تاریخ: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۱
بازدید: ۱۱۱
کد خبر: ۱۲۳۹۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان:

شفاف‌سازی قیمت محصولات در بورس الزامی است

می متالز - مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه کشف قیمت محصولات در بورس اقدام صحیحی است که باید در یک رقابت سالم انجام گیرد، گفت: در پروژه نورد گرم ۲ منافع کسی به خطر نمی‌افتد.
شفاف‌سازی قیمت محصولات در بورس الزامی است

به گزارش می متالز، حمیدرضا عظیمیان اظهار داشت: خوشبختانه شیوع ویروس کرونا بر تولیدات فولاد مبارکه تاثیرات ویژه‌ای نداشته و با رعایت مسائل بهداشتی و حفاظت از سلامت کارکنان، سعی داشتیم تولیداتمان با مشکل مواجه نشود. با توجه به همکاری که بین کارکنان و مدیران این شرکت وجود دارد، در برخی از بخش‌های تولیدی موفق به ثبت رکورد هم شدیم که با توجه به تاثیراتی که ویروس کرونا بر اقتصاد و تولید کشور داشته، نقطه عطف مثبتی در تولیدات فولاد مبارکه محسوب می‌شود.

وی افزود: البته همانند دیگر کارخانه‌های کشور، فولاد مبارکه نیز از گزند آسیب‌های ویروس کرونا در امان نمانده و برای حفاظت از جان و سلامت کارکنان تدابیر ویژه‌ای اندیشیده‌ایم که تا امروز نیز ادامه دارد؛ اما در انتقال مواد اولیه، انتقال محصولات و فروش مشکلات خاصی نداشتیم و سعی داریم با مدیریت صحیح، مانع از اخلال در چرخه تولید فولاد در این شرکت شویم.

 

مشکل تامین مواد اولیه عامل کاهش تولید

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه در تامین سنگ آهن و فرآورده‌های آن با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: متاسفانه عدم تامین کافی مواد اولیه سبب شد که با کاهش 500 هزار تنی محصولات در سال گذشته مواجه شویم. قسمت تاسف‌بار این موضوع آنجاست با وجود تحریم‌ها توانسته‌ایم مشکلات و نیازمندی‌های برون مرزی خود را رفع کنیم اما هنوز نمی‌توانیم مواد اولیه خود را از داخل کشور تامین کنیم که ادامه این روند می‌تواند آسیب بزرگی به تولیدات فولاد مبارکه وارد کند. انتظار ما از مسئولان مربوطه این است که با فولاد مبارکه همکاری کنند و حداکثر نیاز این شرکت را به سنگ آهن و مواد اولیه تامین کنند تا صنایع بعد از ما هم دچار آسیب و رکود نشوند.

وی اضافه کرد:  در مبحث خصوصی‌سازی باید تمهیداتی به وجود آید که هم شرکت‌های خصوصی بتوانند فعالیت خود را به بهترین نحو انجام دهند و هم مواد اولیه به صورت حداکثری در اختیار فولادسازان و دیگر صنایع کشور قرار داده شود و سپس مازاد آن به دیگر کشورها صادر شود. ما باور داریم که وزارت صمت می‌تواند ترتیبی را به وجود آورد که رضایت فولادسازان، معدن‌داران و شرکت‌های خصوصی را بدست آورد و تعامل خوبی بین آنها ایجاد کند.

عظیمیان با اشاره به اینکه تحریم‌، هم تهدید و هم فرصت محسوب می‌شود گفت: طبیعتا تحریم‌ها تاثیرات منفی بر تامین بخشی از نیازهای فولاد مبارکه گذاشته است اما از نکات مثبت این تحریم‌ها، تامین همین نیازها از طریق درگاه‌های داخلی است که تهدید تحریم‌ها را غنیمت شمرده و آن را با کمک به صنایع فولادی و دیگر صنایع مهم کشور، به فرصت تبدیل کردند.

