تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۵
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۱۲۱۵۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
وضع تعرفه بر فولاد و آلومینیوم از سوی آمریکا بازارها را به هم ریخت؛

خشم و هیاهو از نوع فولادی

می متالز - وضع تعرفه و عوارض گمرکی از سوی دولت‌ها بر یکسری از محصولات وارداتی امری طبیعی در جهان به شمار می‌رود. در واقع دولت‌ها با این کار از صنایع داخلی خود در مقابل واردات محصولات مشابه خارجی و ضربه خوردن این صنایع ملی جلوگیری می‌کنند. در برخی از موارد این اقدام برای مقابله با دامپینگ کالا از سوی کشور رقیب صورت می گیرد.
خشم و هیاهو از نوع فولادی

به گزارش می متالز، فولاد یکی از محصولاتی است که در سال‌های اخیر تولید آن در جهان به شدت افزایش یافته و در این میان شرکت‌های فولادی چین بزرگترین تولید کنندگان فولاد به شمار می آیند و این امر در کنار افزایش ساخت و ساز و رشد صنایع در چین باعث شده نیاز به فولاد و تولید آن در چین افزایش پیدا کند و صادرات این محصول به شدت افزایش پیدا کند. با این حال به نظر می‌رسد که سایر تولید کنندگان فولاد از مسئله ناخشنود بوده و این صادرات را باعث ضربه خوردن صنایع تولید فولاد در کشور خود می دانند.

روز پنجشنبه دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد تعرفه‌های سنگینی را در هفته جاری بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال خواهد کرد.

به گزارش رویترز، ترامپ گفت:" جهت اعمال ۲۵ درصد تعرفه بر واردات فولاد و ۱۰ درصد تعرفه بر واردات آلومینیوم هفته آینده، یک فرمان اجرایی امضا خواهد کرد و گفت این تعرفه ها برای مدتى طولانی اعمال خواهد شد."

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد اعمال تعرفه بر واردات فولاد گفت:" از این پس برای واردات فولاد ۲۵ درصد و برای واردات آلومینیوم ۱۰ درصد تعرفه‌ی گمرکی وضع خواهد شد.

ترامپ عقیده دارد که صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا ده‌ها سال در نتیجه‌ی "تجارت ناعادلانه" آسیب دیده‌اند.

رئیس جمهور آمریکا در دیداری که با نمایندگان این صنایع در کاخ سفید داشت گفت که قصد او از این اقدام "حفاظت از محصولات خانگی در برابر رقبای ارزان خارجی" است و این کشور از این طریق به "فرصت‌های شغلی تازه و شرکت‌های پرتکاپو" دست می‌یابد.

با این حال ترامپ هنوز اعلام نکرده که کدام کشور هدف این تعرفه ها است. اما به نظر می رسد که هدف اصلی این اقدامات چین خواهد بود. برخی از کارشناسان عقیده دارند که این اقدام باعث شدیدتر شدن رقابت تجاری بین دو کشورخواهد شد و خطر جنگ تجاری بین دو کشور را افزایش خواهد داد.

این اقدام ترامپ با واکنش‌های منفی بسیاری از سوی همپیمانان و شرکای تجاری آمریکا رو به رو شد. وزیر بازرگانى ژاپن در واکنش به این تصمیم ترامپ درخواست کرد که ژاپن را از این قانون مستثنی کند.

 به گزارش NHK، هیروشیگه سِکو (Hiroshige Sekō) گفت:" صادرات فولاد این کشور به ایالات متحده آمریکا بر امنیت ملی آن کشور تاثیر نمی گذارد و خاطر نشان ساخت که از این کشور خواهد خواست تا ژاپن را از تعرفه های پیشنهاد شده معاف کند."

سِکو گفت که هنوز تصویر واضحی از این تصمیم ترامپ و این که چه کشورهایی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت، وجود ندارد با این حال وی سعی خواهد کرد تا جزئیات مربوط به این اقدام را دریابد.

توشیمیتسو موتِگی(Toshimitsu Motegi) وزیر احیای اقتصاد ژاپن، نیز مى گوید که از نزدیک و با دقت تاثیر این تصمیم ایالات متحده آمریکا بر اقتصاد جهان و ژاپن را بررسی خواهد کرد.

طرح تعرفه دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، انتقاد شدید اتحادیه اروپا و نیز دولت کانادا را در پى داشته است.

