تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۳:۲۰
بازدید: ۳۲۱
کد خبر: ۱۲۳۵۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
رییس انجمن فولاد:

نرخگذاری فولاد بر پایه قیمت جهانی در بورس کالا ضروری است

می متالز - رییس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران موضوع تعیین نرخ تولیدات فولادی بر پایه نرخ جهانی در بورس کالا را ضروری دانست و گفت: قیمت تولیدات فولادی در کشور حدود 15 درصد کمتر از نرخ های جهانی است.
نرخگذاری فولاد بر پایه قیمت جهانی در بورس کالا ضروری است

به گزارش می متالز، «محمود اسلامیان» اظهار داشت: اگر قیمت فولاد در بورس کالا بر پایه نرخ جهانی نباشد، مانند ارز، نرخ پشت پرده و حاشیه برای آن درست می شود.
وی تصریح کرد: پذیرش قیمت جهانی برای تولیدات فولادی و تعیین مرزبندی برای این موضوع مهم است زیرا تکلیف واردات و صادرات را هم مشخص می کند.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ پرسشی مبنی به اینکه افزایش نرخ تولیدات فولادی در حالی که اغلب مواد اولیه از منابع داخلی تامین می شود، چه توجیهی دارد، اظهار داشت: بالغ بر 90 درصد مواد مورد نیاز تولید فولاد در داخل تامین می شود و حدود 10 درصد وارداتی است، اما قیمت بازار داخلی این بخش متاثر از بازار جهانی است.
وی یادآور شد: بررسی قیمت تولیدات فولادی کشورمان نشان می دهد که بطور میانگین حدود 15 درصد کمتر از نرخ های جهانی است.
به گفته اسلامیان، رشد قیمت تولیدات داخلی فولاد به دنبال افزایش نرخ جهانی آن صورت گرفته است و این رویه، موضوع تازه ای نیست.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این پرسش، مبنی بر اینکه چرا رویکرد صادراتی فولاد خام بیش از محصولات تولیدی است، گفت: محدودیت هایی که در زمینه بین المللی برای اقتصاد کشورمان ایجاد شده است، از دلایل اصلی این امر محسوب می شود.
وی خاطرنشان ساخت: امروز صادرات محصول نهایی به کشورهای مختلف بسیار دشوار است و این موضوع بر اساس تمایل ایران نیست، بلکه بنا بر تقاضای مشتریان انجام می شود.
بر پایه جدیدترین آمار انجمن جهانی فولاد که دی ماه گذشته منتشر شد، چین با تولید 831.7 میلیون تن فولاد خام، عنوان بزرگترین تولیدکننده را در میان 66 کشور در سال 2017 میلادی از آن خود کرد؛ ایران نیز در این سال 21.7 میلیون تن فولاد خام تولید کرده است.
برابر آمارهای صادرات 9 ماهه بخش معدن و صنایع معدنی میزان 6 میلیون و 370 هزار تن زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط به ارزش افزون بر 2 میلیارد و 342 میلیون دلار راهی بازارهای صادراتی شد که از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه در سال 95 به ترتیب 23 و سه درصد رشد نشان می دهد. 
در حالی که در افق سند چشم انداز 20 ساله صادرات 15 تا 20 میلیون تنی فولاد خام (میانی) و تولیدات مربوطه دیده شده است، جمهوری اسلامی ایران پیش بینی کرده که امسال حدود هشت میلیون تن صادرات فولات خام و محصولات آن رقم بخورد.

عناوین برگزیده