وی افزود: البته مشکلاتی در جابجایی پول، خرید لوازم استراتژی و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته خارجی با مشکلاتی مواجه شدیم؛ همچنین بخشی از قراردادهای جاری ما نیز دچار موانعی شده‌اند، اما وجود مهندسان و مدیران کاربلد در کشور باعث شده مشکلات تحریم‌ها چندین برابر کاهش یابد. امیدواریم روزی برسد که دولت‌ها نتوانند با تحریم‌ها ملت‌ها را تحت فرمان خود درآورند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه طرح نورد گرم 2 فولاد مبارکه به تازگی افتتاح شده است گفت: در حدود 15 سال گذشته فولاد مبارکه به دنبال تاسیس این نورد گرم بوده و مذاکرات زیادی با کشورهای اروپایی و آسیایی انجام داده است که این مذاکرات پیشتر دوبار به نتیجه رسیده بود که با برقراری برخی تحریم‌ها متوقف شده بود.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه در سال 97 برای بار سوم اقدام به مذاکره کرد و این بار موفق به کسب همکاری یک شرکت معتبر چینی شد. از نتایج مهم افتتاح این طرح، تامین تمامی ورقه‌های مورد نیاز صنایع کشور است و دیگر نیازی به واردات این محصول نخواهیم داشت. همچنین تمامی پیمانکاران بخش خصوصی ما نیز در این طرح به کار گرفته می‌شوند و یک ابر پروژه در سطح کشور آغاز می‌شود که به رونق و جهش تولید کمک شایانی می‌کند. این پروژه به جهت بکارگیری همه بخش‌ها مانع از تعطیلی کارگاه‌های تولیدی می‌شوند و زمینه اشتغال را به صورت گسترده فراهم می‌کند.

عظیمیان افزود: با بهره برداری از این پروژه، حدود یک‌هزار نفر به صورت مستقیم و حدود 7 هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند. این پروژه با بودجه‌ای بالغ بر 255 میلیون یورو در خارج از کشور و به همین میزان در داخل کشور به افتتاح خواهد رسید که این آمار نشان می‌دهد با یک ابر پروژه‌ای مواجه هستیم که بازگشت سرمایه فوق‌العاده‌ای به همراه دارد.

وی با بیان نقش تحریم‌ها در افتتاح این پروژه گفت: تحریم‌ها باعث بدقولی اروپایی‌ها شده و چند سالی افتتاح این طرح را به عقب انداختد؛ اما در این مدت مدیران و مهندسان داخلی بیکار ننشستند و سعی داشتند با فراهم کردن زیرساخت‌ها و نیازهای فولاد مبارکه، بدقولی شرکت‌های اروپایی را جبران کنند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه مشکلات داخلی نیز در تاخیر افتتاح پروژه نورد گرم 2 بی‌تاثیر نبوده است گفت: وقتی نتیجه عملکرد بخش‌هایی از جامعه را می‌بینیم، وجود دست‌هایی در پشت پرده برای ما عیان می‌شود. هنگامیکه واردات ورق‌های خاص و مورد نیاز صنایع از جمله صنایع فولادی با مشکلات عجیبی مواجه شوند، احتمال آن می‌رود که منافع عده‌ای به خطر بیفتد. بخش‌هایی در داخل کشور هستند که دوست ندارند ایران از لحاظ سیاسی پیشرفت کند و در اقتصاد و خصوصا در صنایع فولادی نیز نمی‌خواهند تولیدات کشور با افزایش مواجه شود. برخی افراد هستند که دوست دارند ما به طور سنتی با اروپایی‌ها کار کنیم و سمت شرق دنیا نرویم در حالیکه کشور چین در حال حاضر نصف فولاد دنیا را تامین می‌کند و سالانه 1 میلیارد تن فولاد تامین می‌کند.

وی اضافه کرد: ما مخالف همکاری با شرکت‌های اروپایی نیستیم اما آنها معتقدند که باید صبر کنیم تا تحریم‌ها برداشته شود. اکنون ده سال است که صبر می‌کنیم و همچنان کشور از برخی امکانات محروم است. امیدواریم افرادی که منافع شخصی یا حزبی خود را در خطر می‌بینند سر عقل بیایند و بدانند که در پروژه نورد گرم 2 منافع کسی به خطر نمی‌افتد.

عظیمیان با بیان اینکه وجود تحریم‌ها مشکلاتی برای صادرات را به همراه می‌آورد گفت: از سال 97 و همزمان با برقراری اولین دور تحریم‌های سختگیرانه بر فولاد مبارکه، این شرکت با مشکلاتی در زمینه صادرات مواجه شده است. همچنین وزارت خزانه‌داری آمریکا بارها فولاد مبارکه را تحریم‌های تروریستی و سالیانه خود قرار داده است؛ اما این مشکلات باعث نشده صادرات را رها کنیم و اگر نیازهای داخلی نبود، صادراتی بیش از آنچه که اکنون هست داشتیم. صادرات ما به همه کشورها است و محدودیتی به جز تحریم‌ها در این زمینه نداریم.