به گزارش دویچه وله، ژان-کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپا با انتقاد شدید از طرح تعرفه آمریکا، اعلام کرده که اروپا در برابر ضربه آنچه که آن را «اقدامات ناعادلانه که اشتغال هزاران اروپایى را در معرض خطر قرار خواهد داد» توصیف کرد، بیکار نخواهد نشست.

یونکر اعلام کرد که این اتحادیه شاهد بی‌عمل اقدامات ناعادلانه‌ای نخواهد بود که صنایع و هزاران فرصت شغلی در اروپا را تهدید می‌کنند. مقامات اتحادیه اروپا در روزهای آینده پیشنهادهایی مطابق ضوابط سازمان تجارت جهانی ارائه خواهند کرد و "اتحادیه اروپا واکنش قاطع و مناسبی در دفاع از منافع خود نشان خواهد داد".

علیرغم اینکه رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از احتمال اقدامات تلافی‌جویانه بطور مشخص صحبتی نکرد اما اخباری مبنی بر اقدام کارشناسان اتحادیه اروپا در مورد تهیه فهرستی از محصولات آمریکایی هستند که قرار است به عنوان واکنشی علیه تصمیم دولت ترامپ مبنی بر وضع کردن تعرفه‌ی گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم، برای آنها عوارض گمرکی تازه‌ای در نظر گرفته شود. این طرح که به نظر می رسد که از ماه ها پیش بر روی تحقیق شده محصولاتی مانند موتورسیکلت‌های "هارلی دیویدسون"، سیب‌زمینی ‌و گوجه‌فرنگی وارداتی از ایالات متحده آمریکا را مشمول چنین تعرفه‌هایی خواهد کرد.

سسیلیا مالمستروم (Cecilia Malmström) کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا گفت که علاوه بر این اقدامات، اتحادیه اروپا احتمالا از این اقدام آمریکا به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد.

کریستیا فریلند (Chrystia Freeland) وزیر امور خارجه کانادا، نیز این محدودیت‌هاى تجارى بر فولاد و آلومینیوم این کشور را «کاملا غیر قابل پذیرش» توصیف نمود.

صنایع فولاد آلمان نیز به تصمیم ترامپ واکنش منفی نشان دادند. هانس یورگن کرکهوف (Hans Jürgen Kerkhoff) رئیس اتحادیه‌ی اقتصادی فولاد آلمان با انتقاد از تصمیم اخیر ترامپ گفت که ایالات متحده آمریکا با چنین اقدامی، قواعد سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند. او خواستار آن شد که اتحادیه اروپا با ابزارهایی که سازمان تجارت جهانی در اختیارش گذاشته، قاطعانه واکنش نشان دهد.

آلمان در میان کشورهایی که به ایالات متحده آمریکا فولاد صادر می‌کنند، در جایگاه هشتم قرار دارد. صادرت فولاد آلمان به آمریکا در فاصله‌ی زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

اقدام رئیس جمهور آمریکا برای وضع تعرفه های سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم بر بازارهای بورس جهان نیز تاثیر گذاشت.

به گزارش NHK، بهای شاخص نیکی Nikkei)) در بازار بورس توکیو بامداد روز گذشته به وقت محلى، بیش از ۶۰۰ واحد کاهش یافت.

میانگین نیکی در جلسه معاملات صبح، در سطح ۲۱ هزار و ۹۷ واحد بسته شد که ۶۲۷ واحد کمتر از پایان معاملات در روز قبل از آن بود.

بازار بورس نیویورک نیز با تبعات منفی این اقدام ترامپ رو به رو شد و با کاهش ارزش سهام رو به رو شد.

میانگین صنعتی داوجونز (Dow Jones Industrial Average) برای مدت کوتاهی بیش از ۵۰۰ واحد کاهش یافت.

کارگزاران بازار می‌گویند سخنان ترامپ باعث افزایش بهای سهام مرتبط با فولاد و آلومینیوم شد اما بهای سهام‌های دیگر کاهش یافت. این کارگزاران می‌گویند از این رو که شاخص داوجونز به زیر سطح ۲۵ هزار واحد کاهش یافت، خوش بینی سرمایه گذاران تضعیف شد.

تحلیلگران می‌گویند که اعلام خط مشی‌های تجاری حمایت گرایانه از سوی ترامپ موجب فروش گسترده سهام شد چرا که سرمایه گزاران بیم آن دارند که تعرفه های وضع شده توسط ترامپ ممکن است موانعی را بر سر راه رشد اقتصاد جهانی قرار دهند.

عناوین برگزیده