تاریخ: ۳۰ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۵۲
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۱۲۰۵۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

بازار‌ها و تابلو‌های جدید + لیست شرکت‌هایی که مشکل افزایش شناوری سهام ندارند

می متالز - افزایش شناوری سهام احتمالا در ابتدای کار مشکلاتی ایجاد می کند؛ ولی در میان مدت قطعا اتفاق مثبتی برای بازارسرمایه خواهد بود و معتقدم این بازار آنقدر ظرفیت دارد که افزایش شناوری سهام شرکت ها به رشد بیشتر بازار سرمایه کمک کند.
بازار‌ها و تابلو‌های جدید + لیست شرکت‌هایی که مشکل افزایش شناوری سهام ندارند

به گزارش می متالز، شاخص کل امروز کانال ۱ میلیون و ۹۲۳ هزار واحدی را هم فتح کرد و تا این لحظه از معاملات صعود ۵۸۵۱۱ پله ای داشته است. این در حالی است که امروز هم نرخ ارز کمی افت داشته و هم خبر تصویب افزایش شناوری سهام شرکت ها تا ۲۵ درصد اعلام شد.

بهنام مرادی کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیر کاهش اندک نرخ ارز بر وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: بازار سرمایه مشکلی با قرار گرفتن ارز در ارزش واقعی خود ندارد اما موضوع مهم این است که آنچه این روزها بازار ارز را دچار نوسان کرده و دلار را به محدوده ۲۵ هزار تومان رسانده، مبادله موثری نبوده است. افزایش نرخ ارز تحت تاثیر حجم اندکی ارز در بازار صورت گرفت؛ نه بر اساس نیاز ارزی واقعی کشور. به نظر می رسد در شرایط فعلی افزایش نرخ ارز تا محدوده ۲۵ هزار تومان توجیه ندارد. اگر افزایش نرخ ارز به سبب افزایش نیاز ارزی کشور به خاطر تامین مواد اولیه صنایع تولیدی و... انجام می شد، قابل قبول بود؛ ولی تغییر نرخ ارز با شرایط کنونی و حجم محدود مبادلات ارزی در بازار توجیه پذیر نیست و امیدواریم با تشدید نظارت های بانک مرکزی، نرخ ارز به ثبات برسد.

وی در ادامه در مورد خبر افزایش شناوری سهم ها گفت: افزایش شناوری سهام احتمالا در ابتدای کار مشکلاتی ایجاد می کند؛ ولی واقعیت این است که بازار سرمایه در شرایط فعلی نیازمند فرصت ها و ظرفیت های جدید برای سرمایه گذاری است و در این مسیر، دولت پیشگام شده و برنامه هایی جهت عرضه بخشی از سهام خود در دست اجرا دارد. این موضوع، در میان مدت قطعا اتفاق مثبتی برای بازارسرمایه خواهد بود و معتقدم این بازار آنقدر ظرفیت دارد که افزایش شناوری سهام شرکت ها به رشد بیشتر بازار سرمایه کمک کند. افزایش شناوری سهام شرکت ها، تاثیر منفی بر کلیت بازار نخواهد داشت و باید دید در هر شرکت، میزان شناوری سهم چقدر است و چه میزان سهام، آزاد خواهد شد. احتمالا تاثیر این موضوع روی نمادهای بزرگ بازار پررنگ تر خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: ضمن اینکه انتظار می رود سازمان بورس و اوراق بهادار، با توجه به ظرفیت های این بازار و حجم بالای نقدینگی، در راستای اصلاح ساختار بازار و توسعه ابزارهای نوین مالی هم اقدام کند. خلا ابزارهای نوین مالی در بازار سرمایه ما کاملا مشهود است و امیدواریم با راه اندازی ابزارها و آپشن های جدید، طیف وسیع تری از ریسک ها پیش روی سرمایه گذاران قرار بگیرد. علاوه بر این، وقت آن رسیده که برای راه اندازی تابلوهای فرعی در بازار سرمایه هم دست بکار شویم. بعنوان مثال در بورس های کشورهای آسیای مرکزی، بازاری اختصاصی برای پروژه های گردشگری راه اندازی شده و این روزها، فرصت مناسبی است که در کشور ما هم تابلویی برای پروژه های گردشگری راه اندازی شود تا برای این حوزه، سرمایه گذار جذب شود و در سال های آینده با از بین رفتن ویروس کرونا بتوانیم در حوزه گردشگری فعالیت بهتری داشته باشیم و سرمایه گذاران هم از این حوزه کسب بازدهی کنند‌. می توان بازارهای جدید و تابلوهای فرعی برای مثلا سرمایه گذاری در پروژه های ناتمام که اجرای آنها، توجیه اقتصادی دارد راه اندازی کرد و نقدینگی بازار سرمایه را به سمت و سوی صحیح هدایت کرد.

مرادی در خاتمه در پیش بینی وضعیت بازار سرمایه تا پایان سال اظهار کرد: به نظر می رسد روند کلی بازار سرمایه تا پایان سال مثبت خواهد بود و به اوضاع این بازار در یک ماه آینده هم کاملا خوشبین هستم. اما رشد بازار سرمایه نمی تواند مثل قبل، در تمام نمادها ادامه یابد و احتمالا در ماه های آینده، فاصله بیشتری بین سهم های خوب بازار از سایر سهم ها شاهد خواهیم بود. البته این اتفاق مثبتی خواهد بود اگر مسیر سهم های خوب و بد از هم جدا شود و هر سهم متناسب با ارزندگی و پتانسیل های آتی خود رشد کند.

 

لیست شرکت هایی که مشکل افزایش شناوری سهام ندارند

بازارها و تابلوهای جدید، فرصتی برای افزایش جذابیت بازار سرمایه

عناوین برگزیده