تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۳۳
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۲۴۳۴۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مشکلات معدن و معدنکاران در استان زنجان مورد پیگیری قرار گرفت

می متالز - دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلاتی که در رابطه با توسعه سین کار و همچنین اکتشاف و معدنکاری در استان زنجان وجود دارد، خاطرنشان کرد از جمله این موارد مهم می توان به پوشش گیاهی گون در زنجان و استان های شمال غرب اشاره کرد که مصوبه قانونی داشته و مشکلات متعددی را برای معدن کاری در استان زنجان ایجاد کرده است.
مشکلات معدن و معدنکاران در استان زنجان مورد پیگیری قرار گرفت

به گزارش می متالز، نشست تخصصی معدن کاران و فعالان حوزه معدنی با نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.

بحث و تبادل نظر پیرامون مشکلات معدنکاران و معدن کاری و پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی در استان زنجان از جمله محورهای اصلی این جلسه بود.

رضا کشاورز دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی زنجان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه زنجان از استان های معدنی کشور محسوب و رتبه ششم کشور را به لحاظ دارا بودن معادن در اختیار دارد، اظهار کرد: ۳۳۳ معدن در استان زنجان فعال است که ۸۰ معدن فلزی و و ۲۵۳ معدن غیرفلزی داریم.

وی با بیان اینکه ظرفیت اسمی معادن استان تولید سالیانه ۱۱ میلیون و ۹۲۰ هزار تن ماده معدنی است، تصریح کرد: سه هزار نفر نیز به صورت مستقیم در بخش معادن استان اشتغال دارد.

کشاورز با بیان اینکه موارد متعددی در غیر فعال بودن معادن استان زنجان تاثیرگذار است، ابراز کرد: معادن می تواند از جایگزین های خوب برای نفت در کشور باشند.

دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه معدن کاران به دنبال آبادانی بوده و هیچگاه تخریب را در اولویت کاری خود قرار نداده اند، ابراز کرد: می توان ایجاد بخشی زیرساخت های را در مناطق معدن کاری بر عهده معدن کاران قرار داد، اما منصفانه نیست که همه آن را بر دوش این بخش از فعالان استان انداخت.

ولی الله منصوری رئیس کمیسیون معدن و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه کاشت و جابجایی گون ها امکان پذیر است و استان هایی چون ارومیه در این زمینه تجربیات خوبی دارند، خاطرنشان کرد: مشکل دیگر معدنکاری استان بحث ماشین آلات بوده که به استان ها تفویض اختیار شده است اما در استان زنجان به خوبی بر روی این موضوع کار نشده است.

وی با تاکید بر این که درهای بسته هیچگاه جواب نداده و اکثر کشورها از بخش خصوصی خود نظرخواهی می کنند، خاطرنشان کرد: عدم همکاری بانکها در موضوع ارائه تسهیلات با پروانه بهره برداری به عنوان ضمانت نیز جزو مشکلات معدنکاری استان محسوب می شود.

منصوری مشکل دیگر معدنکاری استان را مشکلات ورود ماشین آلات در گمرک عنوان کرد.

در ادامه مهدی رنگ رونا عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در مجلس با اشاره به اینکه استان زنجان سهم خوبی از منابع معادن کشور را برخوردار است، ابراز کرد: ۷۰ درصد صادرات استان صنایع فلزات رنگین است.

رنگ رونا با بیان اینکه معادن برای ادامه حیات خود نیازمند واردات مواد اولیه است، گفت: خاک سهمیه کم بوده و در نتیجه معدنکاران به دنبال واردات از خارج از کشور می روند.

در این جلسه فعالان معادن استان زنجان نیز به بیان مشکلات خود پرداختند که از آن جمله می توان به ایجاد دادسرای ویژه در رابطه با معارضان محلی، مشکلات مربوط به ماشین آلات، مشکلات مربوط به تداخلات با محیط زیست و تداخلات با منابع طبیعی و همچنین مشکلات مربوط به پوشش گیاهی گون و ... اشاره کرد.

در ادامه مصطفی طاهری نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بخش معادن ۲ میلیارد دلار واردات وجود دارد که ۵۰ درصد آن مربوط به ماشین آلات است، اظهار کرد: بخش اعظمی از واردات که در حدود یک میلیارد دلار بوده به غیر از واردات ماشین آلات تعلق گرفته که می توان با جایگزین کردن شرکت های دانش بنیان این مضوع را حل کرد.

وی با بیان اینکه جایگزینی معادن به نفت در کشور کار خوبی است اما زیبنده نیست که خام فروشی کنیم، تصریح کرد: باید با نگاه دور اندیشی شده به دنبال صنایع و سرمایه گذاری های رفت که انرژی کمی را مصرف می کنند.

طاهری با بیان اینکه تولید ناخالصی داخلی ما نسبت به مصرف انرژی ۱۰ برابر بالا است، ابراز کرد: در بحث دانش بنیان مجلس به صورت جدی ورود کرده و فراکسیونی نیز در این زمینه تشکیل شده، اما نمی توان جایگاه معادن را در نظر نگرفت.

طاهری با بیان اینکه باید صنایع پایین دستی معدن را توسعه داده و ارزش افزوده ایجادو از خام فروشی پرهیز کرد، افزود: چرخه های تولید را باید کامل کرد.

وی در ادامه با تاکید بر حل مشکلاتی از جمله معارضان محلی در رابطه با معدنکاری از سوی متولیان و دستگاههای مرتبط، گفت: البته باید منابع و منافع روستاها را نیز در نظر گرفت.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده