به گزارش می متالز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اهم اخبار حوزه بنادر و دریانوردی در هفته گذشته به شرح زیر است:
عصر نهم اسفندماه مرحله تکمیلی فاز ۳ پایانه کانتینری بندر شهیدرجایی با دستور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی و تعدادی دیگر از وزرا انجام شد. رئیس جمهوری در این مراسم، گفت: با افزایش ظرفیت فاز ۲ بندر شهیدرجایی و آغاز عملیات فاز ۳، این بندر تبدیل به یک بندر بزرگ کالا و ترانزیت بین شمال، جنوب، شرق و غرب میشود
همچنین در جریان سفر رئیس دولت و اعضای آن به استان هرمزگان، دستور بهرهبرداری از یکهزار کیلومتر راه روستایی و ۷۷ کیلومتر بزرگراه ساحلی صادر شد. همچنین دستور آغاز عملیات اجرایی بازآفرینی بافت ناکارآمد محله چاهستانی شهر بندرعباس در قالب ۵۰۰۰ واحد مسکونی از دیگر موارد سفر به استان هرمزگان بود.
در هفته گذشته و در سفر به استان هرمزگان وزیر راه و شهرسازی جزئیات پروژههای احداثی و قابل افتتاح در استان را تشریح کرد و از راهاندازی ۱۹ اسکله شناور در ۹ منطقه ساحلی استان برای ایام نوروز ۹۷ خبر داد. آخوندی گفت: برای عید نوروز پیش رو ۱۹ اسکله شناور در ۹ منطقه دایر میشود که این اقدام کمک شایانی به توسعه گردشگری استان میکند. همچنین، سرمایهگذاران در حوزه گردشگری دریابی از محل وجوه اداره شده سازمان تا سقف ۹۰ درصد از تسهیلات بدون بهره برخوردار میشوند.
همچنین، وزیر راه و شهرسازی، توضیحاتی درباره تجهیز ترمینال۲ و همچنین آغاز عملیات اجرایی ترمینال ۳ بندر شهیدرجایی ارایه کرد و گفت: ترمینال ۳بندر شهیدرجایی، ترمینال بسیار مهمی برای ما است و قرارداد این بندر با سرمایهگذاری حدود ۸۵۰ میلیاردتومان انجام میشود تا بتوانیم ۱۸۰۰ متر کناره ترمینال برای پهلوگیری کشتیها ایجاد کنیم.
عباس آخوندی در دومین همایش بینالمللی «معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران» در مرکز همایشهای برج میلاد تهران، حاضر شد و گفت: توسعه شبکه ریلی به ویژه در سواحل جنوبی کشور از هر حیث ضروری است. همچنین ایجاد یک خط ریلی در سال ۹۷ از بم به جیرفت و سپس به جاسک را در دستور کار داریم تا بتوانیم بنادر را از ابتدا به شبکه ریلی کشور، متصل کنیم.
محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در همایش بینالمللی بندر هوشمند ضمن تشکر از حضور مسئولان و صاحبنظران داخلی و همچنین بینالمللی در همایش فوق گفت: در دهه گذشته تحولات مهمی در اقتصاد جهانی، تجارت بینالمللی، صنعت کشتیرانی و بنادر تجاری جهان اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: یکی از موتورهای متحرک هوشمندسازی بنادر، فناوری است تا از طریق اینترنت اشیاتمام اجزای بندر به هم متصل و مرتبط شوند. در این رابطه، سازمان بنادر و دریانوردی پروژه هایی را تعریف کرده و راهکارهایی دارد برای مسیر هوشمندسازی طی شود تا ایده و مفهومی که برای بنادر هوشمند مطرح است در بنادر تجاری، پیاده سازی شوند. بنادر ایران طی دوره ۳ ساله هوشمندسازی میشوند. ارتقای همکاریهای دریایی و بندری ایران و قطر
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آمادهسازی ۳۹ فروند شناور مسافری در استان هرمزگان برای جابهجایی مسافران نوروزی گفت: اواسط اسفندماه امسال مدیرعامل سازمان بنادر و معاون وزیر حمل و نقل قطر به ایران میآیند تا در راستای توسعه تعاملات دریایی و بندری دو طرف مذاکراتی انجام شود.
ارتقای همکاریهای دریایی و بندری و قطر
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آماده سازی 39 فروند شناور مسافری در استان هرمزگان برای جابهجایی مسافران نوروزی گفت؛ اواسط اسفندماه امسال مدیرعامل سازمان بنادر و معاون وزیر حمل و نقل قطر به ایران میآیند تا در راستای توسعه تعاملات دریایی و بندری مذاکراتی انجام شود.