تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۳۵
بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۱۲۲۶۷۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
روزشمار سومین همایش صنایع غیرآهنی

تولید ۴ ماهه مس جهان تغییر خاصی نداشت

می متالز - موسسه بین‌المللی مطالعات مس(ICSG) داده‌های مقدماتی از عرضه و تقاضای مس در چهار ماهه نخست ۲۰۲۰ را در بولتن ماه جولای این موسسه منتشر کرد.
تولید ۴ ماهه مس جهان تغییر خاصی نداشت

به گزارش می متالز، داده‌های اولیه حاکی از آن است که تولید معادن مس جهان در چهار ماهه نخست ۲۰۲۰ بدون تغییر باقی ماند؛ به این ترتیب که تولید کنسانتره در این مدت با افت نیم درصدی و همچنین استخراج به روش SX-EW (استخراج انحلالی) با افزایش یک درصدی مواجه شد.

 

تولید معادن مس

بر اساس این گزارش، تولید معادن جهان در آوریل ۲۰۲۰ با کاهش ۵/ ۳ درصدی همراه بود، چرا که این ماه به‌طور کامل تحت تاثیر تعطیلی‌های ناشی از کووید-۱۹ و کاهش تولید قرار گرفت.

در پرو، توقف‌های ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا، همراه با مسائل عملیاتی و شرایط نامساعد آب و هوایی موثر بر تعدادی از معادن اصلی، منجر به کاهش ۱۷ درصدی تولید معادن مس در چهار ماه نخست و افت ۳۳ درصدی تولید در آوریل شد.

تولید معادن مس شیلی- بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان- به دلیل بهبود تولید نسبت به محدودیت‌های اوایل ۲۰۱۹ با افزایش ۵/ ۳ درصدی همراه بود. تاثیر کووید-۱۹ بر تولید شیلی در ابتدای این همه‌گیری جزئی بود.

همچنین تولید مس در جمهوری دموکراتیک کنگو ۵/ ۳ درصد افزایش یافت، چراکه افزایش تولید از معادن احیا شده این کشور، کاهش‌های مربوط به تعطیلی معدن «موتاندا» در دسامبر ۲۰۱۹ را جبران کرد.

داده‌های رسمی حاکی است، تولید معادن مس چین در این مدت به دلیل تعلیق ناشی از کرونا یک درصد کاهش یافت و تولید در اندونزی به دلیل انتقال دو معدن بزرگ به نواحی مختلف دارای سنگ معدن، شاهد رشد ۲۶ درصدی بود. در عین حال تولید مس در پاناما که از مارس ۲۰۱۹ به جرگه تولیدکنندگان پیوسته است، طی مدت چهار ماهه ۲۰۲۰ افزایش یافت.

 

تولید مس تصفیه شده

داده‌های اولیه حاکی از آن است که تولید مس تصفیه شده جهان در چهار ماهه نخست ۲۰۲۰ بدون تغییر باقی مانده است. به عبارت دیگر در این مدت تولید مس اولیه ۲ درصد افزایش و تولید مس ثانویه (از قراضه) ۸ درصد کاهش یافت.

میزان تولید مس تصفیه شده شیلی با روش الکترولیتی ۳۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه قبل افزایش یافت، چون در همین زمان در سال ۲۰۱۹ تولید مس تصفیه شده این کشور تحت تاثیر تعطیلی کارخانه‌های ذوب برای تطبیق با قوانین زیست محیطی جدید به شدت کاهش یافته بود. کل تولید مس تصفیه شده شیلی (شامل روش الکترو واینینگ-استخراج الکتریکی) در این مدت ۱۱ درصد افزایش یافت.

تولید مس تصفیه شده چین تحت تاثیر تعطیلی‌های موقت مربوط به محدودیت‌های کرونایی، محدودیت عرضه قراضه و محدودیت‌های ناشی از مازاد عرضه در بازار اسید سولفوریک، منفی بود. در آفریقا، تولید مس تصفیه شده در کنگو ۲ درصد رشد داشت، اما تولید در زامبیا به دلیل مشکلات عملیاتی و تعطیلی موقت، ۱۳ درصد کاهش یافت. ژاپن هم که در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ با کاهش شدید تولید مواجه شده بود، رشد ۵ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرد.

برآورد می‌شود که میزان تولید مس تصفیه شده هند طی چهار ماه نخست ۲۰۲۰ حدود ۲۰ کاهش یافته و این به‌طور عمده به دلیل تعلیق عملیات مس Birla در اواخر مارس و در پی تعطیلی‌های ناشی از کرونا بوده است.

 

مصرف مس

تعطیلی‌ها و محدودیت‌های جهانی مرتبط با کووید-۱۹ تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد جهانی و به دنبال آن استفاده از مس داشته است. داده‌های اولیه حاکی از آن است که میزان مصرف مس تصفیه شده جهان تقریبا ۵/ ۲ درصد در چهار ماه نخست ۲۰۲۰ کاهش یافته است. میزان مصرف ظاهری مس در چین به دلیل کاهش تولید مس تصفیه شده، یک درصد کاهش داشت، در حالی که واردات خالص مس تصفیه این کشور طی این مدت ۸ درصد افزایش یافت. مصرف صنعتی چین با تعلیق تولید مربوط به کووید-۱۹ تحت تاثیر قرار گرفت. بین سایر مصرف‌کنندگان عمده مس، مصرف تصفیه شده در ژاپن ۶ درصد و در ناحیه یورو ۷ درصد کاهش یافت. همچنین گرچه هنوز داده‌های تولید و مصرف ۲۰۲۰ آمریکا در دسترس قرار نگرفته است، اما برآورد می‌شود، مصرف این کشور ۵ درصد کاهش داشته باشد. تعادل اولیه مس تصفیه شده جهانی در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۰ حاکی از مازاد ۶۰ هزار تنی است. موسسه بین‌المللی مطالعات مس برای بهبود تراز بازار جهانی این فلز از محاسبه ظاهری تقاضا برای چین استفاده می‌کند و موجودی‌های گزارش نشده توسط سه مشاور متخصص در بازار مس چین تهیه می‌شود. تراز مس تصفیه شده جهان تعدیل شده بر اساس تغییرات در موجودی چین، حاکی از مازاد حدود ۱۰۰ هزار تنی بازار بوده است.

بر اساس این گزارش، سومین همایش چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار در هشت محور «جهش تولید، توسعه پایدار و متوازن و حذف موانع پیش‌رو»، «اکتشافات و فعالیت‌های اکتشافی مدرن ضامن حیات و پویایی معادن»، «معادن کوچک و متوسط، احیا و سرمایه‌گذاری»، «بومی‌‌سازی، استفاده از ظرفیت‌‌های ساخت داخل و توسعه فناوری، استارت‌آپ‌‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان»، «ارزیابی سهم صنایع فلزات غیر‌آهنی در تولید ناخالص ملی، تکمیل زنجیره تولید و لزوم کاهش ریسک سرمایه‌‌گذاری»، «تحولات اقتصاد جهانی و بازار صنایع غیرآهنی، ارزآوری و تحریم‌ها»، «مسوولیت‌‌های اجتماعی شرکت‌های معدنی و صنعتی» و «کرونا، پساکرونا و بازار فلزات غیرآهنی» از سوی گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش می‌توانند با شماره تلفن‌های ۶-۴۲۷۱۰۱۸۰ تماس بگیرند یا به وب‌سایت events.den.ir مراجعه کنند.

عناوین برگزیده