به گزارش می متالز، صمد کریمی با اشاره به آمارهای بازگشت ارز حاصل از صادرات گفت: بر اساس بسته جدیدی که بانک مرکزی ابلاغ کرده، آمارها نشان میدهد روند بازگشت ارز حاصل از صادرات بهبود یافته است.
وی افزود: به شرکتهای تولیدی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادراتشان برای کمک به تولید کشور فرصت دادهایم.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با بیان اینکه انتظار داریم امسال ارز بیشتری وارد چرخه اقتصادی کشور از صادرات شود، گفت: با بررسی آمار صادرات تا ۳۱ تیر ۹۹ گروههای جدیدی که تخلف ارزی دارند به قوه قضاییه معرفی میکنیم.
کریمی گفت: دو هزار و ۳۸۶ صادرکننده از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۱ خرداد ۹۹ هفده و هفتدهم میلیارد یورو به چرخه اقتصادی برنگرداندهاند، اما با تعامل وزارت صمت و دیگر دستگاههای نظارتی امسال ارز بیشتری از این صادرکنندگان به چرخه اقتصادی بازمیگردد.
وی افزود: از ۲۵۰ متخلف ارزیای که به قوه قضاییه معرفی شدهاند تاکنون بیش از ۴۴۰ میلیون یورو ارز بازگشته است.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: بر اساس مصوبه کمیته ماده ۲ شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای سالهای ۹۷ و ۹۸ با کسانی که هیچ ارز صادراتیای بازنگرداندهاند، به جد برخورد میشود و در بسته جدید از دریافت خدمات صادراتی محروم میشوند.
کریمی ادامه داد: ۱۰۸ صادرکننده که ارز خود را بازگرداندهاند به رئیسجمهور برای تشویق معرفی شدهاند و مشوقهای خوبی به کسانی که ارز خود را بازمیگردانند داده میشود.
وی گفت: بر اساس پروانههای صادراتی که از گمرک گرفتهایم مشخص شد ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشته است. وی افزود: ضریب ۷۰ درصد برای صادرکنندگان یعنی اگر صادرکنندهای ۷۰ درصد ارز خود را به کشور بازگرداند ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی دارد، اما هر صادرکننده در سامانه ما کد یونیک دارد و متعهد است از ۲۲ فروردین ۹۷ تاکنون ۱۰۰ درصد ارز خود را بازگرداند.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: در سال ۹۷ چهارده میلیارد یورو ارز صادراتی بازنگشته است. وزارت صنعت، معدن و تجارت نظام رتبهبندی برای صادرکنندگان ایجاد کند تا از صدور کارتهای بازرگانیای که منجر به بازنگشتن ارز میشود جلوگیری شود.
کریمی گفت: بر اساس بررسیها تا ۳۱ خرداد ۹۹ گروه پتروشیمیها و ایمیدروییها بیشترین درصد بازگشت ارز را به چرخه اقتصادی کشور داشتهاند. ۲۵۰ متخلف ارزیای که به قوه قضاییه معرفی کردیم شرکتهای بازرگانی خصوصی هستند که همه کارت بازرگانی دارند.