تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۶
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۱۲۱۳۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد:

بهره برداری 7 طرح تولیدی با تامین مالی بانک توسعه صادرات ایران/ تامین مالی 2.7 میلیارد دلاری پروژه های مهم صادراتی

می متالز - مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران از تامین مالی 7 طرح تولیدی در بخش های مختلف اقتصادی و بهره برداری آنها خبر داد.
بهره برداری 7 طرح تولیدی با تامین مالی بانک توسعه صادرات ایران/ تامین مالی 2.7 میلیارد دلاری پروژه های مهم صادراتی

به گزارش می متالز، علی صالح آبادی گفت: این طرح ها شامل طرح پتروشیمی کردستان با ظرفیت تولید 300 هزار تن پلی اتیلن سبک با تسهیلات ارزی و ریالی 156 میلیون یورو و 205 میلیارد ریال، فولاد کاوه جنوب کیش با افزایش صد درصدی ظرفیت تولید شمش و با تسهیلات ارزی 134 میلیون یورو، طرح توسعه کک طبس با ظرفیت تولید 450 هزار تن کک متالوژی با تسهیلات ارزی و ریالی 34 میلیون یورو و 350 میلیارد ریال،کیمیای پارس خاورمیانه با ظرفیت 1650 هزار تن متانول و تسهیلات ارزی 440 میلیون یوان، نفت و گاز صبا اروند با افزایش ظرفیت استخراج از میدان نفتی آزادگان و تسهیلات ارزی 800 میلیون دلار توسط بانک توسعه صادرات تامین مالی شده است.

وی افزود: همچنین این بانک طرح فولاد اردکان یزد را با ظرفیت تولید 960 هزار تن آهن اسفنجی و تسهیلات ارزی 47 میلیون یورو و پتروشیمی بوشهر- فاز1 را با ظرفیت تولید 1650 هزار تن متانول و تسهیلات 10.5 میلیارد یوان تامین مالی کرده است.

 

دانش بنیان ها زیر چتر حمایت اگزیم بانک

صالح آبادی تصریح کرد: بانک توسعه صادرات در سال های اخیر تمرکز ویژه ای بر حمایت از صادرات دانش بنیان داشته و بسته حمایتی ویژه و مفصلی برای این حوزه تعریف کرده است.

وی اعلام کرد: نرخ تسهیلات بانک توسعه صادرات برای شرکتهای دانش بنیان 12% است و بالغ بر 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای حمایت از صادرات دانش بنیان در نظر گرفته شده که به دنبال توافق انجام شده با صندوق نوآوری و شکوفایی و تخفیف 30 درصدی در نرخ کارمزد ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان، تسهیلات با نرخ سود 12 درصدی، به شرکت هایی که دانش بنیان بودنشان از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری محرز شود، پرداخت می شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: این بانک، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی صادراتی، ارائه تسهیلات با میانگین نرخ سود 14 تا 14.5 درصد از محل منابع بانک و منابع صندوق توسعه ملی و همچنین ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان صادراتی با نرخ سود 12 درصد برای سرمایه در گردش را در دستورکار دارد.

صالح آبادی تاکید کرد: مراقبت از مشتریان همواره از مهمترین برنامه های بانک اعلام شده و در این حوزه سیاست های حمایتی ویژه ای در بانک از سال گذشته تعریف و به اجرا در آمده است به طوری که با تشدید شرایط تحریمی و آغاز بحران کرونا به شعب بانک توسعه صادرات ایران در سراسر کشور این اختیار داده شد تا شرایط بازپرداخت را برای مشتریانی که از کرونا آسیب دیده اند، تسهیل کنند.

 

آمادگی برای خرید اسکناس ارزی صادرکنندگان

وی گفت: طبق توافق با بانک مرکزی هر گونه ارز صادراتی به صورت اسکناس بدون محدودیت توسط شرکت صرافی توسعه صادرات، خریداری و همان روز معادل ریالی آن پرداخت می شود؛ صرافی توسعه صادرات در راستای تسهیل مبادلات ارزی صادرکنندگان، حوالجات ارزی را با نرخ نیما و اسکناس را به نرخ سنا بدون محدودیت در حداقل زمان ممکن خریداری می کند.

صالح آبادی ادامه داد: همچنین صرافی توسعه صادرات این توانمندی را دارد تا ارز صادرکنندگان را از هر مبدایی به هر مقصدی جابجا و در این زمینه سقفی در نظر گرفته نشده است.

وی تصریح کرد: علی رغم اینکه عمده تسهیلات بانک ارزی بوده و با توجه به نوسانات نرخ ارز، نسبت معوقات بانک توسعه صادرات 11 درصد است که رقم مناسبی محسوب می شود.

