به گزارش می متالز، بیتا بصیرانی با انتقاد از واگذاریهای غیرکارشناسی و غیرحرفهای معادن زغال سنگ در دولتهای گذشته که منجر به وضعیت فنی و ایمنی نامناسب در معادن شده است، اظهار داشت: امروز تجهیز و نوسازی و ارتقای سطح ایمنی در معادن زغال سنگ بسیار ضعیف است. گواه این موضوع حادثه انفجار معدن زمستان یورت است که هنوز مسئولین در این رابطه اقدام کارآمدی را جهت حفظ ایمنی کارگران در معادن زغال سنگ انجام ندادهاند.
وی با بیان اینکه اجرای شعار تولید 55 میلیون تن فولاد ملزوماتی دارد، افزود: برای اجرایی شدن این موضوع باید زیرساختهای لازم را فراهم کنیم، تولید 5.9 میلیون تن فولاد به روش کوره بلند در افق 1404 محقق نمیشود مگر با تولید تقریبی 7.3 میلیون تن زغال سنگ خام.
این تولیدکننده زغال سنگ تصریح کرد: مالکان این صنعت علیرغم نیاز روزافزون به آنها با رفتارهای نامناسبی روبرو هستند. به عنوان نمونه تنها مصرف کننده زغال سنگ در برابر افزایش منطقی سالیانه قیمت زغال بسیار غیرحرفهای عمل میکند. این درحالی است که سالانه حقوق و دستمز به همراه حاملهای انرژی و ملزومات تولید افزایش مییابد.
وی به مطالبات معادن زغال سنگ از ذوب آهن اشاره کرد و گفت: انباشت مطالبات تولیدکنندگان زغال سنگ به صورت سالیانه باعث کاهش شدید نقدینگی میشود. تا جایی که گاه معوقات حقوق کارگران به سه تا چهار ماه میرسد. این تجمیع مطالبات در ذوب آهن به صورت مستقیم برمیزان تولید و ایمنی معادن و در درازمدت اثر منفی بر توسعه و گسترش معادن خواهد گذاشت.
بصیرانی با تأکید براینکه رقم تحمیلی هزینههای مالی در برخی از شرکتها تا 50 درصد سود آنها را شامل میشود، اظهار داشت: علاوه بر افزایش میزان معوقات معادن زغال سنگ از ذوب آهن عدم اجرای قیمت مناسب خرید زغال سنگ نیز بر مشکلات ما اضافه کرده است. قرار بود امسال 12.5 درصد به تعرفه واردات کنستانتره زغال سنگ اضافه شود اما هنوز این موضوع اجرایی نشده و ذوب آهن بخش قابل توجهی از نیاز خود را از محل واردات تأمین میکند. جالب اینجاست قیمت زغال سنگ داخلی با یک سال و نیم تأخیر آن هم با مشقت بسیار دریافت میشود. اما هزینه زغال سنگ وارداتی از همان روز نخست خرید پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: ما نه تسهیلات کم بهره، نه وام ایمنی میخواهیم سقف خواستههای ما پرداخت مطالبات است.