تاریخ: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۵۲
بازدید: ۴۳۶
کد خبر: ۱۲۳۲۴۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
فرماندار بیجار:

شفاف سازی عملکرد زنجیره فولاد حق مردم است

می متالز - فرماندار بیجار شفاف سازی در خصوص عملکرد و جانمایی طرح زنجیره فولاد کردستان را حق طبیعی مردم منطقه دانست و گفت: برخی تصور می‌کنند شهرستان از مزایای این طرح بی نصب مانده است.
شفاف سازی عملکرد زنجیره فولاد حق مردم است

به گزارش می متالز، علی‌اکبر ورمقانی شامگاه سه‌شنبه در نشستی با موضوع شفاف سازی جانمایی زنجیره فولاد کردستان که با حضور مدیرعامل این مجموعه، ائمه جمعه و جماعت بیجار و حسن آباد، اعضای شوراهای اسلامی و اصحاب رسانه برگزار شد، افزود: متاسفانه پس از اعلام خبری مبنی بر شروع عملیات اجرایی زنجیره فولاد در قروه فضای مجازی و حقیقی بیجار تحت تاثیر این خبر قرار گرفت و مردم را دچار نگرانی و التهاب کرد.

وی اظهار داشت: زنجیره فولاد با توجه به شرایط و زیر ساخت‌های منطقه و به درخواست عموم مردم در سال‌های ۹۵ تا ۹۶ در دست کارشناسی و بررسی مجری طرح بود و در نهایت پرونده این پروژه اشتغالزایی و اقتصادی در شهرستان‌های بیجار و قروه به تصویب رسید.

فرماندار بیجار اضافه کرد: پخش خبر آغاز بکار زنجیره فولاد در شهرستان قروه از رسانه ملی، ادامه این طرح به شهرستان بیجار متصل می‌شود که این تصور در ذهن مردم شکل گرفت بیجار از زنجیره فولاد بی نصیب مانده است.

وی یادآور شد: اطلاع رسانی دقیق و درست، شفاف سازی عملکردها و اقدامات برای اذهان عموم وظیفه و تکلیف رسانه‌هاست که به هر علت پخش ناقص این خبر موجب نگرانی جوانان و خانواده‌های بیجاری شده است.

ورمقانی تاکید کرد: ایجاد کارخانه‌های آهن اسفجی با ظرفیت ۱۶ هزار تُن در سال و در کنار آن ایجاد کارخانه گندله سازی و کنسانتره می‌تواند بیش از ۹۰۰ نفر از جمعیت بیکار و تحصیل کرده بیجاری را صاحب شغل و درآمد مستقیم کند.

فرماندار بیجار گفت: برای بهره برداری از این پروژه عظیم در استان کردستان بیش از ۸۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی خواهد شد و در نهایت از خام فروشی سنگ آهن کردستان جلوگیری می‌شود.

وی به استعفای دسته جمعی اعضای شورای اسلامی بخش کرانی هم اشاره کرد و افزود: اعتراض به این موضوع به این شکل صحیح نیست، راهکارهای قانونی مشخص است و باید در چارچوب قانون عمل کرد لذا این اقدام ابتدا به این شکل و موضوع قابل قبول نیست در ضمن باید نسبت به اصل طرح زنجیره فولاد و شرایط آن آگاهی داشت.

ورمقانی اضافه کرد: از ابتدای آغاز این طرح و پروژه که بارها به درخواست مردم منطقه، شورای های اسلامی و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی کارشناسی مجدد شد و مناطق دیگر هم مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با تمام برآوردهای هزینه و درآمد، مصوب شد بخشی از زنجیره فولاد که شامل آهن اسنفجی و گندله سازی است در بیجار و بخش نورد ورقه فولاد در قروه احداث شود.

او یادآور شد: تعریف این پروژه سه ساله است و اگر در سال‌های ۹۶ تا ۹۷ آغاز می‌شد، امسال به بهره برداری و تولید می‌رسید ولی با درخواست‌های متعدد برای کارشناسی مجدد، هم در زمان و هم در هزینه های آن دچار خسارت شدیم.

