی‌سازد و می‌بایست در جهت رفع مشکلات با اقدامات اساسی گام برداشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه کمیسیون صنایع با تشکیل کارگروه خودرو در صدد ارائه یک طرح جامع دوفوریتی به صحن علنی مجلس است، خاطرنشان کرد: قیمت خودرو معادله پیچیده‌ای است که هیچگاه حل نشده و تعیین نرخ و تحمیل آن به خودروساز نیز به عنوان تنها وظیفه شورای رقابت مطرح نیست؛ بنابراین ضمن رقابتی شدن فضای خودروسازی داخلی، تعیین قیمت خودرو و تثبیت آن می‌بایست در بازار رقابت و بر عهده خودروسازان محول گردد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین