به گزارش می متالز، دبیر انجمن سنگ ایران در این باره میگوید: اگر سرمایهگذاران و فعالان صنعت سنگ از داشتن امنیت سرمایه خود در این راه مطمئن شوند به طور حتم استقبال خوبی از این همکاری مشترک خواهند داشت. اوکراین دارای پتانسیل بسیار خوبی برای بازار سنگ ایران است. زیرا این کشور ذخایری از سنگ گرانیتی دارد اما سنگی همچون ماربل در این کشور کمتر یافت میشود و تمایل دارد تا در این زمینه با ایران همکاری داشته باشد.
احمد شریفی با بیان این مطلب در ادامه افزود: باید مکانیزمی برای سرمایهگذاری مشترک با اوکراین تعریف شود. به این شکل که شرکتهای اوکراینی که علاقهمند به همکاری هستند را به سرمایهگذاران و فعالان صنعت سنگ در ایران جوینت کنیم. حتی میتوان بخشی از کار فرآوری را در ایران و بخشی دیگر در اوکراین انجام داد. همچنین میتوان از تعرفههای گمرکی و تعزیری استفاده کرده و مشارکت بین ایران و اوکراین در بخش معدن و فرآوری ایجاد کرد؛ تمام این موارد به شرط اینکه مسائل سیاسی و تحریم کار را با مشکل روبرو نکند، میتواند بازار خوبی برای سرمایهگذاری مشترک در بخش معدن و فرآوری ایجاد کند.
شریفی ادامه داد: در این زمینه نیز هرکدام از شرکتهای اوکراینی که ابراز تمایل و همکاری داشته باشند را با شرکتهای ایرانی ارتباط خواهیم داد. همچنین از آنجاییکه ایران در بخش ماشینآلات فرآوری کامل بوده و به صورت کامل در ایران ساخته میشود، میتوان بخشی از ماشین آلات فرآوری را به اوکراین نیز صادر کرده و فرآوری در بخش معدن نیز در اوکراین با ماشینآلات ایرانی توسعه پیدا کند.
به گفته دبیر انجمن سنگ ایران، اکنون یکسری مذاکرات صورت گرفته اما هنوز عملیاتی نشده است. با این حال اگر سرمایهگذاران داخلی، صاحبان معادن و واحدهای فرآوری اطمینان پیدا کنند که امنیت سرمایه آنها در اوکراین حفظ میشود، قطعا اعلام آمادگی برای مشارکت خواهند داشت.
وی افزود: اگر بتوان در کشورهای آسیای میانه نیز چنین امکانی را فراهم کرد، منجر به توسعه صنعت سنگ کشور خواهد شد.
شریفی معتقد است که مشکل اساسی در ایران، امنیت سرمایهگذاری است. برای مثال در یک مقطع دولت عوارض 70درصدی برای سنگ تزیینی وضع کرد و یک سال طول کشید تا از لحاظ کارشناسی به وزاتخانه ثابت شود که این کار اشتباه بوده و در این مدت 40درصد از بازارهای خود را از دست دادیم. بنابراین میتوان گفت تصمیمات غیرکارشناسی باعث میشود تا سرمایهگذاران خارجی تمایلی برای حضور در ایران نداشته باشند و ضربه اقتصادی به بخش اشتغال و سرمایهگذاری و ... وارد شود.
ایران از ذخایر فراوان و با تنوع بالا در سنگهای تزیینی برخوردار بوده و در صورتی که سرمایهگذاری مناسب و برنامهریزی مناسب برای این بخش انجام شود، میتوان شاهد ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده از این بخش بود.