تاریخ: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۲۴
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۱۲۲۲۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

خام فروشی هدف همکاری چینی ها در بخش معدن و فولاد ایران

می متالز - چین قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۴۷ میلیون تن تولید فولادش را افزایش دهد که شامل ۴ کارخانه ۱۲ میلیون تنی است و به طور قطع همکاری با ایران در بخش معدن در راستای تامین مواد اولیه و خام برای این کارخانه ها خواهد بود که این مساله با سیاست های کلان کشور همخوانی ندارد.
خام فروشی هدف همکاری چینی ها در بخش معدن و فولاد ایران

به گزارش می متالز به نقل از خبرگزاری موج، در هفته جاری آمریکا فهرستی از تحریم های جدید علیه فولاد ایران را منتشر کرد که پیش از این بارها این اتفاق افتاده بود و عملا تولید و تجارت ایران را دچار هیچگونه خللی نکرده و تنها عزم تولیدکننده ها را برای تامین داخلی مواد اولیه و تجهیزات جدی تر کرده است. به گفته کارشناسان صنعت فولاد ایران در مسیر تکامل قرار دارد و این روند باید با تکیه بر توانمندی داخلی بارور شود، حتی احمد دنیانور کارشناس صنعت فولاد معتقد است در شرایط کنونی که موضوع همکاری ایران با چین مطرح است در صنعت معدن و فولاد نمی توانیم با آنها فعالیت خوبی پیش ببریم زیرا این کشور در حال حاضر افزایش تولید حدود ۴۷ میلیون تن محصولات فولادی در دستور کار قرار داده و اگر وارد فاز همکاری با ایران در بخش معدن شود تنها با هدف خرید محصولات خام است و این با سیاست های اقتصادی کشور همخوانی ندارد.

عضو انجمن فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه صنعت فولاد از سال ۱۳۸۴ تحریم بوده است، گفت:  در آن زمان ده میلیون تن فولاد تولید می کردیم و امروز به ۳۲ میلیون تن رسیده است و حتی در سال ۹۷ و ۹۸  حدود ۱۰.۵ میلیون تن صادرات داشته ایم از این رو می توان گفت که تحریم ها اثر چندانی در رشد صنعت فولاد نداشته اند.

احمد دنیا نور با بیان اینکه در حال حاضر کرونا فعالیت اقتصادی به ویژه ساخت و ساز و صنایع خودرو را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: در تمام دنیا تقاضا برای محصولات فلزی کاهش یافته است، به همین دلیل در چند ماه گذشته فولادسازان ایران صادرات خود را به کشورهای همسایه توسعه داده اند تا میزان کاهش تقاضای داخلی را جبران کنند.

او با تاکید بر اینکه نرخ رشد صادرات در ۹ ماهه گذشته نشان می دهد که همچنان روند صعودی صادرات فولاد ادامه دارد، تصریح کرد: بحثی که در هفته گذشته در خصوص قیمت گذاری فولاد خارج از بورس مطرح شده بیشتر پایمال کردن حقوق تولیدکنندگان است زیرا قیمت با عرضه و تقاضا تعیین می شود و دستوری نمی توان قیمت کالایی را کاهش داد .

دنیا نور با اشاره به اینکه واحدهای دولتی برای همراهی با دولت قیمت های خود را بدون توجه به قیمت تمام شده کاهش می دهند، تصریح کرد: وقتی شرکت های دولتی به صورت دستوری قیمت را پایین می آورند در آینده موجب بروز زیان انباشته می شوند اتفاقی که در سال ۸۶ به دلیل قیمت گذاری دستوری رخ داد و سال ها طول کشید تا زیان های انباشته این شرکت ها که سودده هم بودند از بین برود.

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی بورس هم روی محصولات دستوری قیمت گذاری می کند، گفت: بورس به عنوان یک ابزار شناسایی قیمت نقش ایفا نمی کند. به عبارت دیگر در ایران بورس نقش کنترل بازار را دارد. به یعنی اساسا در طولانی مدت وقتی شرکت های مادر دچار زیان بشوند به حلقه های پایین دستی هم منتقل می شود و این زنجیره بیکاری و ورشکستگی ادامه پیدا می کند.

عضو انجمن فولاد ایران با بیان اینکه موضوع همکاری ایران با چین تاثیر مثبتی بر بخش صنعت و معدن ندارد، گفت: در حال حاضر چینی ها به دنبال منافع خودشان هستند و در تمام دنیا معروف هستند که کارگران را با خودشان به پروژه ها می برند و اگر پای چینی ها به معدن ایران باز شود به طور قطع خام فروشی را افزایش می دهند، زیرا قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۴۷ میلیون تولید فولاد خودشان را افزایش دهند که شامل ۴ کارخانه ۱۲ میلیون تنی است و به طور قطع به فکر تامین مواد اولیه برای آنها هستند.

وی با اشاره به اینکه  چین در دو سال گذشته چند کارخانه فولاد را به خاطر آلایندگی تعطیل کرده است، گفت: این کشور کارخانه های قدیمی را تعطیل و کارخانه های جدید را جایگزین می کند و تا چند سال آینده چینی ها ورق هم از ایران نمی خرند چون حلقه های تولیدی این کشور توسعه یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در هفته جاری آمریکا فهرستی از تحریم های جدید علیه فولاد ایران را منتشر کرد و ایران را بیشتر به سمت همکاری با چین سوق داده است و چین که قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۴۷ میلیون تن تولید فولادش را افزایش دهد که از توسعه همکاری در بخش معدن و فولاد ایران یک ضرورت برای کشور محسوب می شود، اما به طور قطع همکاری با ایران در بخش معدن در راستای تامین مواد اولیه و خام برای این کارخانه ها خواهد بود، در حالی که این مساله با سیاست های کلان کشور همخوانی ندارد.

 

عناوین برگزیده