تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۱۲۴۳۵۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

فرصت‌سوزی با هدف حمایت از شمش‌سازان

می متالز - اگرچه معاملات شمش و محصولات فولادی در رینگ معاملاتی بورس و بازار آزاد در هفته جاری شاهد روندی آرام و نزولی بود، اما در اتفاقی عجیب؛ درحالی‌که کف عرضه درنظر گرفته شده برای عرضه شمش؛ ۱۰۵ هزار تن بود، با خروج سبد عرضه یکی از تولیدکنندگان، میزان عرضه به رقم ۸۰ هزار تن کاهش پیدا کرد.
فرصت‌سوزی با هدف حمایت از شمش‌سازان

به گزارش می متالز، موضوعی که برخی فعالان بازار از آن به‌عنوان نمونه‌ای از مدیریت بازار به‌منظور کنترل قیمت یاد می‌کنند و معتقدند اگر به‌جای چنین تصمیماتی کف عرضه به درستی رعایت می‌شد با کاهش قیمت شمش امکان افت بهای محصول نهایی نیز پدید می‌آمد، فرصتی که با هدف سودرسانی به بخشی خاص از زنجیره از میان رفت.

 

تصمیمی به کام فولادی‌ها

در روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد رینگ معاملاتی بورس کالا شاهد عرضه ۸۰ هزار تن شمش بلوم فولاد و ۶۰ هزار تن اسلب (تختال) بود، که در این رینگ برای شمش ۱۱۲ هزار تن و برای اسلب ۱۴ هزار تن تقاضا به ثبت رسید. قیمت پایه عرضه هر کیلوگرم شمش بلوم فولاد ۶ هزار و ۸۷۰ تومان بود و باتوجه به رقابت صورت گرفته درنهایت این محصول با قیمتی درکانال ۷ هزار تومان به دست خریدار رسید.

از آنجاکه میانگین قیمت معامله هر کیلوگرم شمش فولادی ۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود، با احتساب مالیات ارزش افزوده و حق کارگزار قیمت شمش معامله شده در رینگ معاملاتی بورس کالا ۸۲۰۰ تومان خواهد بود و به این ترتیب فروش هر کیلوگرم میلگرد در محدوده ۸۸۰۰ تا ۹ هزار تومان منطقی است، بنابراین باید منتظرکاهش قیمت میلگرد در بازار آزاد نیز بود.

یکی از فعالان بازار در زمینه میزان عرضه ۸۰ هزار تنی شمش در رینگ معاملاتی بورس کالا درحالی که میزان عرضه ابتدایی ۱۰۵ هزار تن بود گفت: از آنجاکه پیش‌بینی شده بود با توجه به روند کاهشی نرخ ارز در روزهای گذشته، عرضه ۱۰۵ هزار تن محصول در رینگ می‌تواند رقابت برای خرید شمش را کاهش دهد، مسوولان امر با خروج ۲۵ هزار تن شمش از عرضه‌های تعیین شده موافقت کردند. تا به این ترتیب با مدیریت عرضه قیمت نهایی شمش را در رینگ کنترل کرده و به قیمت صادراتی نزدیک کنند. اتفاقی عجیب که در درست و کارشناسی بودن آن تردید بسیاری وجود دارد.

همچنین بررسی معاملات اسلب در رینگ معاملاتی بورس کالا نیز حاکی از آن است که تقاضای این بخش بسیار محدود است، به‌گونه‌ای‌که در عرضه این هفته برای ۶۰ هزار تن عرضه ۱۴ هزار تن تقاضا به ثبت رسید. البته ثبت نشدن تقاضا در زمینه اسلب به مفهوم مشکل نداشتن واحدهای مصرف‌کننده این محصول نیست بلکه همان‌گونه که در گزارش‌های پیشین به‌طور مفصل به آن پرداخته شد، مصرف‌کنندگان اسلب در کشور (تولیدکنندگان ورق) چند شرکت محدود بوده که با توجه به مشکلات خود نقدینگی لازم را برای خرید ماده اولیه (اسلب) ندارند و آوردن معاملات این بخش به رینگ بورس کالا نمی‌تواند تاثیری در شرایط این واحدها داشته باشد.

 

روی خوش آرامش در بازار مقاطع

در روز چهارشنبه ۲۲ مرداد رینگ معاملاتی بورس کالا شاهد عرضه انواع مقاطع طویل فولادی بود، باتوجه به عرضه مناسب محصول در این رینگ، میلگرد با قیمت ۷۷۰۰ تا ۸۲۰۰ تومان به‌ازای هر کیلوگرم معامله شد.

در هفته‌های اخیر عرضه کافی میلگرد در رینگ معاملاتی بورس توانست آرامش را به این بازار برگردانده و از رقابت غیرمنطقی بکاهد که نتیجه آن به مرور به بازار آزاد این محصولات نیز وارد شد، به‌گونه‌ای‌که در هفته جاری قیمت میلگرد در بازار آزاد به کانال ۹ هزار تومان بازگشت و درنهایت میلگرد سایز ۱۴ با بهای ۹۳۵۰ تومان به‌ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت که این رقم کمترین میزان پس از معاملات روز ۱۷ تیر امسال بود.

بررسی‌های میدانی از بازار آزاد مقاطع طویل فولادی حاکی از آن است که رکود معناداری بر این بازار حاکم شده و جز در مواردی که بازار ارز با نوسان قیمتی روبه‌رو می‌شود، تقاضایی در این بازار وجود ندارد. درحال حاضر حتی مصرف‌کنندگان واقعی نیز با امید کاهش بیشتر نرخ در این بازار درحال تعویق خرید خود هستند.

فرصت‌سوزی با هدف حمایت از شمش‌سازان

عناوین برگزیده