تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۳
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۱۲۴۳۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بانک مرکزی اعلام کرد:

رفع محدودیت چک برگشتی برای تسهیلات کرونا

می متالز - طبق اعلام بانک مرکزی، تسهیلات کرونایی از محدودیت‌های متعارف در اعطای تسهیلات بانکی ازجمله سخت‌گیری‌های مربوط به چک‌ برگشتی متقاضیان، ذی‌نفعان و ضامنان مستثنا می‌شود.
رفع محدودیت چک برگشتی برای تسهیلات کرونا

به گزارش می متالز، چک‌ برگشتی متقاضیان، ذی‌نفعان و ضامنان صرفاً برای تسهیلات کرونایی، شامل طرح‌های اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا و تسهیلات ودیعه اجاره مستأجران، از محدودیت‌های متعارف در اعطای تسهیلات بانکی مستثنا می‌شود.

ستاد ملی مقابله با کرونا قبلاً در دستورالعمل‌های اجرایی طرح اعطای تسهیلات به صاحبان کسب‌وکارهایی که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در فعالیت اقتصادی خود دچار مشکل شده بودند، متقاضیان تسهیلات را که دارای چک برگشتی از تاریخ ۱ اسفندماه ۱۳۹۸ تا تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ بودند، را از محدودیت‌های مقرر در قانون صدور چک مستثنا کرده بود.

بر این اساس و در بند (۲) از مصوبات سی و سومین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ ۲۵‏ مردادماه ۱۳۹۹، به‌منظور تسهیل در اعطای تسهیلات یاد شده فوق مقرر شده است که: «چک‌ برگشتی متقاضیان، ذی‌نفعان و ضامنان در تسهیلات کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا که از تاریخ ۱ اسفندماه ۱۳۹۸ تا پایان زمان اجرای طرح تسهیلات قابل‌اعطا به واحدهای کسب‌وکار و دیگر تسهیلات مربوط به کرونا صادر شده یا می‌شود. صرفاً برای طرح‌های تسهیلات کرونایی از محدودیت‌های متعارف در اعطای تسهیلات بانکی مستثنا می‌شود.»

یادآور می‌شود، همان‌گونه که در متن مصوبه نیز آمده است، این مصوبه صرفاً مربوط به تسهیلات اعطایی بانک‌ها به صاحبان کسب‌وکارهایی است که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در فعالیت اقتصادی خود دچار مشکل شده‌اند و نیز تسهیلات ودیعه اجاره مستأجران در قالب مرابحه خرید کالا و خدمات را هم شامل می‌شود. لذا لازم به تأکید است که شامل تمام متقاضیان اخذ تسهیلات عادی نمی‌شود.

ذکر این نکته ضروری است که در ابلاغیه جدید، موضوع مستثنا شدن از محدودیت‌های ناظر بر چک برگشتی شامل ضامنان و ذینفعان نیز می‌شود و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری می‌توانند نسبت به قبول ضمانت افرادی که دارای چک برگشتی در بازه زمانی ۱ اسفندماه ۱۳۹۸ تا پایان زمان اجرای طرح اعطای تسهیلات مورد اشاره باشند، اقدام کنند.

در پایان تأکید می‌شود، مصوبه یاد شده در شرف ابلاغ است و با قید فوریت به شبکه بانکی کشور ابلاغ می‌شود.

عناوین برگزیده