به گزارش می متالز، محمد مشکینی، معاون پژوهشی پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی، در خصوص روشهای نوین استحصال روی در کشور گفت: منابع این فلز به صورتهای سولفیدی و اکسیدی وجود دارد. تاکنون در کشور ما از روشهای قدیمی برای استحصال این فلز استفاده شدهاست. در حال حاضر با توجه به روبه اتمام بودن منابع موجود و افزایش پیچیدگی کانسارهای جدید، بازدهی این روشها به شدت کاهش یافته است.
وی افزود: روشی که در دنیا برای کانسارهای پیچیدهتر استفاده میشود، روشهای «لیچینگ تحت فشار» است. این روش گران قیمت است و در کشور ما استفاده از آن به دلیل مسائل تکنولوژیکی امکانپذیر نیست. به طور کل دنیا نیز در حال حرکت به سمت استفاده از روشهای «لیچینگ اتمسفری» است. چون این روش سادهتر و ارزانتر است و ما در پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی، توانستیم مراحل آزمایشگاهی و پایلوت آن را با موفقیت انجام داده و دانش آن را بومی کنیم.
به گفته این پژوهشگر، این طرح با همکاری اساتید دانشگاه صنعتی اراک و از حدود دو سال گذشته آغاز شده است و در حال حاضر به صورت پایلوت در حال انجام است. این پژوهشگران قصد دارند که این روش را به صورت صنعتی در کارخانههای فرآوری مواد معدنی کشور پیادهسازی کنند.
محقق پژوهشکده فرآوری مواد معدنی، در خصوص دستاوردهای سازمان جهاد دانشگاهی در چهل سال گذشته، گفت: بزرگترین دستاورد این سازمان، ایجاد حلقه ارتباط بین صنعت و دانشگاه است. عموماً دانشگاه به طور صرف در موارد آکادمیک فعالیت میکند و صنعت هم درگیر مشکلات گاها حتی کوچک است. بعضی اوقات که دچار مسائل بزرگتر بوده نیز به خاطر بوروکراسیهای پیچیده دانشگاه، به سمت دانشگاه نیامده. برای همین به طور معمول ارتباط بسیار کمی با هم دارند. ولی جهاد توانسته با شناسایی نیازها، این مشکلات را حل کند.
مشکینی خاطرنشان کرد: در چهل سال گذشته جهاد دانشگاهی در زمینههای علمی وسیعی ورود و در بعضی بسیار موفق عمل کرده است. به نظر میرسد که اکنون وقت تمرکز هرچه بیشتر بر فعالیتهای موفق جهاد و آسیبشناسی عدم موفقیت زمینههای ضعیفتر رسیده است.