تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۹
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۱۲۴۳۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

آینده مبهم بازار کامودیتی‌ها در سایه کرونا

می متالز - نگرانی در خصوص آینده اقتصاد جهان به سبب شیوع بیماری کرونا و عدم اطمینان در مورد زمان پایان این بحران مرگبار سبب شده است تا آینده بازار فولاد و سایر کامودیتی‌ها (مواد پایه و معدنی) در هاله‌ای از ابهام فرو رود.
آینده مبهم بازار کامودیتی‌ها در سایه کرونا

به گزارش می متالز، جدیدترین پیش‌بینی صورت گرفته توسط کارشناسان نشان می‌دهد بهای سنگ‌آهن که ماده اصلی در صنعت فولاد به شمار می آید تا پایان سال ۲۰۲۰  به نصف سطح کنونی می‌رسد که معادل با ۵۵ دلار در هر تن است.

از دیگر سو، بنابر اعلام انجمن جهانی فولاد، آمار تولید ۶۴ کشور عضو از ژانویه (دی-بهمن ۹۸) تا پایان ژوئن (خرداد - تیر) ۲۰۲۰ افزون بر۷۸۳ میلیون تن فولاد خام (میانی) اعلام شده است که این رقم نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ افت نزدیک به ۶ درصدی دارد.

گفتنی است افت شدید تولید ژاپن، کره جنوبی، ‌ امریکای شمالی و اروپا در ماه ژوئن ۲۰۲۰ ثبت شد و در عین حال تولید فولاد خام چین هم رشد ۴.۵ درصدی را تجربه کرده است.

تولید کنندگان بزرگ فولاد در آسیا نیز از جمله ژاپن، هند و کره جنوبی با کاهش شدید تولید روبرو شدند. همچنین آمریکای شمالی و اروپا نیز کاهش تولید را در مدت زمان مذکور تجربه کرده اند.

اما در میان سایر فلزات گرانبها، کارشناسان در خصوص آینده مس امیدوارند و روندی رو به رشد را برای فلز سرخ متصور شده اند.

به گزارش متال بولتن، گزارش‌ها از افزایش تقاضا برای خرید مس در بازارهای جهانی حکایت دارد.

بر اساس گزارش بازار بورس فلزات لندن، هر تن مس در حال حاضر در بازارهای جهانی ۶ هزار و ۳۵۶ دلار معامله می شود.

به باور شماری از کارشناسان، طلای سرخ در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ در محدوده ۶ هزار و ۶۰۰ دلاری بیتوته می کند.

به نظر کارشناسان و فعالان بازار فلزی جهان، فلز روی که در ۲ سال گذشته فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کرده است در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ روند افزایشی را به سبب افزایش تقاضا تجربه می کند.

بر اساس گزارش بازار بورس فلزات لندن، در حال حاضر هر تن روی در بازارهای جهانی حدود دو هزار و ۳۷۱ دلار به فروش می رسد.

بنابر اعلام موسسه صنعتی فیچ، تولید جهانی معادن روی طی سال‌های آینده میلادی با افزایش روبرو خواهد شد.

این موسسه همچنین بر این باور است که تولید جهانی معدن روی به‌طور متوسط سالانه ۱.۷ درصد تا سال ۲۰۲۹ افزایش یافته و به ۱۴.۸ میلیون تن می رسد.

عناوین برگزیده