تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۴۹
بازدید: ۲۶۲
کد خبر: ۱۲۴۹۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در پنجمین همایش جایزۀ بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران انجام شد:

اختصاص جایزۀ بهره وری معادن و صنایع معدنی به فولاد مبارکه

می متالز - در پنجمین همایش جایزۀ بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران که با شعار «بهره وری بنیان رقابت پذیری در اقتصاد مقاومتی» در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار شد، پروژۀ «بومی سازی و جایگزینی ۱۶ عدد پایۀ هیدروژنی و اتوماسیون صنعتی» ناحیۀ نورد سرد شرکت فولاد مبارکه به عنوان پروژۀ برتر درزمینۀ بهبود بهره وری انتخاب شد و رتبۀ اول و لوح تقدیر این همایش را به خود اختصاص داد.
اختصاص جایزۀ بهره وری معادن و صنایع معدنی به فولاد مبارکه

به گزارش می متالز، در این همایش مهدی کرباسیان، رئیس هیئت عامل ایمیدرو، علی اکبر اولیا، رئیس سازمان بهره وری ایران و دیگر فعالان و مدیران حوزۀ معدن و صنایع معدنی حضور داشتند، رئیس هیئت عامل ایمیدرو پس از اهدای لوح برتر این همایش به نمایندۀ فولاد مبارکه با بیان اینکه جایزۀ بهره وری جایگاه خود را پیدا کرده است، اظهار کرد: بهره وری امر بسیار حساسی است؛ اما کشور ما در این شاخص ضعیف است؛ زیرا به این حوزه کم توجهی شده است. البته نه تنها در معدن، بلکه در همۀ حوزه های صنعت چنین است. این موضوع دلایل متفاوتی دارد و یکی از دلایل ش آن است که اقتصاد کشور وابستگی جدی به درآمدهای نفتی داشته است.

وی ادامه داد: بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی، نقش ۵ تا ۶درصدی دارد؛ اما همین بخش در صادرات غیرنفتی سهم ۲۳درصدی دارد؛ درنتیجه آیندۀ خوبی برای بخش معدن و صنایع معدنی قابل تصور است.

وی با اشاره به موضوع وضع تعرفۀ ۲۵درصدی آمریکا برای واردات فولاد افزود: با این کار چین و اروپا دچار تلاطم می شوند.

کرباسیان اظهار کرد: در برنامۀ ششم توسعه، میزان رشد صنعت 9.3 درصد و بخش معدن ۸/۸ درصد پیش بینی شده است. امیدواریم یک سوم این رقم برای بخش معدن از بهره وری ایجاد شود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش تصریح کرد: باید پذیرفت علم ما نسبت به دنیا کم است و فاصلۀ زیادی با سایرین درزمینۀ فناوری داریم؛ درنتیجه باید تعامل خود را با جهان بیشتر کنیم؛ اما با این منابع نمی توان رشد ۸/۸ درصدی را محــــقق کرد؛ بنابــراین جذب منابع خارجی در چارچوب برنامۀ ششم توسعه یک ضرورت جدی است.

کرباسیان در ادامه با اشاره به صنعت فولاد و وضعیت آن در سال جاری اظهار کرد: صنعت فولاد در سال ۹۶ رکورد خوبی داشته و تولید ۲۱ میلیون تن را ثبت می کند. از سویی دیگر امسال ۸ میلیون تن فولاد صادر شده است. همچنین ایران صادرکنندۀ کنسانتره و آهن اسفنجی شده است.

وی در پایان صحبت های خود تأکید کرد: بخش معدن و صنایع معدنی می تواند در اقتصاد کشور مؤثر باشد. در این زمینه دانشگاهها نقش اساسی ایفا می کنند. در واقع درآمد بیشتر دانشگاه ها باید از صنعت و کارهای تولیدی باشد.

اگر رقابت نکنیم از صحنه خارج میشویم

رئیس سازمان ملی بهره وری نیز در ادامۀ این آیین بیان کرد: در حوزۀ تولید با رقابت سنگینی روبه رو هستیم. همۀ شرکتها در تلاش اند هزینۀ تولید خود را کاهش دهند. در نتیجه اگر نتوانیم رقابت کنیم، از صحنه خارج خواهیم شد. این موضوع چالشی برای شرکتهای معدنی است.

علی اکبر اولیا اظهار کرد: اگر نظام تولید و نرخ تمام شده را درست نکنیم امکان رقابت نخواهیم داشت.

اولیا تصریح کرد: در چندین برنامۀ هدف گذاری شده، یک سوم رشد اقتصادی از محل بهره وری ایجاد می شود.

رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: در برنامۀ ششم توسعه ۳۵درصد رشد از محل بهره وری پیش بینی شـــده است. این میزان در تمامی بخش های اقتصادی وجود دارد؛ اما در بخش معدن و صــنایع معدنی که رشـــد ۸/۸ درصــدی برای آن پیش بینی شـــده، ســــهم بهــــره وری 2.4 درصد است.

وی ادامه داد: در بهره وری، ابزارهای مختلفی وجود دارد که جایزه یکی از ابزارهای رقابتی و انگیزشی است. یکی از تمرکزهای سازمان بهره وری همین جایزۀ بهره وری است. ژاپن، آمریکا و اروپا با استفاده از جایزه توانستند نهضتی در بهره وری ایجاد کنند. امیدواریم این ابزار به خوبی به کار گرفته شود.

در این فرایند ۴۵ پروژه از ۲۲ شرکت بخش معدن و صنایع معدنی ارزیابی شدند و درنهایت پروژۀ فولاد مبارکه عنوان برتر را به خود اختصاص داد.

در پی کسب این موفقیت اکبر نادری رئیس خطوط آنیلینگ و شست وشوی الکترولیتی و مسئـــول این پروژه گفت: در فراینـــــد ارزیابی پروژه های برتر بهبود بهره وری ایمیدرو، ۴۵ پروژه از ۲۲ شرکت بخش معدن و صنایع معدنی توسط کارشناسان سازمان ایمیدرو بررسی و ارزیابی شد و نهایتا از ۵ پروژۀ برتر بهبود بهره وری تقدیر شد که در این میان پروژۀ «بومی سازی و جایگزینی ۱۶ عدد پایۀ هیدروژنی و اتوماسیون صنعتی» در ناحیۀ نورد سرد شرکت فولاد مبارکه به عنوان پروژۀ برتر بهبود بهره وری رتبۀ اول و لوح تقدیر این همایش را احراز کرد.

وی تصریح کرد: انجام این پروژه حاصل عزم و تلاش استوار کارکنان در قسمت های مختلف شرکت بود که با افزایش ظرفیت تولید به وجود آمده و کاهش هزینه های تبدیل، بهره وری چشم گیری برای فولاد مبارکه رقم زدند.

رئیس خطوط آنیلینگ و شست‎وشوی الکترولیتی خاطرنشان کرد: این پروژه با هدف افزایش کمی و کیفی تولید خصوصا در محصولات ارسالی به شرکتهای خودروساز و تولید کلاف هایی با قابلیت افزایش میزان کشش پذیری ورق و همچنین افزایش میزان تمیزی سطح ورق در سال ۹۴ شروع و اجرای آن در سال ۹۶ پایان یافت.

عناوین برگزیده