به گزارش می متالز، حسن یونسیان مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو در امور بومی سازی گفت: طی سالهای گذشته در ساخت قطعات متمرکز بودیم و هر قطعه، طراحی و مهندسی خاص خود را داشت، اما از سال گذشته با همکاری شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی داخلی، به سمت طراحی و ساخت ماشین آلات رفته ایم.
وی با تاکید بر اینکه در این بخش دانش و فناوری اساسیترین عامل است، ادامه داد: خبر خوب این است که کار در این حوزه شروع شده و تعدادی ماشین طراحی، مهندسی و ساخته شده است.
یونسیان یادآور شد: از حدود سال ۸۷- ۸۸ که دور نخست تحریمهای بین المللی جدی شد، فولادسازان و معدنکاران کشور به سمت استفاده از سازندگان و فناوریهای داخلی روی آوردند و کار طراحی، مهندسی و ساخت قطعات را شروع کردند.
وی افزود: طی سالهای گذشته، در بخش فناوری صنایع معدنی، مهندسان و واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای خصوصی بخش معدن و صنایع معدنی، اقدامات ارزندهای انجام داده اند. به عنوان مثال، در سیستم احیای مستقیم، روش پِرِد اختراع و ثبت شد و از این رو، فناوری منحصر به فردی در کشور ایجاد شد و از این نظر، کشور متکی به خود شده است.
یونسیان خاطرنشان کرد: بومی سازی به معنای ساخت ۱۰۰ درصدی قطعات منفصله در کشور نیست. چرا که برخی قطعات شاید یک یا ۲ سازنده در دنیا داشته باشد از این رو نمیتوان گفت که با تهیه آن قطعات، به خارج وابسته شده ایم.
وی ادامه داد: طراحی و ساخت ماشین آلات از اهمیت بالایی برخوردار است که خوشبختانه روند به خوبی پیش میرود.
مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو در امور بومی سازی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بومی سازی طی یک سال اخیر گفت: روکش کردن لاستیک دامپتراک در شرکت گل گهر برای نخستین بار از حدود ۷ ماه پیش عملیاتی شده است. وی در ادامه گفت که طراحی، مهندسی و ساخت سنگ شکن نیز در داخل انجام شده است.
یونسیان افزود: طراحی، مهندسی و ساخت قطعات پیشرفتهتر نظیر ماشین ریخته گری تجهیزات نورد و ... در حال انجام است.
یونسیان با بیان اینکه تمامی قطعات وارد شده از خارج طی سالهای گذشته را برای اطلاع سازندگان داخلی و ساخت آنها به معرض نمایش گذاشته ایم، گفت: طی ۱۰ سال گذشته، در بخش فولاد و صنایع معدنی با داخلی سازی قطعات، ۱.۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی داشته ایم.
وی ادامه داد: برنامه امسال نیز صرفه جویی ارزی ۸۵۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار در ساخت و مهندسی قطعات و ماشین آلات است که با دانش حاصل شده، قابل تحقق است.