وی در خصوص افق 1404 صنعت فولاد ایران گفت: در افق 1404 پیش‌بینی شده بود که صنعت فولاد ایران به تولید سالانه 55 میلیون تن دست پیدا کند که با توجه به کاهش تولیدات در سال 98 این میزان به 45 میلیون تن کاهش پیدا کرد. با دستیابی به این میزان از تولید فولاد، نیاز کشور به کلی تامین می‌شود. افق 1404 بیشتر تمرکز خود را بر صادرات فولاد قرار داده است زیرا ایران کشوری است که منابع انرژی و نیروی کار نسبتا ارزانی را در اختیار دارد و این مزیتی نسبی برای صادرکنندگان فولاد است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: با توجه به مشکلات حال حاضر صنعت فولاد و وجود تحریم‌ها، به نظر می‌رسد که نتوانیم به 10 درصد اهداف افق 1404 صنعت فولاد ایران برسیم اما می‌توانیم بسیاری از خواسته‌های داخلی کشور و همچنین صادرات را برطرف کنیم. هم اکنون فولاد مبارکه به تولید 7.2 میلیون تن فولاد خام رسیده که با اضافه کردن تولیدات سایر گروه‌ها و بخش‌های این شرکت، این میزان به 10.2 میلیون تن نیز می‌رسد.

وی در رابطه با بومی سازی تکنولوژی‌ها و امکانات مورد نیاز فولاد مبارکه تصریح کرد: تحریم‌ها فرصتی برای ایرانی‌سازی در برخی امکانات و تکنولوژی‌ها است. دانشمندان و مهندسان خدمات بسیاری به فولاد مبارکه ارائه کرده‌اند و تا کنون حدود 4 هزار قطعه بومی سازی کردند که نزدیک به 6 هزار 800 میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای شرکت به همراه داشته است. خوشبختانه حرکت مهندسان و دانشمندان به سمت ملی سازی امکانات به سرعت در حال پیشرفت است و فولاد مبارکه نیز به دنبال تعامل حداکثری با شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها، مراکز فناوری و پارک‌های علمی تحقیقاتی است.

عظیمیان خاطر‌نشان کرد: موضوعات مختلفی را در اختیار مراکز ذکر شده قرار دادیم تا بر حسب توانایی خود، بتوانند ما را در افزایش تولیدات خود یاری دهند. فولاد مبارکه از این فرایند بسیار حمایت می‌کند و بودجه زیادی هم برای چنین طرح‌هایی کنار گذاشته است. اخیرا قراردادی با دانشگاه تهران نیز بسته‌ایم که در نخستین مرکز نوآوری دیجیتال که مرکز فعالیت شرکت‌های استارت‌آپی است، فضایی را فراهم آورند که در آن شرکت‌هایی که توانایی برطرف سازی مشکلات فولاد مبارکه را دارند، گردهم آیند و ضمن بهره‌گیری از امکانات تشویقی فولاد مبارکه، ما را در حل مشکلات یاری دهند. بودجه ساخت این مرکز چیزی در حدود 8 میلیارد تومان است و همچنین خود ما نیز مشتری محصولات طراحی شده توسط شرکت‌های استارت‌آپی هستیم.

وی با بیان اینکه کشف قیمت محصولات در بورس اقدام صحیحی است که باید در یک رقابت سالم انجام گیرد گفت: مشکل این است که اطلاعات سامانه بهین‌یاب که توسط وزارت صمت که میزان سهمیه اعضا را مشخص می‌کند کامل نیست و باید  بار دیگر سهمیه‌ها واقعی شوند تا کسانی که در بورس هستند بر اساس نیاز واقعی رقابت کنند. نباید به گونه‌ای باشد که شرکتی ظرفیت مصرفی در حدود 3 تن داشته باشد اما در سامانه بهین‌یاب، به اشتباه 5 هزار تن درج شده باشد. در این صورت آن شرکت آن 3 هزار تن را با قیمت کشف شده استفاده می‌کنند و مابقی محصولات را در بازار آزاد به فروش برساند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان افزود: در مکانیسم بورس باید همه تولیدکنندگان ملزم به کف عرضه باشند. در حال حاضر از بین 15 واحد تولید کننده ورق تنها فولاد مبارکه است که محصولات خود را در بورس عرضه می‌کند و سایر واحدها در خارج از بورس محصولات خود را به فروش می‌رسانند که این عمل باعث عدم شفافیت قیمت محصولات شده و رقابت ناسالمی را در بازار به وجود می‌آورد.

عناوین برگزیده