فرمانداری بیجار اظهار داشت: اگر به هر علت از پیشرفت و عملیات حال حاضر زنجیره فولاد در کردستان جلوگیری شده یا توقفی صورت گیرد، کارشناسی مجدد بیش از یکسال دیگر بر بیکاری و مهاجرت جوانان منطقه می افزاید و این مورد پذیرش مردم نیست.

وی تاکید کرد: با اجرای این پروژه در شهرستان بیجار در کنار اشتغالزایی مستقیم جوانان، به میزان برابر یا بیشتر اشتغال غیر مستقیم و رونق اقتصادی در این منطقه ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان هم در این نشست گفت: عملیات خاکبرداری طرح از سه روز گذشته در بیجار آغاز شده و بزودی ایجاد سایت کارفرمایی و تجهیز کارگاهی نیز شروع خواهد شد.

محمدرضا احمدی افزود: ظرفیت اسمی کارخانه آهن اسنفجی حدود ۱۶ هزار تُن با اشتغالزایی بیش از ۳۰۰ نفر است که بزودی عملیات عمرانی آن آغاز و در ادامه احداث کارخانه‌های گندله سازی با اشتغالزایی ۴۵۰ نفر و کنسانتره با ۱۷۵ نفر اشتغالزایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان تاکید کرد: در این پروژه به هیچ وجه از منابع آب زیرزمینی شهرستان استفاده نخواهد شد و ۲ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز از تصفیه خانه شهرستان بیجار تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: شرکت ایمیدرو که مجری این پروژه در کردستان است از حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیون تُن سنگ آهن، ۴ هزار و ۲۰۰ تُن کنسانتره تولید خواهد کرد و از این میزان هم حدود ۲ هزار و ۴۰۰ تُن گندله بدست می‌آید که خوراک واحد تولید آهن اسنفجی است.

احمدی با اشاره به اینکه آهن اسنفجی پس از تولید در بیجار به شهرستان قروه منقل خواهد شد، اظهار داشت: در کارخانه نورد سازی هم، آهن اسفنجی پس از ذوب به صورت شمش آهن تولید خواهد شد.

او یادآور شد: با ایجاد زنجیره فولاد کردستان در کنار جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن و رونق اقتصادی برای مردم منطقه، بیش از ۱۳ هزار نفر از جوانان بیکار صاحب شغل و درآمد خواهند شد.

امامان جمعه و جماعت، اعضای شوراهای اسلامی و اصحاب رسانه هم در این جلسه خواستار اعلام نظر کارشناس بی طرف و خارج از مجموعه شرکت بهره بردار و همچنین شفاف سازی عملکردها و تحقق وعده مسوولین استانی برای رونق منطقه بیجار شدند.

در این جلسه اعلام شد: با توجه به تجربه تلخ احداث کارخانه آهن در شهرستان قروه، با کارشناسی مجدد و دقیق، ضمن پیشگیری از هدر رفتن سرمایه اقتصادی و اجتماعی، زمینه شکوفایی و رونق اقتصادی در کردستان فرام می‌شود.

خواسته حاضرین در این جلسه این بود که باید ابتدای امر و پیش از رسانه ای شدن موضوع احداث زنجیره فولاد در شهرستان قروه، اذهان عمومی بیجار در خصوص جانمایی و دلایل آن روشن شده سپس این کار، خبری می‌شد.

یکی دیگر از مسائلی که در این جلسه طرح شد، پخش ناقص و کوتاهی از زنجیره فولاد در شهرستان قروه بود که موجب نگرانی و نا امیدی عموم مردم بیجار از ایجاد کارخانه و اشتغال برای جوانان است که موجب استعفای جمعی اعضای شورای اسلامی بخش کرانی شده است.

طرح تولید گندله آهن شرکت صبا نور با ظرفیت اسمی یک میلیون تن گندله آهن در زمینی به مساحت هفت هکتار و با زیربنای ۱۲ هزار متر مربع ساخته می‌شود، این طرح که محصولاتش در مواد اولیه تولید آهن اسفنجی کاربرد دارد در زمان بهره برداری کامل برای ۲۰۰ نفر ایجاد اشتغال می‌کند، سرمایه گذاری کل این طرح سه هزار میلیارد ریال (۶۸۷ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۱۵.۹ میلیون دلار ارزی) است.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

عناوین برگزیده