 

انتشار 15 هزار میلیارد ریال اوراق گام در بانک توسعه صادرات ایران

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران افزود: اخذ مجوز صدور 15 هزار میلیارد ریال اوراق گام از بانک مرکزی و دهها برنامه دیگر برای حمایت صادرات کشور در دستور کار بانک توسعه صادرات ایران است و بر همین اساس بالغ بر 15 هزار میلیارد ریال اوراق گام در این بانک منتشر می شود.

 

بانکداری باز بستری برای تسهیل عملیات بانکی برای مشتریان

صالح آبادی با اشاره به اینکه بانکداری دیجیتال از جمله مقوله هایی است که بانک توسعه صادرات دنبال می کند، گفت: این بانک زیر ساخت های آن را از سال گذشته فراهم کرده تا مشتریان شرکتی به راحتی به عملیات بانکی مانند شعبه دسترسی داشته باشند؛ همچنین این بانک اختیارات شعب بانک را برای ارائه تسهیلات به مشتریان بانکداری شرکتی افزایش داده است.

وی افزود: امسال 110 شرکت مشتری بانک وارد سامانه بانکداری شرکتی شده اند و می توانند از تخفیف 30درصدی نرخ کارمزد استفاده کنند.

 

حمایت ویژه از SMEها

صالح آبادی تصریح کرد: با توجه به نقش sme ها در ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد کشور، این بانک تفاهم نامه ای با صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به امضا رسانده و به دنبال این تفاهم نامه، بانک توسعه صادرات ایران با ضمانت این صندوق آمادگی دارد تا به شرکت های کوچک و متوسط با اولویت تولید صادرات محور تسهیلات ارائه کند.

وی اعلام کرد: تسهیلات اعطایی بانک توسعه صادرات در دو سال گذشته بالغ بر 62 هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال 97 اعطا شده که این رقم در سال 98 به 84 هزار میلیارد ریال رسیده که رشد 35 درصدی را نشان می دهد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران اضافه کرد: در حوزه دانش بنیان ها نیز بانک توسعه صادرات در سال 97، معادل1514 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده که در سال 98، به رقم 1851 میلیارد ریال رسیده که نشان از رشد 22 درصدی دارد.

صالح آبادی گفت: حمایت این بانک در سال 98 از بخش صنعت قابل توجه بوده به طوریکه 67 درصد از تسهیلات اعطایی بانک را به این بخش تخصیص داده همچنین بخش کشاورزی و صنایع تکمیلی با سهم 15 درصدی در جایگاه دوم ارائه تسهیلات قرار دارد.

 

تامین مالی 2.7 میلیارد دلاری پروژه های مهم صادراتی

وی افزود: اگزیم بانک ایران طی یک سال گذشته بالغ بر 2.7 میلیارد دلار، پروژه های مهم صادراتی کشور را تامین مالی کرده که عمده آنها در شش ماه اخیر به بهره برداری رسیده همچنین این بانک حدود 1.2 میلیارد دلار نیز پروژه در دست اجرا دارد.

 

عرضه سهام در بازار سرمایه

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد: این بانک همچنین قصد دارد سهام خود را از شرکت تامین سرمایه تمدن و بانک مشترک ایران و ونزوئلا در بازار سهام عرضه کند به این ترتیب امسال، با موافقت بانک مرکزی 25 درصد از سهام شرکت تامین سرمایه تمدن و نیز 17 درصد از سهام بانک مشترک ایران و ونزوئلا در بورس عرضه می شود و منابع کسب شده از آن، صرف اعطای تسهیلات به مشتریان بانک خواهد شد.

 

پیشنهاد به مجلس برای افزایش سرمایه بدون تزریق منابع جدید

صالح آبادی گفت: در جلساتی با کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهاداتی در خصوص افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات ارائه شده و پیش بینی می شود با عملیاتی شدن ساز و کار پیشنهادی، حداقل یک میلیارد دلار به بنیه مالی بانک توسعه صادرات اضافه شود.

وی تصریح کرد: با اجرایی شدن این پیشنهاد با حکم قانونی، بدون تزریق پول جدید، از محل منابعی که از محل صندوق توسعه ملی در حال حاضر در اختیار بانک قرار دارد، سرمایه بانک افزایش خواهد یافت.

صالح آبادی گفت: بانک توسعه صادرات ایران هیچگونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشته و به لحاظ صورت های مالی در شرایط مطلوب قرار دارد و در بازار بین بانکی عمدتا بانکی سپرده گذار است تا سپرده پذیر و همچنین این بانک اموال مازاد چندانی ندارد و در این بخش نیز در شرایط مناسبی در بین سیستم بانکی قرار دارد.

عناوین برگزیده