به گزارش می متالز، در هفدهمین همایش روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان که با حضور وزیر صنعت، رئیس سازمان حمایت، مدیرعامل فولاد و جمعی از صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد، شرکت فولاد مبارکه توانست برای سومین بار تندیس طلایی ملی رعایت حقوق مصرف کنندگان را به خود اختصاص دهد.
بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه در بیستمین سمپوزیوم فولاد ایران گفت: در راستای ایجاد زیرساخت برای تولید ۵۵میلیون تن فولاد باید در مسیری حرکت کنیم که فولاد باکیفیت ایرانی به صورت یک برند خوشنام در جهان مطرح شود. اینکه این فولاد در کدام شرکت ایرانی تولید شود مهم نیست، مهم این است که بازارهای جهانی بر روی فولاد باکیفیت تولیدشده در ایران حساب باز کنند. برای تولید ۲۵میلیون تن فولاد صادراتی ضرورت دارد از همین الآن شروع کنیم زیرا به طور قطع فردا دیر است.
وی افزود: در ایران وجود نیروی جوان ، نیاز به اشتغال زایی، بهره مندی از معادن غنی و مواهب خدادادی از جمله سنگ آهن و زمینه های مناسب توسعه برای تأمین نیاز بازار داخل و حضور در بازارهای صادراتی، توسعۀ صنعت فولاد را مستعد و توجیه پذیر کرده است.توسعۀ صنعت فولاد منافاتی با حفظ محیط زیست ندارد، همانطور که از حدود 1.6 میلیارد تن فولاد در حال تولید در جهان سهم عمده ای از آن در اتحادیۀ اروپا در حال تولید است، بدون اینکه به محیط زیست آسیبی وارد شود.
این مقام مسئول ادامه داد: گفته شده کشورهای پیشرفته صنعتی صنعت فولاد خود را محدود می کنند و تولیدات را در کشورهای ثالث پی می گیرند اما شاهد آن هستیم که برخی از این کشورهای پیشرفته برای حمایت از صنعت فولاد خود تعرفه های سنگینی بر واردات فولاد به کشورهای خود وضع می کنند این در حالی است که در همین کشورها روند تولید اگر افزایشی نبوده، کاهشی هم نبوده است.
سبحانی با تأکید بر اینکه قطب تولید فولاد الزاما و به دلایلی باید عوض شود، گفت: امروز بسیاری از کشورهای بزرگ تولیدکنندۀ فولاد که مواد اولیه و زیرساخت حمل ونقل دریایی ندارند، در مقایسه با برخی از کشورها که از مزیت سنگ آهن، زغال سنگ، منابع انرژی، گاز و نیروی انسانی برخوردارند با محدودیت های زیادی روبرو هستند ولی همین کشورهای صنعتی با تمامی محدودیت ها و نداشتن مزیت های مذکور با سرمایه گذاری در سایر کشورهای دارای مزیت همچنان برای تولید فولاد در گردونۀ رقابت و توسعه اقتصادی باقی می مانند و با این کار تولید ملی خود را نیز ارتقا می دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تأکید بر تولید فولاد بدون ضایعات است، گفت: دیگر در صنعت فولاد چیزی به نام پسماند و ضایعات وجود ندارد تا جایی که از بازیافت سرباره های فولاد در صنایع مختلفی ازجمله صنعت سیمان استفاده می شود بنابراین باید در توسعۀ صنعت فولاد به این موارد مهم توجه جدی شود.در افق چشم انداز صنعت فولاد تولید ۵۵میلیون تن فولاد هدف گذاری شده که در بهترین حالت در صورت محقق شدن این هدف به ۳۵میلیون تن فولاد نیاز داریم بنابراین باید از هم اکنون با رویکرد صادرات و حضور در بازارهای جهانی توسعۀ صنعت فولاد را دنبال کنیم.
سبحانی از تولید با قیمت رقابتی، کیفیت مطلوب محصول، دسترسی به بازارهای بین المللی و تولید کالا با ارزش افزودۀ بالا به عنوان الزامات صادرات ذکر کرد و با بیان اینکه صنایع خودروسازی و نفت و گاز و پتروشیمی می توانند بازارهای هدف را تشکیل دهند، گفت: این نکته بسیار مهم است که سرمایه گذاری های آتی برای تولید محصولاتی در نظر گرفته شود که در بازارهای جهانی خریدار داشته باشد.